NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Nanotexnology 2017 a Success Story….

Nanotexnology 2017 a Success Story….
17_07_2017 | 11:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Περισσότεροι από 1000 σύνεδροι και 150 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από 65 κράτη, με 700 επιστημονικές παρουσιάσεις, 130 διαλέξεις από διακεκριμένους - προσκεκλημένους επιστήμονες και στελέχη εταιρειών σε θέματα τεχνολογιών αιχμής, δύο διεθνή επιστημονικά συνέδρια, τρία διεθνή θερινά Σχολεία με 100 νέους ερευνητές και σπουδαστές νανοτεχνολογίας από 30 χώρες, 15 Workshops και 5  στρογγυλές τράπεζες, πάνω σε θέματα όπως ενέργειας & αποθήκευσης ενέργειας, εμπορευματοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας, εργαλεία χρηματοδότησης και επενδύσεων, συναντήσεις συνδέσμων εταιρειών όπως του Ελληνικού και Ιαπωνικού HOPE-A & JAPEC. 200 B2B συναντήσεις επιστημόνων με εκπροσώπους εταιρειών για την μεταφορά της τεχνολογίας, 50 εκθέτες με αποτελέσματα, όργανα και προϊόντα νανοτεχνολογίας από 20 χώρες, είναι ένας συνοπτικός αριθμητικός απολογισμός των Συνεδρίων Νανοτεχνολογίας 2017 που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Τη στήριξη της Κυβέρνησης στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, αλλά και στο έργο του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ και συγκεκριμένα του καθηγητή Σ. Λογοθετίδη, μετέφερε στη διάρκεια της συμμετοχής του στο Workshop για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες και την Αποθήκευση ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος.

Από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ ο Δρ Χρήστος Καφτεράνης εκπροσωπώντας τον υπουργό, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του Nanotexnology 2017, προανήγγειλε τη δημιουργία Ινστιτούτου Nano-Agro ενταγμένο στο Κέντρο Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο του πολυήμερου Συνεδρίου (2-7 Ιουλίου) δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις της Νανοϊατρικής. Διακεκριμένοι επιστήμονες και ιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρθηκαν στη Νανοτοξικότητα, αλλά και την εφαρμογή της Νανοιατρικής στην κλινική πράξη, σε νέα φάρμακα που καταπολεμούν τον καρκίνο όπως εμβόλια με ερπητο-ιους,  ενώ  ο Δρ Γιώργος Καταλαριαννάκης, εκπροσωπώντας την Ευρωπαική Ένωση μίλησε για τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα και η εκπρόσωπος της ελληνικής πλατφόρμας Νανοιατρικής NANO GR Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη για τις εξελίξεις της δυναμικής ερευνητικής ομάδας που αριθμεί ήδη 120 μέλη (κλινικές, εργαστήρια, ερευνητικά κέντρα, εταιρείες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια).

Ενδιαφέρον από Ιαπωνικούς κολοσσούς

Μια Ημερίδα με ιδιαίτερη βαρύτητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Nanotexnology 2017, αυτή των συνδέσμων εταιρειών του Ελληνικού HOPE-A και του Ιαπωνικού JAPEC.  Πρόκειται για την συνάντηση και επίσκεψη του Προέδρου του συνδέσμου JAPEC (με 80 μέλη εταιρειών και ισολογισμούς περισσότερο από 1.3 τρις €) και εκπροσώπων της Ιαπωνικής εταιρείας  Toyobo με τον Πρόεδρο και εταιρείες του Ελληνικού HOPE-A. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών HOPE-A και του αντίστοιχου Ιαπωνικού JAPEC, αυτή ήταν η τέταρτη συνάντηση των δύο συνδέσμων. Στην Ημερίδα παρουσιαστήκαν αρχικά οι δραστηριότητες και η δυναμική των δύο συνδέσμων καθώς και εκείνες των μελών των συνδέσμων, και στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας.  Τέλος διερευνηθήκαν  οι τρόποι συνεργασίας σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, και παραγωγής νέων προϊόντων.

Σημαντικές είναι και οι εξελίξεις που αφορούν τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών στον οποίο ήδη έχουν προσχωρήσει 30 εταιρείες μεταξύ αυτών και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, και η Χατζόπουλος ΑΕ. Ο ελληνικός Σύνδεσμος  HOPE-A έχει ήδη την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλο ευρωπαϊκό έργο του H2020 για τη διάδοση των εφαρμογών των οργανικών ηλεκτρονικών, ενώ  το Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ένα από τα πιο σύγχρονα του κόσμου, συντονίζει ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα της ΕΕ που αφορά τη Βιομηχανία του Μέλλοντος για την ψηφιακή τεχνολογία.  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr