NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Είστε 35 ετών ή μεγαλύτεροι; Είστε άνεργοι; Δώστε ώθηση στην καριέρα σας με τη βοήθεια του Reactivate

Είστε 35 ετών ή μεγαλύτεροι; Είστε άνεργοι; Δώστε ώθηση στην καριέρα σας με τη βοήθεια του Reactivate

Η εργασία στο εξωτερικό δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που θέλουν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία εργασίας και διαβίωσης σε άλλη χώρα πριν μεταβούν στο επόμενο στάδιο της επαγγελματικής τους πορείας (ενδιάμεση περίοδος) ή στους προσφάτως αποφοιτήσαντες. 

Το πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας της ΕΕ "Reactivate" έχει ως στόχο την υποστήριξη εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας που αναζητούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Το Reactivate απευθύνεται σε άνεργους και μακροχρόνια άνεργους που αναζητούν εργασία, καθώς και σε άτομα που επιθυμούν νέα σταδιοδρομία σε άλλη χώρα, ανεξαρτήτως του επιπέδου εκπαίδευσής τους και της προηγούμενης εργασιακής τους πείρας.

Το πρόγραμμα αποτελεί προέκταση του προγράμματος Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES, ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας στην ΕΕ που αφορά άτομα ηλικίας 18-35 ετών και εργοδότες. Το Reactivate, αντί να δώσει έμφαση στους νέους εργαζομένους επικεντρώνεται στα άτομα ηλικίας 35 ετών και άνω που επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για να βρουν ευκαιρίες εργασίας, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

Το πρόγραμμα προσφέρει ειδικά προσαρμοσμένη υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης και αντιστοίχισης των δεξιοτήτων, περιλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης για την κάλυψη εξόδων που απαιτούνται για την εκμάθηση της γλώσσας, την αναγνώριση προσόντων ή τη μετακίνηση στο εξωτερικό, ακόμη και της μετεγκατάστασης της οικογένειας. 

Εκτός από τα άτομα που αναζητούν εργασία, το Reactivate μπορεί να βοηθήσει και εργοδότες, ιδίως τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες αυτοί μπορούν να βοηθηθούν στην αναζήτηση εργαζομένων από άλλες χώρες για κενές θέσεις που είναι δύσκολο να καλυφθούν, ενώ μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Reactivate για να λάβουν βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση των προσφορών εργασίας και την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων από την ΕΕ με τις απαιτήσεις των κενών θέσεων. Επίσης, το πρόγραμμα παρέχει οικονομική βοήθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σχεδιάζουν προγράμματα ένταξης για τους νεοπροσληφθέντες εργαζομένους τους.

Ενδιαφέρεστε; Για να δείτε εάν εσείς ή η επιχείρησή σας είναι επιλέξιμη για υποστήριξη από το πρόγραμμα Reactivate, καθώς και για πληροφορίες επικοινωνίας, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο eures.europa.eu και επιλέξτε τον σύνδεσμο του Reactivate, στα δεξιά της αρχικής σελίδας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν εργασία και σε εργοδότες από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.  Το πρόγραμμα ενδέχεται να μην εφαρμόζεται απευθείας σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά οι υπηρεσίες απασχόλησης που διαχειρίζονται το πρόγραμμα Reactivate μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που αναζητούν εργασία και τους εργοδότες από οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ.

Φέρνοντας σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με εργοδότες και, αντίστροφα, εργοδότες με άτομα που αναζητούν εργασία από κάθε γωνιά της ΕΕ, το Reactivate μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την επαγγελματική ευκαιρία που αναζητάτε, αλλά και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr