NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέα συμβόλαια για την Air Liquide στον τομέα κατασκευής οπτικών ινών στην Κίνα

Νέα συμβόλαια για την Air Liquide στον τομέα κατασκευής οπτικών ινών στην Κίνα

Κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο η Air Liquide υπέγραψε νέες συμβάσεις, που έχουν χρονική διάρκεια από 10 έως 15 έτη, με τρεις μεγάλους κατασκευαστές οπτικών ινών στην Κίνα. Στο πλαίσιο των νέων αυτών συμβάσεων με τις εταιρίες Futong Group Communication Technology, Yangtze Optical Fibre και Zhongtian Technology Fine Materials, η Air Liquide θα προμηθεύει συνολικά πάνω από 6.000 Nm3 υδρογόνο ανά ώρα και 4.000 Nm3 άζωτο ανά ώρα, καθώς και οξυγόνο, ήλιο, αργό και διοξείδιο του άνθρακα σε υγροποιημένη μορφή. Η Air Liquide θα υποστηρίξει έτσι την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας οπτικών ινών της Κίνας.

Τα βιομηχανικά αέρια χρησιμοποιούνται για την σταθεροποίηση του πυρήνα της ίνας, ο οποίος αποτελείται από μια γυάλινη ράβδο από πυρίτιο. Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα στην κατασκευή οπτικών ινών είναι η παραγωγή αυτής της γυάλινης ράβδου, που ονομάζεται «preform». Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται υδρογόνο, οξυγόνο και ήλιο για την ενίσχυση του «preform» πριν από τη θέρμανση και τη σχηματοποίησή του. Στο τελικό στάδιο, χρησιμοποιούνται ήλιο και αργό για την αποτελεσματικότερη ψύξη των ινών που έχουν σχηματοποιηθεί.

Η πρώτη από τις νέες συμβάσεις που υπέγραψε η Air Liquide, αφορά συμβόλαιο 10ετούς διάρκειας με την Futong Group Communication Technology (FGCT) για την προμήθεια υδρογόνου και αζώτου στην πόλη Jiashan, στην επαρχία Zhejiang. Η FGCT αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καλωδίων οπτικών ινών στον κόσμο.

Οι άλλες δύο συμβάσεις στον τομέα παραγωγής οπτικών ινών σε μεγάλη κλίμακα υπογράφηκαν με την Yangtze Optical Fibre και την Zhongtian Technology Fine Materials. Για μία περίοδο από 10 ως 15 έτη, η Air Liquide θα διαθέτει μονάδες παραγωγής αζώτου και υδρογόνου στις εγκαταστάσεις κάθε πελάτη, ενώ θα φροντίζει και για την προμήθεια οξυγόνου, ηλίου, αργού και διοξειδίου του άνθρακα σε υγροποιημένη μορφή.

Με αυτές τις νέες συμβάσεις, η Air Liquide ενισχύει την ηγετική της θέση στην αγορά των κορυφαίων κατασκευαστών οπτικών ινών της Κίνας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% της κινεζικής παραγωγής. Στην Κίνα, η ζήτηση οπτικών ινών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας 4G και των ευρυζωνικών δικτύων «Fiber to the home» και «Fiber to the office».

Ο Francois Abrial, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για την περιοχή «Ασία-Ειρηνικός», δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε την ανάπτυξη των πελατών μας. Αυτά τα νέα έργα αποδεικνύουν την ικανότητα της Air Liquide να συμβάλλει ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των οπτικών ινών στην Κίνα, και παράλληλα ενδυναμώνουν τη θέση του Ομίλου σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά,  επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να προσφέρει ανταγωνιστικές και αξιόπιστες λύσεις». 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr