NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Siemens: Σε σταθερή τροχιά για μια ακόμη δυνατή χρονιά

Siemens: Σε σταθερή τροχιά για μια ακόμη δυνατή χρονιά

«Η ομάδα μας σε παγκόσμιο επίπεδο ολοκλήρωσε το τρίμηνο με εξαιρετική απόδοση, σημειώνοντας αύξηση εσόδων 8% και αύξηση καθαρών κερδών 7%. Η ψηφιακή επιχειρηματική μας δραστηριότητα υπογράμμισε την ηγετική της θέση στην αγορά. Βρισκόμαστε σε σταθερή τροχιά για την υλοποίηση της στρατηγικής «Vision 2020» και προχωράμε μπροστά για μια ακόμη δυνατή χρονιά», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν 8% συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους2016, στα €21,4 δις, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής επίδοσης από τις δραστηριότητες μικρού κύκλου
  • Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 6%, στα €19,8 δις, λόγω του δραστικά μικρότερου όγκου μεγάλων παραγγελιών στη Διεύθυνση Power and Gas και από στην Siemens Gamesa Renewable Energy, την εταιρεία που προέκυψε το τρίτο τρίμηνο του 2017 από τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων αιολικής ενέργειας της Siemens με την Gamesa Corporacion Tecnologica SA (Gamesa). Ο δείκτης καταγραφής της τάσης των  πωλήσεων συνολικά για τη Siemens ήταν 0,93 
  • Σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών και των αποτελεσμάτων χαρτοφυλακίου, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% και οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 9%
  • Τα κέρδη των  Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων  αυξήθηκαν  κατά 3% στα €2,3 δις. Όπως αναμενόταν, η εξαγορά και συγχώνευση της Gamesa και της Mentor Graphics Corporation (Mentor Graphics) μείωσε τα περιθώρια κερδοφορίας των  Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων στα 10,4%. 
  • Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7% στα €1,5 δις, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα €1,74, σημειώνοντας αύξηση από τα €1,64 του τρίτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2016, ανεξάρτητα από τις  αρνητικές επιπτώσεις της εξαγοράς και της συγχώνευσης
  • Οι παραγγελίες μειώθηκαν λόγω του αισθητά μικρότερου όγκου μεγάλων παραγγελιών σε ετήσια βάση, ειδικά στις Διευθύνσεις Power and Gas και στη Siemens Gamesa Renewable Energy. Με εξαίρεση τη μεταβολή στον όγκο των μεγάλων παραγγελιών, οι παραγγελίες σημείωσαν σημαντική αύξηση
  • Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών για τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες παρέμεινε στα €117 δις, καθώς η αύξηση από το χαρτοφυλάκιο συναλλαγών αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις αρνητικές επιπτώσεις των συναλλαγματικών διαφορών
  • Τα έσοδα αυξήθηκαν στην πλειονότητα των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ραγδαίας ανάπτυξης  της  Siemens Gamesa Renewable Energy λόγω της συγχώνευσης, καθώς και διψήφιου αριθμού ανάπτυξης στις Διευθύνσεις Mobility και Digital Factory. Τα έσοδα αυξήθηκαν και στις τρεις περιοχές αναφοράς, όπως ήταν αναμενόμενο, σημειώθηκε σημαντική μείωση στη Διεύθυνση Power and Gas στις περιορισμένες αγορές
  • Το χαρτοφυλάκιο συναλλαγών προσέθεσε τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη των παραγγελιών και έξι ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη των εσόδων. Οι  επιπτώσεις των ξένων συναλλαγματικών διαφορών είχαν ελάχιστη αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του όγκου σε ετήσια βάση.
  • Τα κέρδη στις Βιομηχανικές Δραστηριότητες αυξήθηκαν στη βάση της βελτίωσης στην πλειονότητα των βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Οι Healthineers και η Διεύθυνση Digital Factory συνέβαλαν περισσότερο στα κέρδη και στη βελτίωσή τους, η δεύτερη με μια εξαιρετική απόδοση στις δραστηριότητες μικρού κύκλου. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξέλιξη των περιθωρίων κερδοφορίας  που ανήλθε στις 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, επηρεάστηκε σαφώς από τις αρνητικές επιπτώσεις  αναφορικά με την εξαγορά της Mentor Graphics από τη Διεύθυνση Digital Factory και τη συγχώνευση με τη Gamesa για την Siemens Gamesa Renewable Energy. Όπως επίσης αναμενόταν, το κέρδος στη Διεύθυνση Power and Gas μειώθηκε εντός ενός ιδιαιτέρως ανταγωνιστικού περιβάλλοντος της αγοράς.
  • Έσοδα από συνεχιζόμενες λειτουργίες και Καθαρά κέρδη: εκτός των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων, η απόσβεση των άυλων περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν σε συνενώσεις επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά €161 εκατομμύρια σε €339 εκατομμύρια, κυρίως λόγω της συγχώνευσης με τη Gamesa και της εξαγοράς της Mentor Graphics. O φορολογικός συντελεστής ήταν χαμηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
  • Οι Βιομηχανικές Δραστηριότητες δημιούργησαν ισχυρές διαθέσιμες  ταμειακές ροές στους πρώτους εννέα μήνες  του χρηματοοικονομικού έτους 2017, συνολικά €4,6δις, σημαντικά πάνω από τα €3,5δις την  στην αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι διαθέσιμες ταμειακές ροές από τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες για το τωρινό τρίμηνο μειώθηκαν στα €1,397δις από €1,914δις στο τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2016. Η μείωση στις Διαθέσιμες ταμειακές ροές αποδίδεται κυρίως στη Siemens Gamesa Renewable Energy, οδηγούμενη από τη συσσώρευση των λειτουργικών καθαρών κεφαλαίων κίνησης.
  • ΑΚ μειώθηκε  λόγω της σημαντικής αύξησης του μέσου απασχολούμενου κεφαλαίου ως αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της εξαγοράς της Mentor Graphics και της συγχώνευσης με την Gamesa.

Εκτιμήσεις

Επιβεβαιώνουμε τις προσδοκίες μας για το χρηματοοικονομικό έτος 2017, όπως παρουσιάστηκαν στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2017. Συνεχίζουμε να αναμένουμε μέτρια αύξηση των εσόδων, εξαιρώντας τις επιπτώσεις των συναλλαγματικών διαφορών και του χαρτοφυλακίου συναλλαγών, και αναμένουμε ότι οι παραγγελίες θα υπερβούν τα έσοδα με το δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων να διαμορφώνεται πάνω από το 1.

Αναμένουμε τα περιθώρια κερδοφορίας για τις Βιομηχανικές Δραστηριότητές σε ένα εύρος από το 11% και 12%, και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή(EPS) από τα καθαρά κέρδη  σε ένα εύρος  €7,20 σε €7,70.

ΟΙ παραπάνω εκτιμήσεις περιλαμβάνουν τροποποιήσεις χαρτοφυλακίου ήδη ολοκληρωμένες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του χρηματοοικονομικού έτους 2017, και πιο συγκεκριμένα την εξαγορά της Mentor Graphics και τη συγχώνευση με τη Gamesa, που επιβάρυνε τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες ως προς το περιθώριο κέρδους και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) από τα καθαρά κέρδη στο χρηματοοικονομικό έτος 2017.

Αυτές οι εκτιμήσεις συνεχίζουν να αποκλείουν επιβαρύνσεις που σχετίζονται  με νομικά και ρυθμιστικά θέματα, καθώς και πιθανές επιβαρύνσεις που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις χαρτοφυλακίου. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr