NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Οργάνωση δεξίωσης μέσα σε ελάχιστα...κλικ

Οργάνωση δεξίωσης μέσα σε ελάχιστα...κλικ

Η EventReception λύνει τα χέρια στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις δεξιώσεις (catering, κτήματα, πολυχώροι, ξενοδοχεία κλπ), στους πελάτες τους και τους καλεσμένους.

Η ιδρυτική ομάδα της EventReception αποτελείται από την Ελένη Δημοπούλου με 12ετή πείρα στη διοργάνωση δεξιώσεων, τον Σάκη Φιδάνη με 20ετή καριέρα στην πληροφορική και τον Δρ. Λάζαρο Πετρίδη ξενοδόχο & complex systems analyst, ο οποίος και μίλησε στο epixeiro.gr.  

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η EventReception και ποια τα οφέλη; 

Οι επαγγελματίες πλέον έχουν στα χέρια τους ένα εξειδικευμένο λογισμικό δεξιώσεων. Μειώνουν στο μισό τον διαχειριστικό χρόνο κάθε δεξίωσης, εξαφανίζουν τα λάθη και αυξάνουν τις πωλήσεις/δεξιώσεις  ενθουσιάζοντας τους πελάτες και καλεσμένους κάθε δεξίωσης. Με δυο λόγια, η EventReception βάζει τέλος στις τεχνολογίες περασμένων δεκαετιών με τα Excel, τις εκτυπώσεις, τα σκόρπια emails, τις στατικές κατόψεις, τις προβληματικές Λίστες Καλεσμένων, τα αγχωτικά τηλεφωνήματα τελευταίας στιγμής και δεκάδες  άλλα προβλήματα. Η οργάνωση κάθε δεξίωσης γίνεται πλέον με λίγα κλικ. 

Επαγγελματικές κατόψεις ετοιμάζονται σε δευτερόλεπτα, οι Λίστες Καλεσμένων βγαίνουν αυτόματα καθώς οι πελάτες παίζουν στον υπολογιστή, αυτόματα SMS καλωσορίζουν τους καλεσμένους ονομαστικά και τους ενημερώνουν για το Τραπέζι, τις Θέσεις και το πώς να έρθουν στον χώρο της δεξίωσης με τον Online χάρτη-πλοηγό. Στην είσοδο, η υποδοχή γίνεται με Tablets έως και 20(!) φορές γρηγορότερα, χωρίς ουρές, καθυστερήσεις και με λεπτομερή στατιστικά, διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο. 

Οι επαγγελματίες επίσης ελέγχουν με μια ματιά τις εκκρεμείς ζητήσεις, τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις, την πρόοδο ταξιθέτησης κάθε δεξίωσης, αλλά και τη διαθεσιμότητα, τα μενού,  τις σημειώσεις ανά δεξίωση, τις εκκρεμείς πληρωμές και πολλά άλλα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η οργάνωση κάθε δεξίωσης γίνεται πλέον με λίγα κλικ

Πώς ακριβώς λειτουργεί η EventReception; Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Οι λύσεις μας βασίζονται στο SaaS (Software as a Service) μοντέλο που αποτελεί τον πλέον σύγχρονο, ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού λογισμικού. Οι εξειδικευμένες λύσεις μας είναι οι μοναδικές που υπάρχουν στην αγορά. Το κυριότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα όμως παραμένει η δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε σε βάθος τις ανάγκες των πελατών μας και να εισάγουμε νέες καινοτόμες δυνατότητες με πολύ απλό και λειτουργικά όμορφο τρόπο, που τους λύνουν τα χέρια.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Έπειτα από πολλά χρόνια στο χώρο, είχαμε κουραστεί να αντιμετωπίζουμε συνεχώς τα ίδια προβλήματα: Το χάσιμο χρόνου με τα emails και τις συνημμένες κατόψεις, τις σχεδόν πάντοτε καθυστερημένες και προβληματικές Λίστες Καλεσμένων, την ανασφάλεια των πελατών, τα προβλήματα με τις διαθεσιμότητες αιθουσών, τα λάθη στη συνεννόηση του προσωπικού, αλλά και την εντελώς απρόσωπη εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων καλεσμένων που έρχονταν στον χώρο μας κάθε χρόνο. Η έλλειψη ενός απλού και αξιόπιστου λογισμικού που θα μας βοηθούσε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, μας οδήγησε στην ανάπτυξη αυτών των λύσεων για δική μας – καταρχήν – διευκόλυνση. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την EventReception.

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Τα κύρια προβλήματα ήταν η έλλειψη χρόνου και χρημάτων, η δυσκολία να βρούμε developers που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας, και η εν γένει ρευστή κατάσταση στην Ελλάδα που έχει ως αποτέλεσμα την πιο συντηρητική στάση των επιχειρηματιών. Στη δική μας περίπτωση, ήταν κομβική η απόφασή μας να παραιτηθούμε από την (τότε) εργασία μας και να αφιερωθούμε ψυχή τε και σώματι στην EventReception.  

Η διάκριση που πετύχαμε το 2016 όπου συμπεριληφθήκαμε στις 10 καλύτερες Ελληνικές Start up του διαγωνισμού MIT Enterprise Forum Greece, (υπό την αιγίδα του ΜΙΤ, του κορυφαίου πανεπιστήμιου  παγκοσμίως), ήταν κομβική τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας, όσο και για την αύξηση της αξιοπιστίας και της αναγνωρισιμότητάς μας.

Τι θέλετε να δείτε το EventReception να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Στα επόμενα 2-3 χρόνια στοχεύουμε να εδραιωθούμε στην Ελληνική αγορά, εισάγοντας αρκετές ακόμη εντελώς καινοτόμες λύσεις. Έπειτα, στοχεύουμε στην αγορά του εξωτερικού.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Υπό συνθήκες, ναι. Εξαρτάται από την ιδέα, την ομάδα, το network, τα υφιστάμενα resources (χρόνο, expertise) που χρειάζεται για ένα πρώτο minimum viable product (MVP).  

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να μιλήσουν με όσο περισσότερους δυνητικούς πελάτες μπορούν ώστε να διαπιστώσουν αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για το προϊόν ή την υπηρεσία τους.  Έπειτα, να φτιάξουν ένα MVP και να βγουν στην αγορά για να βρουν πελάτες και να εισπράξουν χρήματα. Τέλος, να μπουν σε διαγωνισμούς όπως το MITEF Greece. Τα εφόδια που θα πάρουν είναι πολύ σημαντικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr