NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Εξερευνήστε τον εαυτό σας και τη μαγεία του μυαλού σας

Εξερευνήστε τον εαυτό σας και τη μαγεία του μυαλού σας

Η Ισιδώρα Καραδημητρίου μιλάει στο epixeiro.gr για το σεμινάριο NLP που θα λάβει χώρα στη μαγευτική Σαντορίνη.

Τι ακριβώς είναι το NLP και τι θα προσφέρει το σεμινάριο αυτό;

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός ή αλλιώς Neuro-Linguistic Programming – NLP, είναι η τέχνη της γνώσης του ανθρωπίνου νου και της λειτουργίας του. Μια ενδελεχής μελέτη και αποκρυπτογράφηση των νοητικών και συμπεριφοριστικών δομών μας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Richard Bandler (μαθηματικός) και ο John Grinder (γλωσσολόγος) –καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Santa Cruz της California, μαζί με μια ομάδα επιστημόνων που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του NLP– αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι διαπρέπουν και γνωρίζουν την επιτυχία σε κάποιο τομέα της ζωής τους, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Το ερώτημα αυτό υπήρξε και η απαρχή της δημιουργίας αυτού του αναμφισβήτητα τόσο ισχυρού γνωστικού εργαλείου του ανθρωπίνου μυαλού, του ΝLP.

To NLP Practitioner δεν είναι ένα απλό σεμινάριο. Είναι μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο που βλέπεις κι αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, καθώς επίσης και στον μοναδικό τρόπο που έχει ο καθένας μας και μαθαίνει μέσα από αυτά. Είναι μια βαθιά διαδικασία μάθησης, ανακάλυψης αλλά και αποκάλυψης του κόσμου των επιλογών. Είναι το εγχειρίδιο χρήσης του πιο πολύτιμου σύμμαχου μας, του μυαλού μας. Συν όλων των άλλων, αποκτάς επίσημη πιστοποίηση από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο φορέα ANLP.

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από αυτό το σεμινάριο και γιατί Σαντορίνη;

Εδώ και χρόνια είχα τη σκέψη και την διάθεση να κάνω την Ελλάδα έναν παγκόσμιο προορισμό για τον Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό. Έναν προορισμό που θα έλκυε εκπαιδευτικό τουρισμό από όλη την υφήλιο.

Ο συνδυασμός του ελληνικού τοπίου, της ελληνικής ομορφιάς και της μελέτης του συστήματος ΝLP μπορεί να αποτελέσει μια δυνατή εμπειρία ζωής που αξίζει κάποιος να τη ζήσει.

Τη Σαντορίνη την επέλεξα λόγω του ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του πλανήτη και αποτελεί όνειρο πολλών να την επισκεφθούν και να απολαύσουν τη μαγεία της. Το NLP βασίζεται στην υποκειμενική εμπειρία και σε βοηθά να ανελκύσεις αλλά και να αναδείξεις όλα τα θετικά εφόδια που υπάρχουν μέσα σου, είτε είναι κρυμμένα, παραποιημένα, είτε αποδυναμωμένα και να τα κάνεις εργαλεία δόμησης ενός νέου τρόπου σκέψης κι αντιμετώπισης, μιας νέας και πιο καρποφόρας πραγματικότητας. Εργαλεία βγαλμένα από την εργαλειοθήκη του πιο σημαντικού γλύπτη, που είναι ο εαυτός μας και που χρησιμοποιώντας τα, δημιουργούμε την πιο περίτεχνη κι απελευθερωμένη εκδοχή μας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τη Sue Knight;

Όλοι εμείς στη Re:Frame, είμαστε εραστές της γνώσης και της αυτοβελτίωσης.  Διαρκώς αναζητούμε την εξέλιξη και τη δυναμική εκγύμναση  των νοητικών μας δυνατοτήτων, μέσα από την έρευνα, τη μελέτη και τις συναναστροφές με ανθρώπους που έχουν ήδη γράψει τη δική τους ιστορία κι έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη και διάδοση του NLP.

Η Sue Knight είναι μια από αυτούς.  Είναι μια εξαιρετική συνεργάτιδα, βραβευμένη για την προσφορά της στο NLP και με σημαντική βιβλιογραφία. Οι αξίες μας συνάδουν, το όραμα μας είναι κοινό κι έτσι η συνεργασία μας ήταν αναπόφευκτο επιστέγασμα της αγάπης μας για τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και την επαγγελματική και υγιή διάδοση του. Είμαστε πολύ περήφανοι που την έχουμε δίπλα μας, σαν στρατηγική συνεργάτιδα και δασκάλα.

Σε ποιους απευθύνεται;

Aπευθύνεται σε όλους!  Όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τη μαγεία του μυαλού τους, να εξελιχθούν μέσα από τη μάθηση αυτή και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα στο απόλυτο γαλάζιο. 

Τhere is a mad amount of beauty in you!  Discover it in Santorini!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο info@reframe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr