NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Olwyc: Ανακαλύψτε τα Πάρτι στην Ελλάδα

Olwyc: Ανακαλύψτε τα Πάρτι στην Ελλάδα

Η ομάδα της Olwyc αποτελείται από 4 άτομα, το κάθε ένα με συγκεκριμένες δεξιότητες και διαφορετικούς ρόλους. Συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο που σπούδασε γραφιστική, είχε την ιδέα και την υλοποίησε, τον Παναγιώτη Δάφνη που σπούδασε marketing και έχει αναλάβει το brand της startup, τη Γεωργία Διαμαντοπούλου με πτυχίο και μεταπτυχιακό από το ΟΠΑ και η οποία έχει αναλάβει το οικονομικό και επενδυτικό κομμάτι της startup και τον Θανάση Τσανέ ο οποίος με εμπειρία πάνω από 10 χρόνια στο χώρο του nightlife έχει αναλάβει το κομμάτι της αγοράς. Η startup δημιουργήθηκε ύστερα από τον εντοπισμό κάποιων προβλήματων στο χώρο του nightlife.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα;

Η Olwyc είναι το πρώτο Nightlife Network στον κόσμο. Μπορείς να βρεις όλα τα πάρτι που παίζουν στην πόλη, είτε ημερολογιακά, είτε μέσω διαδραστικού χάρτη. Κάθε party host θα μπορεί να μπαίνει και να καταχωρεί το party ή event του και μέσα από την πλατφόρμα, εκτός από το discoverability που παίρνουν οι χρήστες, θα μπορούν μέσω loyalty points να εξαργυρώνουν offers, να μοιράζονται αυτούς τους πόντους (πχ 1 free μπουκάλι μπορεί να απαιτεί 500 πόντους, εγώ όμως έχω 100, εσέ 200, και άλλοι 2 φίλοι μας 120 & 80, οπότε όλοι μαζί μπορείτε να στείλετε τους πόντους σας σε μένα και να πάρουμε όλοι μαζί ένα free μπουκάλι). Αυτό είναι το innovation του συγκριτικά με οδηγούς διασκέδασης, 1ον το booking, 2ον τα offers, 3ον η αλληλεπίδραση των χρηστών και 4ον το γεγονός πως ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει ότι event επιθυμεί.

Παράθεση - epixeiro.gr

Κανείς δεν επενδύει στην ιδέα. Όλοι επενδύουν στον άνθρωπο. Αυτόν που τη σκέφτηκε, αυτόν που μπορεί να τη δημιουργήσει και να φτιάξει μια ολόκληρη εταιρία πάνω στην ιδέα αυτή.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η ιδέα ήταν η δημιουργία μιας online πλατφόρμας για πάρτι, ένα outgoing social network ή όπως το λέμε εμείς ένα Nightlife Network. Μας ιντρίγκαρε πολύ το γεγονός ότι στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης τα πράγματα δεν είναι τόσο κορεσμένα όσο στο χώρο της εστίασης. Εντοπίσαμε ένα πολύ συγκεκριμένο κενό το οποίο θέλουμε να καλύψουμε με την εφαρμογή μας.

Ποιο είναι το όραμα σας;

Να δώσουμε σε ανθρώπους που νιώθουν για οποιονδήποτε λόγο κοινωνικά αποκλεισμένοι πρόσβαση σε κάθε venue ή πάρτι. Να βοηθήσουμε ανθρώπους που παλεύουν με την καθημερινότητα τους, παρέχοντας τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να βγουν να διασκεδάσουν με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Να δώσουμε κίνητρα σε νέους και νέες που πλήττονται από την οικονομική κρίση να βγουν, δίνοντας τους προσφορές ή ακόμα και δωρεάν παροχές. Να δούμε νέους έρωτες.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία για εμάς σημαίνει η εγκαθίδρυση της εφαρμογής στη συνείδηση του κόσμου σαν ένα απαραίτητο εργαλείο για τη διασκέδασή του. Πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας κάτι καλό, μιας και αυτή την περίοδο ολοκληρώνουμε με επιτυχία τον 1ο γύρο angel funding που σηκώσαμε, καταφέρνοντας να αντλήσουμε κεφάλαια αξίας 150.000 ευρώ.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Κάθε μέρα που ξημερώνει σκεφτόμαστε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την εφαρμογή μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από την αγάπη για αυτό που κάνεις.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Σίγουρα. Το 1ο που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει είναι μια καλή ιδέα και πολλή δουλειά. Πάντα είναι καλό να υπάρχει η οικονομική υποστήριξη από επενδυτές, μιας και εκτός από τα λεφτά σου ανεβάζει και την ψυχολογία το γεγονός πως ένας άνθρωπος επενδύει/ρισκάρει στην ιδέα σου. Επουδενί δε θα πρέπει όμως να απογοητευτεί κάποιος εάν δε βρει λεφτά ή επενδυτή. Εάν η ομάδα κάνει το 100% που μπορεί, ή αυτά θα έρθουν από μόνα τους ή δεν θα τους χρειαστούν καν.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Τίποτα δεν είναι εύκολο, και τίποτα δε χαρίζεται. Να έχουν υπομονή, επιμονή, θάρρος και θράσος. Και φυσικά να μη φοβούνται να συζητάνε τις ιδέες τους. Πολλοί φοβούνται ότι εάν συζητήσουν την ιδέα τους, κάποιος θα τους την κλέψει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ιδέες να μένουν στάσιμες, χωρίς εξέλιξη και πρόοδο. Κανείς δεν επενδύει στην ιδέα. Όλοι επενδύουν στον άνθρωπο. Αυτόν που τη σκέφτηκε, αυτόν που μπορεί να τη δημιουργήσει και να φτιάξει μια ολόκληρη εταιρία πάνω στην ιδέα αυτή. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr