NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

83 δισ. ευρώ αλλά και 790.000 θέσεις εργασίας χάνονται κάθε χρόνο λόγω προϊόντων παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας

83 δισ. ευρώ αλλά και 790.000 θέσεις εργασίας χάνονται κάθε χρόνο λόγω προϊόντων παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας

Η ΕΣΗΜΕΤ - Ένωση Σηματούχων Εταιρειών Ελλάδας & Κύπρου αποτελεί την πρώτη και μοναδική ένωση στην Ελλάδα για θέματα προστασίας σηματούχων εταιρειών τα προϊόντα των οποίων πλήττονται από το παραεμπόριο και σκοπό έχει την διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους και είναι μέλος του Global Anti-Counterfeit Network εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), κάθε χρόνο χάνονται περίπου 83 δισ. ευρώ αλλά και 790.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω προϊόντων παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η Ελλάδα κατατάσσεται στην 1η θέση σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω της κυκλοφορίας προϊόντων παραεμπορίου και στην 4η θέση όσον αφορά στις απολεσθείσες πωλήσεις. Τα καλλυντικά, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, ποτά, τρόφιμα αλλά και τα φάρμακα είναι οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφοντας απώλειες σε πωλήσεις της τάξης του 20% και του 12% αντίστοιχα.

Η ΕΣΗΜΕΤ έχει καθιερωθεί ως κοινό σημείο αναφοράς και επικοινωνίας των αρχών σε θέματα προστασίας σηματούχων εταιρειών τα προϊόντα των οποίων πλήττονται από το παραεμπόριο και είναι μέλος του Global Anti-Counterfeit Network εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σας ενημερώνουμε πως το Φθινόπωρο θα διεξαχθεί το Συνέδριο της ΕΣΗMEΤ με θέμα την Προστασία των Εμπορικών Σημάτων και Σχεδίων στην Ελλάδα, Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία και η Διαμεσολάβησης ως εξωδικαστικός τρόπος επίλυσης διαφορών σε θέματα παραεμπορίου. Τα ΜΜΕ που θα στηρίξουν και θα προβάλουν το έργο και τους σκοπούς της ΕΣΗΜΕΤ θα εγγραφούν δωρεάν στην ένωση.

Για το πρόγραμμα “O ΕΡΜΗΣ ΛEEI OXI” επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr