NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Startup, κοινωνική επιχειρηματικότητα και προσφυγική κρίση

Startup, κοινωνική επιχειρηματικότητα και προσφυγική κρίση

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των προσφύγων ανά τον κόσμο, έχει ξεπεράσει τα 65 εκατομμύρια για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης, νέοι επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, κοινωνικοί λειτουργοί αναπτύσσουν καινοτόμα πρότζεκτ παρέχοντας βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πρακτικές λύσεις στην προσφυγική κρίση.

Σε άρθρο του στο «Techcrunch» o αρχισυντάκτης του και ιδρυτής startup Mike Butcher, επιλέγει κάποιες από τις νεοσύστατες εταιρίες που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις για το προσφυγικό θέμα.

To Techfugees είναι ένα διεθνές δίκτυο που αποτελείται από μηχανικούς, σχεδιαστές, επιχειρηματίες και ΜΚΟ, που συνεργάζονται για την εύρεση τεχνολογικών λύσεων με σκοπό να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στην ένταξή τους στη νέα τους χώρα.

Η εφαρμογή Bureaucrazy που διευκολύνει τους πρόσφυγες στις συναλλαγές τους με τη γερμανική γραφειοκρατία.

Το RefugeeTalent είναι μια πλατφόρμα που απευθύνεται στους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες στην Αυστραλία.

Το γαλλικό Refuhelp αποτελείται από  μια ομάδα επτά προγραμματιστών, προσφύγων από την Αφρική, που δημιούργησαν μια διαδραστική πλατφόρμα που παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πού να κοιμηθούν, πού να βρουν τρόφιμα, πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους από το κρύο και πού να βρουν εργασία.

Το πορτογαλικό startup Unbabel, παρέχει δωρεάν επαγγελματικές μεταφράσεις σε ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις ενώ συνεργάζεται ήδη με αρκετούς οργανισμούς οι οποίοι βοηθούν τους μετανάστες να εγκλιματιστούν στη νέα τους κοινότητα. Συνεργάζεται επίσης με καθηγητές του μεταφραστικού τμήματος του ισπανικού πανεπιστημίου Universidad Europa, το οποίο με τη σειρά του συνεργάζεται με οργανώσεις όπως η UNICEF.

Το γερμανικό startup Babbel που ειδικεύεται στην εκμάθηση γλωσσών χρηματοδοτεί προγράμματα για πρόσφυγες.

Το Point93 που βοηθά τους χρήστες να ανοίξουν εικονικά καταστήματα στην διαδικτυακή πλατφόρμα Shopify, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους πρόσφυγες.

Το Redi-School στο Βερολίνο, προσφέρει δωρεάν μαθήματα πληροφορικής στους πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από techcrunch.com και ert.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr