NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Η LG Electronics Hellas υπερήφανος χορηγός του “Ithaca Laundry”

Η LG Electronics Hellas υπερήφανος χορηγός του “Ithaca Laundry”
27_07_2017 | 15:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Με την ολοκλήρωση ενός έτους λειτουργίας της πρωτοβουλίας, η LG συνέβαλε στην επίλυση προβλημάτων καθαριότητας πάνω από 800 αστέγων της Αθήνας.

Η LG Electronics (LG) στο πλαίσιο της πλατφόρμας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις» συνεχίζει την ενεργή στήριξη του Ithaca Laundry προχωρώντας στην αποκλειστική χορηγία της δράσης ως Υπερήφανος Χορηγός.

Η LG ως εταιρεία που συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία στηρίζει και φέτος το Ithaca Laundry που έχει ως σκοπό την επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των ρούχων των αστέγων της Αθήνας. Η συμβολή της εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω της στήριξης της λειτουργίας του κινητού βαν - πλυντηρίου όπως επίσης και με τη δημιουργία τριών νέων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας της κινητής μονάδας πλυντηρίων της πόλης για αστέγους, η LG εξόπλισε το όχημα με δύο πλυντήρια ρούχων F12U2TDN0, τεχνολογίας Turbowash, χωρητικότητας 8 κιλών και υψηλής ενεργειακής κλάσης Α +++ –40% και δύο στεγνωτήρια RC9055AP2Z τεχνολογίας Eco Hybrid, χωρητικότητας 9 κιλών και ενεργειακής κλάσης Α++. Η πρωτοβουλία έχει εξυπηρετήσει πάνω από 800 άτομα και οικογένειες, και οι οικιακές συσκευές της LG έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.900 πλύσεις για 13 τόνους ρούχων. Οι άστεγοι έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα ρούχα τους στο ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι – κινητό πλυντήριο της Ithaca και με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων και εθελοντών να τα πάρουν καθαρά και στεγνά. Πλέον, η LG επεκτείνει τη χορηγία της δημιουργώντας τρεις νέες θέσεις εργασίας, οι δύο από τις οποίες έχουν δοθεί σε ανθρώπους που είναι πρώην ωφελούμενοι της δράσης, συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνο στην επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των αστέγων της Αθήνας, αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών για επανένταξη τους στην κοινωνία.

Επίσης, η κινητή αυτή μονάδα έχει διευρύνει τα σημεία που επισκέπτεται και εξυπηρετεί. Συγκεκριμένα λειτουργεί πλέον 5 φορές την εβδομάδα σε 4 διαφορετικά σημεία: τη στέγη συνΑθηνά στο κέντρο της Αθήνας, τον Πεζόδρομο Δημοσθένους στον Πειραιά, το Κοινωνικό Συσσίτιο, Αλικαρνασσού 49 και το Κέντρο Ημέρας “ΧΩΡΑ” στα Εξάρχεια. Μέχρι σήμερα, καταφέρνει να προσφέρει υπηρεσίες σε 20-25 άτομα κάθε φορά.

Η κα Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από ένα χρόνο επιτυχημένης συνεργασίας με την πρωτοβουλία Ithaca, θέλουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο στην κοινωνία με την ολοκληρωμένη στήριξη της λειτουργίας της κινητής μονάδας πλυντηρίων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη της LG «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις» αγκαλιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία που έχει στόχο να επιλύσει ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα των συνανθρώπων μας».

Τέλος, ο κος Σπηλιόπουλος, Ιδρυτής και Director, Ithaca Laundry πρόσθεσε: «Η χορηγία και υποστήριξη της LG για δεύτερη χρονιά δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο έργο μας και μας βοηθάει να προσφέρουμε περισσότερα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έχουμε πλέον την ευκαιρία να επισκεφθούμε νέα σημεία εξυπηρέτησης καλύπτοντας τις ανάγκες περισσότερων ανθρώπων, ενώ με τις νέες θέσεις εργασίας, δώσαμε τη δυνατότητα σε δύο συμπολίτες μας για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Επίσης, από την αρχή της λειτουργίας μας οι αποδοτικές πλύσεις των πλυντηρίων της LG σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με τη μικρότερη εφικτή κατανάλωση ενέργειας, μας έχουν βοηθήσει πολύ συνεισφέροντας στην βελτιστοποίηση της υπηρεσίας που παρέχουμε».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr