NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Air Liquide ενδυναμώνει την παρουσία της στη φροντίδα υγείας στο σπίτι για ασθενείς με διαβήτη και συμμετέχει σε Γαλλικό πρόγραμμα για δημιουργία τεχνητού παγκρέατος

Η Air Liquide ενδυναμώνει την παρουσία της στη φροντίδα υγείας στο σπίτι για ασθενείς με διαβήτη και συμμετέχει σε Γαλλικό πρόγραμμα για δημιουργία τεχνητού παγκρέατος

Η Air Liquide υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το CERITD, ένα Γαλλικό κέντρο μελέτης και έρευνας για τη θεραπεία του διαβήτη, ενισχύοντας την παρουσία της στον τομέα της φροντίδας υγείας στο σπίτι για διαβητικούς ασθενείς. Παράλληλα, η Air Liquide απέκτησε μετοχικό κεφάλαιο στη «Diabeloop», τη γαλλική start-up που αναπτύσσει ένα ηλεκτρονικό τεχνητό πάγκρεας.    

Η νέα συνεργασία με το CERITD επιτρέπει στην Air Liquide να εξελίξει περαιτέρω την προσπάθεια που ξεκίνησε το κέντρο για συνεργασία μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου και των νοσηλευτών στο σπίτι. Κατόπιν σχετικής οδηγίας από το γιατρό, ο νοσηλευτής θα μπορεί να συμβάλλει σε μία ακόμη πιο εξατομικευμένη παρακολούθηση του διαβητικού στο σπίτι, όπως για παράδειγμα να ρυθμίσει τη θεραπεία σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Παράλληλα, για να εμβαθύνει τις γνώσεις της στον τομέα του διαβήτη και στο πλαίσιο υποστήριξης της καινοτομίας, η Air Liquide, μέσω της θυγατρικής εταιρίας επιχειρηματικών κεφαλαίων ALIAD, απέκτησε μετοχικό κεφάλαιο στη γαλλική start-up Diabeloop, που αναπτύσσει δικό της τεχνητό πάγκρεας. Η Diabeloop ιδρύθηκε από εξειδικευμένους διαβητολόγους του CERITD σε συνεργασία με το CEA Leti, με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός ηλεκτρονικού τεχνητού παγκρέατος, το οποίο αποτελείται από μια αντλία ινσουλίνης που τοποθετείται με patch και συνδέεται με έναν αισθητήρα γλυκόζης. Με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου, το σύστημα αυτοματοποιεί τη χορήγηση ινσουλίνης αναπαράγοντας τις λειτουργίες του ασθενούς παγκρέατος.

Στην πράξη, χάρη στα δεδομένα που συλλέγονται από τη διαρκή λειτουργία του αισθητήρα γλυκόζης, ο αλγόριθμος προσδιορίζει τη σωστή δόση ινσουλίνης, η οποία στη συνέχεια διοχετεύεται σε πραγματικό χρόνο από την αντλία ινσουλίνης πετυχαίνοντας τη βελτίωση τη ρύθμιση της γλυκόζης του ασθενή.

Αυτή η τεχνολογία θα συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ασθενών με διαβήτη τύπου 1, καθώς αυτοματοποιεί εν μέρει τη διαχείριση της νόσου. Η επένδυση της Air Liquide στην Diabeloop επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου στις ψηφιακές τεχνολογίες και την υγεία, με στόχο να συνεισφέρει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και φροντίδας των ασθενών.

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Κλάδου Healthcare, δήλωσε: « Η συνεργασία με το CERITD, ένα κορυφαίο ερευνητικό κέντρο για τη θεραπεία του διαβήτη, και οι επενδύσεις σε καινοτόμα προγράμματα, όπως το ηλεκτρονικό τεχνητό πάγκρεας της Diabeloop, αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Air Liquide για την ανάπτυξη του Κλάδου Φροντίδας Υγείας στο σπίτι. Με την πολύτιμη στήριξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας, η Air Liquide συνεισφέρει στην πρόοδο των μεθόδων που υποστηρίζουν τη φροντίδα υγείας στο σπίτι για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr