NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Οινοξένεια 2017: Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας, 17-27 Αυγούστου

11_08_2017 | 13:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Κάθε χρόνο, στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας- ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σχεδιάζει και διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση. Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ είναι ένας καινοτόμος θεσμός, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας, στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής, με μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας και γαστρονομικές εμπειρίες.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είναι ο αρμόδιος φορέας του Δήμου Αιγιαλείας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων πολιτισμού, ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής σε ισχυρό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του έτους. Ο θεσμός ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, στοχεύοντας να αναδείξει μια από τις σημαντικότερες αμπελουργικά περιοχές της χώρας, σε μια μοναδική συνέργεια μεταξύ οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Από 17 ως 27 Αυγούστου 2017 υποδέχεται τους επισκέπτες της στις εκδηλώσεις «Οινοξένεια - Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας» και δοκιμάζει μαζί τους εκλεκτούς τοπικούς οίνους, τους συνδυάζει με γεύσεις και εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και προσφέρει εμπειρίες χαράς, εξερεύνησης, τέχνης και απόλαυσης στα πανέμορφα τοπία της.

Μουσικά ακούσματα, βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, έφιππες περιηγήσεις και παιχνίδια σε αμπελώνες, προβολές ταινιών, τοπικές γεύσεις και οίνοι ποιότητας, καλλιτεχνικά δρώμενα και ξεναγήσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, γευστικά ταιριάσματα σε επιλεγμένα σημεία εστίασης συνθέτουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα για οινόφιλους και όχι μόνο.

Η Αιγιάλεια αποκαλύπτει διαδοχικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της σαν μια αδιάσπαστη ενότητα. Από τα ορεινά τοπία της και το φυσικό μεγαλείο του χωριού έως τις παράλιες ομορφιές της, η Αιγιάλεια σε γιορτινούς ρυθμούς, αναδύοντας άρωμα πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.

Δείτε περισσότερα για τη διοργάνωση εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr