NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Η μετακίνηση στα Ελληνικά νησιά αποκτά… οργάνωση

Η μετακίνηση στα Ελληνικά νησιά αποκτά… οργάνωση

Ο Άκης Σταρκ είναι απόφοιτος του INSEAD και έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε εταιρίες όπως η Google και η Samsung, όπου ασχολούνταν με τα Operations, την Στρατηγική, και τις Επενδύσεις. Έχει ιδρύσει ήδη την επενδυτική εταιρεία Weingrow με έδρα στο Λονδίνο και έχει επενδύσει σε αρκετές start-ups, σε κάποιες από τις οποίες συμμετέχει ενεργά, όπως η Greenzorro, μια επενδυτική/στοιχηματική πλατφόρμα, η Carky, η πρώτη εταιρία car sharing στην Ελλάδα και άλλες. Σήμερα μιλάει στο epixeiro.gr για την Aegean Taxi.

Η Aegean Taxi είναι η πρώτη εφαρμογή Ταξί, η οποία εστιάζει στα ελληνικά νησιά. Δημιουργήθηκε από τον ίδιο και σκοπός της είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης στα ελληνικά νησιά.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Aegean Taxi και ποια τα οφέλη;

H Aegean Taxi προσφέρει έναν εύκολο τρόπο μετακίνησης στα Ελληνικά νησιά, με πολύ γρήγορο χρόνο ανταπόκρισης, ποιοτικά αυτοκίνητα και έμπειρους οδηγούς, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Επειδή η Aegean Taxi οργανώνει κυρίως τις ήδη υπάρχουσες αδειοδοτημένες από τον ΕΟΤ επιχειρήσεις που εκτελούν μεταφορές στα νησιά, μεγαλώνουμε κατά πολύ τον τζίρο αυτών των εταιρειών, καθώς όσοι έχουν άδεια από τον ΕΟΤ μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυό μας και να πραγματοποιούν διαδρομές.

Ταυτόχρονα, τα ξενοδοχεία/εστιατόρια/beach bars και άλλοι συνεργάτες μας, μειώνουν κατά πολύ το χρόνο που ξοδεύουν οι υπάλληλοι για να βρουν και να καλέσουν διαθέσιμο ταξί, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αποδοτικότητα των υπαλλήλων και να μην υπάρχουν δυσαρεστημένοι πελάτες λόγο του χρόνου αναμονής.

Έτσι λοιπόν οι τουρίστες μένουν πιο ευχαριστημένοι κατά τη διαμονή τους στα νησιά, καθώς έχουν άμεση εξυπηρέτηση και μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ιδέες υπάρχουν άφθονες, είναι κυρίως η εκτέλεση που μετράει, μαζί με άλλους παράγοντες, όπως η ομάδα που θα χτίσει κάποιος γύρω του

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Θεωρούμε ότι το πλεονέκτημά μας είναι η ποιότητα των οδηγών και του στόλου, όπως επίσης και η μεγάλη εμπειρία που έχει η ομάδα μας στον συγκεκριμένο χώρο του “on-demand transportation”. Έχουμε επίσης μία τεχνολογία που δουλεύει άριστα, και καταφέρνουμε να μειώνουμε κατά πολύ το χρόνο αναμονής των πελατών γιατί μπορούμε να προβλέψουμε πολύ καλά το demand στα νησιά που δραστηριοποιούμαστε. Η εφαρμογή λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει κάθε εφαρμογή Ταξί, όπως Uber και Taxibeat.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Σίγουρα η μεγάλη ανάγκη που έχουν τα Ελληνικά νησιά για μια πιο οργανωμένη και εύκολη λύση στις μετακινήσεις, που ανταποκρίνεται πλέον στη νέα πραγματικότητα, η οποία είναι αυτή της κατανόησης του προϊόντος της μετακίνησης μέσω εφαρμογών.

Τι θέλετε να δείτε η Aegean Taxi να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Στα 2 χρόνια θα θέλαμε να δούμε την Aegean Taxi να έχει εισχωρήσει στα πιο εμπορικά νησιά της Ελλάδας, πράγμα που θεωρούμε εφικτό και μέχρι τον 5ο χρόνο να έχει γίνει η προτιμώμενη εφαρμογή μετακίνησης τουριστών, αλλά και Ελλήνων, στα νησιά.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Σίγουρα είναι εφικτό, αλλά όχι το επιθυμητό σενάριο. Αυτό εξαρτάται κατά ένα βαθμό στο segment που δραστηριοποιείται η κάθε εταιρία και στην εμπειρία της ομάδας, όπως επίσης και στους στόχους ανάπτυξης.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να διαλέξουν πολύ προσεκτικά με τι θα ασχοληθούν και να το σχεδιάσουν πολύ καλά πριν το ξεκινήσουν, να περιμένουν όμως ότι αυτά τα σχέδια θα αλλάξουν κατά πολύ στην πορεία. Ιδέες υπάρχουν άφθονες, είναι κυρίως η εκτέλεση που μετράει, μαζί με άλλους παράγοντες, όπως η ομάδα που θα χτίσει κάποιος γύρω του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr