NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Τα MOKACCINO αλλάζουν τα δεδομένα στη Μικρή Εστίαση

Τα MOKACCINO αλλάζουν τα δεδομένα στη Μικρή Εστίαση
08_08_2017 23_09_2018

Powered by:
Franchise.GR The official online franchise directory
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories, Franchise

Οι Ιωάννα και Αλεξάνδρα Μάκου, CEOs των MOKACCINO μιλούν στο epixeiro.gr για το επιχειρηματικό τους εγχείρημα στο χώρο του franchise και της Μικρής Εστίασης.

Το franchise project των MOKACCINO, εμπνευσμένο από την ισπανο-καραϊβική κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής, ξεκίνησε την ανάπτυξή του μέσω franchise, και ήδη μέσα στο πρώτο δίμηνο του λανσαρίσματος της επιχειρηματικής του πρότασης αριθμεί σε τρία καταστήματα, και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς. Με έντονα διαφοροποιητικά στοιχεία, τα MOKACCINO ξεχωρίζουν για το design τους σε χρώματα από τις Φαβέλες της Λατινικής Αμερικής, με δυνατό product mix, καφέδες και ποκιλία συνοδευτικών. Η καλύτερη value for money πρόταση στη Μικρή Εστίαση, με αρχική επένδυση από 25,000 Ευρώ μέχρι 35,000 ευρώ, χωρίς entry fees και royalties.

Πώς αξιολογείτε το συνεχές ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο της Μικρής Εστίασης; Για ποιούς λόγους προσελκύονται από τον κλάδο;

Αποτελεί γεγονός ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ελκύονται από τον κλάδο της Μικρής Εστίασης και ειδικότερα της καφεστίασης, καθώς αντιλαμβάνονται τη μεγάλη διείσδυση του καφέ στην αγορά. Οπότε από τη μια μεριά έχουμε την αυξημένη κατανάλωση, με τον καφέ να αποτελεί καθημερινή μας συνήθεια, μια μικρή πολυτέλεια που δίνει γεύση και ενέργεια στη καθημερινότητά μας και από την άλλη ανοίγουν ολοένα και περισσότερα καταστήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικό κορεσμό του κλάδου, ποιές πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής;

Πραγματικά, όπως αναφέραμε και ανωτέρω, παρατηρείται όντως κορεσμός στον κλάδο της Μικρής Εστίασης, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα και πολλά διαφορετικά concepts. Πιστεύουμε ότι πάρα πολλά αυτόνομα καταστήματα θα αναγκαστούν να διακόψουν τις δραστηριότητές τους και το μέλλον ανήκει στο franchise, καθώς προσφέρει την απαραίτητη αρχική υποστήριξη δηλ. επιλογή σημείου, εκπαίδευση, brand, σωστό product mix, συμπιεσμένο food cost αλλά και συνεχή καθοδήγηση με ανανεώσεις προϊόντων, τοπική και πανελλήνια προώθηση κ.ο.κ. Αναμένουμε έντονες ανακατατάξεις στην αγορά με νέα value for money concepts.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το μέλλον ανήκει στο franchise, καθώς προσφέρει την απαραίτητη αρχική υποστήριξη όπως και τη συνεχή καθοδήγηση

Ποιά είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός καταστήματος;

Με την αγορά να υφίσταται τη σημερινή ύφεση, τα καταστήματα που θα επιβιώσουν είναι αυτά που θα καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή διαφοροποίηση, ποιότητα, τιμή, χαμηλή επένδυση, χαμηλά λειτουργικά και σωστή θέση, όπως και συνεχή «επικαιροποίηση» concept και product mix, ώστε το κατάστημα να παραμένει συνέχεια ανταγωνιστικό.

Ποιά είναι τα σημεία διαφοροποίησης της επιχειρηματικής σας πρότασης;

Η επιχειρηματική πρόταση των MOKACCINO ξεχωρίζει έντονα για τον σχεδιασμό του concept, το οποίο αποτελεί αναμφισβήτητα το καλύτερο που έχουμε δημιουργήσει στη ΜΑΚΟΣ ΑΤΕ και εμπεριέχει τόσο εμπειρία δεκαετιών, όσο και πολύ κέφι. Το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει, ένα χαρούμενο, έντονα διαφοροποιημένο και νεανικό concept, με προσωπικότητα εμπνευσμένη από τη κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής, με ενιαία και συμπαγή εταιρική ταυτότητα.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Το κόστος ενός MOKACCINO από 35 έως 45 τ.μ. κυμαίνεται από 25 έως 35 χιλ. ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση του ακινήτου και το εμβαδό του, όπως και τη δυνατότητα για τραπεζοκαθίσματα. Δεν χρεώνουμε entry fees, ούτε royalties, ενώ παρέχουμε - φυσικά - αρχική και συνεχή εκπαίδευση και αναλαμβάνουμε την παράδοση κάθε MOKACCINO με το κλειδί στο χέρι, έτοιμο προς λειτουργία. Παρέχουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, και πέρα από τους καφέδες σε 2 με 4 ποικιλίες, σφολιατοειδή, σαλάτες, σάντουιτς, γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα;

Θεωρούμε προϋπόθεση να έχουν κέφι και να αγαπάνε το αντικείμενο που θα επιλέξουν, να έχουν όρεξη για προσωπική εργασία και δυνατότητες επικοινωνίας. Όλα τα άλλα αποτελούν δική μας ευθύνη, η εύρεση και η αξιολόγηση του καταστήματος, η εκπαίδευση, η επιλογή και ο εφοδιασμός με προϊόντα, οι απαραίτητες βελτιώσεις ώστε να παραμένει συνέχεια επίκαιρο το concept κ.ο.κ.

Το Franchise.GR έχει ως στόχο την πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων με τον θεσμό του franchising, καθώς και την προαγωγή του θεσμού στην χώρα μας, ώστε να αποτελέσει καταλυτικό μοχλό για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Από την έναρξή του, έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο franchise portal, Νο 1 αποτέλεσμα σε όλες τις μηχανές αναζήτησης καθώς και σε όλες τις μετρήσεις επισκεψιμότητας. Ξεκίνησε το 1998 και εξελίσσεται με την υποστήριξη του FRANCHISE BUSINESS, του πρώτου περιοδικού για το franchising που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, πριν από οποιαδήποτε άλλο φορέα και πρωτοβουλία μαζικής και τακτικής ενημέρωσης για το franchising.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr