NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Ανοίγοντας φτερά για το νέο ξεκίνημα: η τάξη του 2017 αποχαιρετά το Pierce

Ανοίγοντας φτερά για το νέο ξεκίνημα: η τάξη του 2017 αποχαιρετά το Pierce

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, 180 μαθητές της Γ’ Λυκείου του Pierce – Γυμνασίου-Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο του Κολλεγίου για να αποχαιρετήσουν το σχολείο τους και να υποδεχτούν το μέλλον που ανοίγεται ελπιδοφόρο μπροστά τους. Και φέτος, καθηγητές, γονείς και φίλοι ήταν παρόντες στη μεγαλειώδη τελετή αποφοίτησης του Pierce για να ευχηθούν στα παιδιά καλή επιτυχία στα μελλοντικά βήματά τους.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου των Επιτρόπων, η Principal, οι Διευθυντές και οι Καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου ήταν εκεί για να κατευοδώσουν την τάξη του 2017 του Pierce, ενώ οι μαθητές φόρεσαν την τήβεννο και το καπέλο τους και έψαλαν, για μία ακόμη φορά, τον Ύμνο του Κολλεγίου, το Alma Mater.

Η φετινή χρονιά όμως σηματοδοτεί μία διπλή αποχώρηση: μαζί με τους μαθητές, «αποφοίτησε» και η Principal του Pierce, η Olga Elaine Julius, συμπληρώνοντας 42 χρόνια προσφοράς από τη θέση της εκπαιδευτικού και στελέχους της διοίκησης του Σχολείου.

Στο λόγο της η κυρία Julius είπε με συγκίνηση: «Είμαι πολύ, πολύ τυχερή που υπήρξα η 11ηPrincipal του Pierce από το 1875. Έζησα την κάθε μου μέρα ικανοποιημένη και ευχαριστημένη. Δίδαξα δεξιότητες και, σε αντάλλαγμα, δέχτηκα μαθήματα ζωής.

»Από τους μαθητές μου έμαθα ότι η πραγματική διδασκαλία είναι μια ιδιαίτερη συμμαχία. Έχει αποτέλεσμα μόνο όταν ο δάσκαλος βλέπει πέρα από την εξωτερική εικόνα, κοιτάζει στην καρδιά, κατανοεί και σέβεται αυτό που βλέπει».

Και συνέχισε «Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε, κάντε το για τους σωστούς λόγους. Να θυμάστε πως ό,τι και αν συμβαίνει, συμβαίνει τώρα, οπότε ζήστε στο τώρα. Η ζωή σας θα είναι επιτυχημένη αν φέρει τη σφραγίδα όχι του υλικού κέρδους, αλλά της δημιουργικότητας, της φαντασίας, του οράματος και της ανιδιοτελούς αγάπης».

Τους τελειόφοιτους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner και, στη συνέχεια, απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές του Pierce που ξεχώρισαν για την ακαδημαϊκή τους επίδοση, την ηγετική τους ικανότητα στη σχολική κοινότητα, και τον υψηλότερο βαθμό απολυτηρίου. Στα βραβεία που δόθηκαν, έρχεται να προστεθεί και ένα πολύ σημαντικό: το Harvard Prize Book που έλαβε η μαθήτρια Σοφία Χαβελέ-Δασταμάνη για την άριστη ακαδημαϊκή επίδοση, το ήθος, και τις διακρίσεις της σε σειρά σχολικών δραστηριοτήτων. Το Pierce είναι το πρώτο και μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο και, όπως προβλέπεται, το βραβείο και η παραλήπτριά του προτάθηκαν και εγκρίθηκαν από το Harvard University.

Δύο τελειόφοιτοι, η Χριστίνα Ιωσηφίδου και ο Ιωάννης Φίλιππος Ψιλόπουλος, εκπρόσωποι της τάξης τους, εκφώνησαν λόγο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, αντίστοιχα, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων της αγγλικής γλώσσας.

Η Χριστίνα Ιωσηφίδου, στο λόγο της στα ελληνικά, αναζήτησε τη μέση οδό μεταξύ επιστημονικής γνώσης και τέχνης. Σκοπός και των δύο, διαπίστωσε, είναι να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη και ευτυχισμένη. Για τους αποφοίτους που τώρα ξεκινούν μια νέα, αβέβαιη περίοδο της ζωής τους, ο συνδυασμός επιστήμης και τέχνης μπορεί να οδηγήσει στη  λήψη σωστών αποφάσεων, καθοριστικών για την επιτυχία τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έκλεισε το λόγο της με τη φράση του Γκαίτε «η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλο τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται όλα τα σύνορα».

Εκφωνώντας τον λόγο του στα αγγλικά, ο Ιωάννης Φίλιππος Ψιλόπουλος αναρωτήθηκε ποια πρότυπα θα μπορούσαν να μιμηθούν οι νέοι σήμερα και αναζήτησε την απάντηση στα ιδανικά που οδήγησαν τον πολιτισμό μας στην πρόοδο: η ισότητα, η κατανόηση, η γενναιοδωρία και το ανθρωπιστικό πνεύμα. Αυτά τα ιδανικά θα βοηθήσουν τους νέους να νικήσουν το σκοτάδι και να ζήσουν μια αξιόλογη ζωή. Έκλεισε τον λόγο του με τη σκέψη ότι αν και οι συμμαθητές του, απόφοιτοι πλέον, δεν θα είναι πια ασφαλείς κάτω από τις φτερούγες των αγαπημένων τους γονέων και δασκάλων, θα προχωρήσουν μπροστά με αυτοπεποίθηση, υπό το άγρυπνο και στοργικό βλέμμα της οικογένειας και του αγαπημένου τους σχολείου!

Την τελετή ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος Dr. David G. Horner με το μήνυμα: «Καθώς φεύγετε θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για όσα πετύχατε ως μαθητές και όσα θα πετύχετε ως απόφοιτοι προκειμένου να ενισχύσετε την αποστολή και τις ευγενείς παραδόσεις του Pierce», δίνοντας το έναυσμα στους αποφοίτους να πετάξουν ψηλά τα καπέλα τους και να καλωσορίσουν το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Συγχαρητήρια στην Τάξη του 2017 του Pierce – Γυμνασίου-Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr