NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Το YouTube απέκτησε νέα εμφάνιση και λογότυπο [video]

Το YouTube απέκτησε νέα εμφάνιση και λογότυπο [video]

Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, το Youtube ύστερα από αρκετά χρόνια, προχώρησε στην αλλαγή του λογοτύπου του. Το φόντο του «Tube» είναι πλέον λευκό ενώ και το σύμβολο του play αποχώρησε από το όνομα της εταιρίας και πλέον βρίσκεται στα αριστερά της λέξης. Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή οι ιθύνοντες παρατήρησαν πως το εικονίδιο του Play είναι πλέον το ίδιο αναγνωρίσιμο και με το όνομα της εταιρίας, και επομένως δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται άλλο πια μέσα στην λέξη YouTube. Μπορείτε να δείτε την αλλαγή στην παρακάτω εικόνα:

youtube_logo_gif.gif?mtime=20170831164642#asset:60499

Σε blog post του ο Neal Mohan, Chief Product Officer του YouTube, μίλησε για τον ανασχεδιασμό του λογοτύπου λέγοντας πως: «Έχοντας σχεδιαστεί για τον multiscreen κόσμο μας, το ανανεωμένο λογότυπο αναδεικνύει την νέα μορφή του YouTube συνδυάζοντας το αναγνωρισμένο εικονίδιο μαζί με το όνομα του YouTube, δημιουργώντας έναν πιο ευέλικτο σχεδιασμό που προσαρμόζεται καλύτερα σε μεγάλη ποικιλία συσκευών, ακόμη και στις μικρότερες οθόνες. Γιατί είναι πιο ευέλικτο; Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος (για παράδειγμα στην οθόνη ενός smartphone), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πιο σύντομο και φωτισμένο λογότυπο, το οποίο θα είναι καλύτερα ορατό και πιο εύκολο προς ανάγνωση».

Οι αλλαγές για το YouTube δεν μένουν όμως εδώ. Το νέο λογότυπο συμβολίζει τον ερχομό μιας νέας εποχής για το κανάλι. Σύμφωνα με τον Mohan, ο YouTube Player σύντομα θα αποκτήσει νέες δυνατότητες, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν το σχήμα του βίντεο που παρακολουθούν (οριζόντια ή κάθετη δομή), και να αλλάζουν το βίντεο που θέλουν να παρακολουθήσουν κάνοντας ‘’swiping’’ τα βίντεο αριστερά ή δεξιά.

Για τους χρήστες σταθερών υπολογιστών ο νέος σχεδιασμός είναι πλέον διαθέσιμος σε όλους παγκοσμίως, προσφέροντας νέες δυνατότητες όπως το Dark Theme, στο οποίο ο Mohan σημειώνει πως «το φόντο παίρνει ένα μαύρο σκούρο χρώμα προσδίδοντας μια κινηματογραφική αίσθηση καθώς παρακολουθείτε ένα βίντεο».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις νέες δυνατότητες του YouTube:

Ποιο θα είναι το επόμενο βιντεάκι που θα παρακολουθήσετε;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr