NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Open Harvest: Το παγκόσμιο γεγονός που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Κρήτη από την Agroknow [video]

28_07_2017 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Open Harvest είναι ένα ετήσιο γεγονός μόνο με πρόσκληση σε επίλεκτους καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι να δώσει μια μοναδική εμπειρία σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων να εξερευνήσουν, ενώσουν διαφορές και να οραματιστούν τα επόμενα βήματα πάνω στα ανοιχτά δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα.

Για 3 μέρες, 30 επιστήμονες από 21 διαφορετικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο χωρίς να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, έζησαν σε ρυθμούς ενός πρωτόγνωρου παγκόσμιου συνεδρίου στην Κρήτη. Έμειναν σε μικρές Βενετσιάνικες πανσιόν μέσα στην Παλιά Πόλη των Χανίων και κάθε πρωί περπατούσαν το Λιμάνι για να βρεθούν στην άλλη άκρη του, στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Χανίων και να ξεκινήσουν δουλειά. Το πρόγραμμά τους ήταν απαλλαγμένο από όλες τις συμβατικές δυναμικές παρόμοιων συνεδρίων - καθώς για δυο μέρες δεν επιτρέπονταν ομιλίες. Οι προσκεκλημένοι έμπαιναν σε ομάδες που είχαν προκαθοριστεί για αυτούς και ήταν ελεύθεροι να σκεφτούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το πως, παγκοσμίως, μπορεί να βρεθεί μια ασφαλής και δυνατή «γέφυρα» που θα επιτρέπει την ελεύθερη ροή ανοιχτών αγροδιατροφικών δεδομένων.

Μια ανάγκη πιο σοβαρή από ποτέ, σε ένα περιβάλλον που η ανταλλαγή γνώσης μπορεί να οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στην εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας.

Στη διάρκεια του συνεδρίου οι καλεσμένοι ήταν ελεύθεροι να συνεχίσουν τα working groups σε οποιοδήποτε σημείου του Ιστιοπλοϊκού ομίλου ήθελαν, ή να περπατήσουν μέσα στην πόλη των Χανίων. Το μεσημεριανό τους ήταν βασισμένο σε όλες τις αρχές της Κρητικής διατροφής, με φρούτα και λαχανικά εποχής. Μόλις τέλειωνε η ημέρα του συνεδρίου, οι καλεσμένοι ακολουθούσαν περιηγήσεις στα αμπέλια της οικογένειας Ντουράκη, δοκίμαζαν τούρκικο φαγητό στα στενά της Παλιάς Πόλης και έφυγαν για ιστιοπλοΐα γύρω από την ακτογραμμή των Χανίων.

Υπεύθυνος για αυτή τη μοναδική εμπειρία συνεδρίου είναι η Ελληνική εταιρεία συμβούλων Έρευνας & Ανάπτυξης Agroknow, παγκόσμιος leader στη διαχείριση αγροτικής πληροφορίας. Στόχος του συνεδρίου για την Εταιρεία είναι να φέρει κοντά στην Ελλάδα όλους τους συνεργάτες και πελάτες για να δώσουν κοινές απαντήσεις στα ζητήματα του κλάδου τους, δίνοντας τους συγχρόνως την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της Ελλάδας.

Την οργάνωση των καταλυμάτων και των δραστηριοτήτων επιμελήθηκε η everymatic, η εταιρεία bespoke διακοπών στην Ελλάδα.

Οι οργανισμοί που συμμετείχαν φέτος στο Open Harvest ήταν οι:

Open Data Institute (Μεγάλη Βρετανία), INRA (Γαλλία), CGIAR (Γαλλία), Creative Commons (Καναδάς), University of Guelph (Καναδάς), TNO (Ολλανδία), Campden BRI (Μεγάλη Βρετανία), Wageningen University and Research (Ολλανδία), GODAN (Ιταλία), Indian Statistical Institute (Ινδία), Chinese Academy of Agricultural Sciences (Κίνα), Syngenta (Μεγάλη Βρετανία), CABI (Μεγάλη Βρετανία), Global Forum for Agricultural Research (Ιταλία), Eduworks (ΗΠΑ), Embrapa (Βραζιλία), San Diego State University (ΗΠΑ), Foodakai (Ελλάδα), Agroknow (Ελλάδα), Guangdong GuangKen Animal Husbandry Engineering Research Institute (Κίνα), Georgetown University (ΗΠΑ).

Οι καλεσμένοι είχαν ακόμα την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν από κοντά το εργαλείο που ανέπτυξε η Agroknow σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Το VITIS είναι ένα μη εμπορικό πακέτο εργαλείων για την αμπελουργική έρευνα και πρακτική, αποτελούμενο από διαδικτυακά περιβάλλοντα διαχείρισης, οπτικοποίησης δεδομένων, προγνωστικών μοντέλων, καθώς και συλλογής δεδομένων από αμπελώνες με κινητές συσκευές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr