NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Ο καθένας μπορεί να πετύχει αυτό που επιδιώκει, αρκεί να δουλέψει μεθοδικά

Ο καθένας μπορεί να πετύχει αυτό που επιδιώκει, αρκεί να δουλέψει μεθοδικά

Η NV business development δημιουργήθηκε από τη Βίκη Σαφαρίνι και την Αναστασία Τερζίδου στις αρχές του 2017. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν αρκετά χρόνια, το 2010, όταν υπήρξαν συνάδελφοι σε μια εταιρεία στο χώρο των τροφίμων, για την οποία δουλεύανε στο εξαγωγικό της τμήμα. Γρήγορα αναπτύξανε μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας που απέδιδε σημαντικά αποτελέσματα. Καθώς και οι δύο είναι ανήσυχα πνεύματα και πάντα ψάχνουν νέες προκλήσεις και επαγγελματική εξέλιξη, τραβήξανε διαφορετικούς δρόμους, ώσπου συναντήθηκαν τυχαία ως συνάδελφοι μετά από τέσσερα χρόνια σε μια άλλη εταιρεία. Σύντομα διαπιστώσανε ότι η στρατηγική της επιχείρησης και το μοντέλο διοίκησης δεν ικανοποιούσαν τα δικά τους όνειρα και έτσι ξεκίνησε η σκέψη για μια διαφορετική επαγγελματική συνέχεια. Το σενάριο διαφυγής στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή δεν ήταν επιλογή τους, έτσι αποφάσισαν να πάρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και να χτίσουν το δικό τους μέλλον δημιουργώντας τη δική τους εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε η NV business development.

Η βασική δραστηριότητα της NV business development είναι η συνεργασία με εταιρείες στο χώρο του τροφίμου στις οποίες προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες αύξησης των επιχειρηματικών επιδόσεών τους αλλά και υπηρεσίες ανάπτυξης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Ο καθένας μπορεί να πετύχει αυτό που επιδιώκει αρκεί να δουλέψει μεθοδικά και να μην βλέπει τοίχους να υψώνονται μπροστά του αλλά να βρίσκει τον τρόπο να υπερπηδά τα εμπόδια

Ο σκοπός είναι να καταστήσουν την NV business development μία απαραίτητη υπηρεσία για την  ανάπτυξη κάθε επιχείρησης, με προσανατολισμό στις εξαγωγές της. Επιδιώκουν τη δημιουργία συνεργασιών με εταιρείες που παράγουν ή εμπορεύονται προϊόντα με αξιώσεις αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα ή την τεχνογνωσία να τα εντάξουν σε αγορές του εξωτερικού.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η NV business development και ποια τα οφέλη;

Η NV business development αν και έχει την έδρα της στην Ελλάδα, έχει επαγγελματικές σχέσεις σε διεθνές επίπεδο και έχει καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργατών σε χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας. Η ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα που είναι εξειδικευμένα και καταρτισμένα στις εξαγωγές, με γνώσεις της κουλτούρας και της γλώσσας διαφόρων πολιτισμών, στοιχεία απαραίτητα για μια επιτυχημένη πορεία σε αυτόν τον χώρο.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η έμπνευση μας δόθηκε μέσα από την κρίση, την ανεργία και τις άσχημες συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα. Κάπως έτσι  γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της δικής μας εταιρείας, την οποία χτίσαμε με οδηγό την επαγγελματική σχέση που αναπτύξαμε μέσα στα χρόνια της συνεργασίας μας, αλλά και την ανάγκη μας να εξελίσσουμε συνέχεια τους εαυτούς μας, τη δική μας εταιρεία αλλά και νέες ή μικρές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων.

Βάση ποιας φιλοσοφίας λειτουργεί η εταιρία σας;

Φιλοσοφία μας είναι ότι ο καθένας μπορεί να πετύχει αυτό που επιδιώκει αρκεί να δουλέψει μεθοδικά και να μην βλέπει τοίχους να υψώνονται μπροστά του αλλά να βρίσκει τον τρόπο να υπερπηδά τα εμπόδια. Αυτό θέλουμε και από εμάς αλλά και από τους πελάτες μας, να οραματίζονται την επιτυχία και με τη στήριξη μας, να κάνουν το κάθε τι δυνατό για να την πετύχουν.

Προσωπικό μας μότο είναι το: «We have to continually be jumping off cliffs and developing our wings on the way down» (μτφ. Πρέπει συνεχώς να πηδάμε από γκρεμούς και να αναπτύσσουμε τα φτερά μας στην κάθοδο) - Kurt Vonnegut  

Τι θέλετε να δείτε η NV business development να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Θέλουμε να δούμε τους υπάρχοντες πελάτες μας να καταξιώνονται στις αγορές του εξωτερικού με την υποστήριξη και καθοδήγηση μας. Επίσης στα επόμενα χρόνια στοχεύουμε να κατακτήσουμε καινούριες αγορές όπως η Λατινική Αμερική και η Αφρική, δημιουργώντας σταθερές επαγγελματικές συνεργασίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις χώρες. 

Πήρατε την απόφαση να ανοίξετε μια επιχείρηση εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ποια ήταν η αντίδραση των κοντινών σας προσώπων σε αυτήν σας την απόφαση;

Ο περίγυρος μας αν και επιφυλακτικός στην αρχή λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, μας στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πιστεύοντας στις δυνατότητες και στο μέλλον μας.  Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους μας, την οικογένεια της NV, που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε βήμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr