NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Η Naido οργανώνει τον γάμο των ονείρων σας

Η Naido οργανώνει τον γάμο των ονείρων σας

Η NAIDO δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2016 από την Άννα Σπυροπούλου και τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, έχοντας διαπιστώσει ένα κενό στον τρόπο που επιλέγουν και διοργανώνουν το γάμο τους τα περισσότερα ζευγάρια, ειδικά αυτά από το εξωτερικό που παντρεύονται στην Ελλάδα, κάτι πολύ διαδεδομένο και δημοφιλές. Ο στόχος εξαρχής ήταν να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένα τεχνολογικά εργαλεία και να αυτοματοποιήσουν μέρος των διαδικασιών διερεύνησης, επιλογής, και booking χώρων και επαγγελματιών.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Naido, ποια τα οφέλη και πώς ακριβώς λειτουργεί;

Η NAIDO προσφέρει πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες από ένα μεγάλο ανειδίκευτο σε γάμους τουριστικό γραφείο, περισσότερες επιλογές σε ένα μέρος από το να πρέπει το ζευγάρι να βρει, επικοινωνήσει, και αξιολογήσει δεκάδες μεμονωμένες wedding planners και άλλες τόσες δεκάδες χώρους και επαγγελματίες από μόνο του, και πιο ευέλικτες και οικονομικές επιλογές από τις πολύ συγκεκριμένες ομάδες των περισσότερων planners, ειδικά γραφείων του εξωτερικού. Τέλος, δεν χρεώνουμε τίποτα το ζευγάρι σε αντίθεση με τα μεγάλα κόστη που μπορεί να έχει η πρόσληψη εξαρχής μίας ομάδας wedding planning, που συχνά ωστόσο είναι απαραίτητη, αλλά τα ζευγάρια δεν ξέρουν πώς να την επιλέξουν.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ο στόχος για τους νέους επιχειρηματίες πρέπει να είναι να δημιουργήσουν μία βιώσιμη εταιρεία, όχι να σηκώσουν χρηματοδότηση

Προσφέρουμε στο ζευγάρι τη δυνατότητα να πάρει άμεσα προσφορές, να επιλέξει, να επικοινωνήσει, και να «κλείσει» χώρους και επαγγελματίες όλων των κατηγοριών, με 3 τρόπους:

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Αρχικά η εξειδίκευση σε destination weddings μόνο και όχι σε εκδηλώσεις γενικά. Μετά το ότι δεν λειτουργούμε σαν κατάλογος που όποιος πληρώνει συνδρομή συμμετέχει, αλλά επιλέγουμε προσεκτικά τις συνεργασίες μας και τι προτείνει η πλατφόρμα στα ζευγάρια. Επιπρόσθετα, δεν υποχρεώνουμε το ζευγάρι να προσλάβει μία συγκεκριμένη ομάδα και να επιλέξει μέσα από λίγους συγκεκριμένους χώρους, αλλά του επιτρέπουμε να «κλείσει» τις υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζεται και να φτιάξει το δικό του «πακέτο» και «ομάδα» επαγγελματιών. Τέλος, προσθέτουμε διαρκώς στοιχεία τεχνολογίας στα πρότυπα ενός e-commerce marketplace και είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας και εφαρμογών οργάνωσης για το ζευγάρι.

Η Naido οργανώνει τον γάμο των ονείρων σας

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Είχαμε διαπιστώσει ότι για να πας για παράδειγμα διακοπές, υπάρχουν δεκάδες site με αξιολογήσεις, σχόλια, λεπτομερή προφίλ, και άπειρες εφαρμογές. Για μία τόσο σημαντική στιγμή όμως όπως ο γάμος (θρησκευτικός, πολιτικός, ή συμβολικός), δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο κάποια directories ή κάποια portals με αρθογραφία και παρουσιάσεις γάμων, όχι ένα, ας μου επιτραπεί booking.com για destination weddings στην Ελλάδα.

Ποιο είναι το θέμα που προκαλεί άγχος στα περισσότερα ζευγάρια σε σχέση με την οργάνωση του γάμου τους;

Το πώς θα οργανώσουν μία τόσο μεγάλη εκδήλωση χωρίς να ξεφύγουν από ένα budget που συχνά δεν ξέρουν καν πόσο μεγάλο πρέπει να είναι για αυτά που θέλουν να κάνουν και το πώς θα επιλέξουν το χώρο και τους επαγγελματίες χωρίς να υπάρχουν εύκολες διαδικασίες αξιολόγησης.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Η ομάδα είναι στη φάση που χρειάζεται να μεγαλώσει. Μέχρι τώρα το κίνητρο είναι να εξελίσσουμε διαρκώς το προϊόν, να μαθαίνουμε από τα ζευγάρια που μας εμπιστεύονται, και να βλέπουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας είναι πολλή χαρά, πολλά χαμόγελα, και, επίσης, η επιτυχής προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό μέσω αυτού του τουριστικού υπο-τομέα.

Η NAIDO διακρίθηκε πρόσφατα ως ένα από τα 50 καλύτερα early stage startups τεχνολογίας στην Ευρώπη! Μιλήστε μας για αυτήν την επιτυχία.

Μετά από απαιτητικές διαδικασίες επιλογής και αξιολόγησης, περάσαμε στα τελικά του διαγωνισμού How to Web στη Ρουμανία, όντας μέσα στα 10 startups στη γενική κατηγορία, και τα 50 συνολικά. Αν και σε πρώιμο στάδιο τότε, ήταν μεγάλο μάθημα η συμμετοχή.

Τι θέλετε να δείτε η Naido να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Να έχει φτάσει τετραψήφιο αριθμό γάμων το χρόνο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιριών του εξωτερικού στον κλάδο.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο για αυτό το ερώτημα. Η αρχική απάντηση είναι «ναι», ωστόσο εμπεριέχει πολλά «αν» και πολλά «αλλά». Εμείς μέχρι τώρα χρηματοδοτούμε την προσπάθεια μόνοι μας και τώρα που έχουμε τα πρώτα έσοδα, τα επανεπενδύουμε. Με σφιχτή οικονομική πολιτική, με πολλή δουλειά και στοχευμένες κινήσεις, και με ισορροπία ανάμεσα στη δημιουργία δυνατού προϊόντος και τη δημιουργία εσόδων άμεσα, γίνεται. Όσο πιο πλήρης η ομάδα, τόσο πιο καλά. Ωστόσο το κομμάτι της χρηματοδότησης στην Ελλάδα, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι έχει εξελιχθεί πολύ, αλλά έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη, το ίδιο και το startup mentality.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να ζυγίσουν πραγματικά το πόσο αντέχουν να επενδύουν χρόνο, χρήμα, και προσπάθεια σε κάτι που μπορεί να κάνει μήνες να φέρει έσοδα ή να μην φέρει καθόλου. Να μην φοβούνται να αποτύχουν, αλλά να μάθουν από τα λάθη τους. Να μην ξεχνούν ότι ο στόχος είναι να δημιουργήσουν μία βιώσιμη εταιρεία, όχι να σηκώσουν χρηματοδότηση. Και να έχουν αστείρευτη επιμονή και υπομονή.


Photo Credits: 

  • Κεντρική Φωτογραφία By Sotiris Tsakanikas Photography
  • Φωτογραφία εντός άρθρου by Thanos Asfis by Kollektiva
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr