NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»: Τι αποκομίζουν οι επιχειρήσεις και οι φορείς;

«Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»: Τι αποκομίζουν οι επιχειρήσεις και οι φορείς;
08_09_2017 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES (YfEJ), που ξεκίνησε αρχικά το 2012 ως πιλοτικό έργο, είναι ένα στοχευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας που βοηθάει επιχειρήσεις και φορείς να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς με ταλαντούχους νέους από ολόκληρη την ΕΕ.

Γιατί να συμμετάσχω στην πρωτοβουλία YfEJ;

Το πρόγραμμα YfEJ είναι ιδανικό για επιχειρήσεις και φορείς που επιθυμούν να προσλάβουν νέους για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, αλλά δεν καταφέρνουν να τους βρουν στη χώρα τους. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα YfEJ παρέχει πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά χρήσιμο δίκτυο νέων που αναζητούν εργασία και, παράλληλα, σας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από τις νέες ιδέες και προσεγγίσεις που μπορούν να συνεισφέρουν οι νέοι εργαζόμενοι, μαθητευόμενοι ή ασκούμενοι.

Ποια είναι τα βασικά οφέλη του προγράμματος YfEJ για τις επιχειρήσεις και τους φορείς;

  • Δημοσίευση των κενών θέσεων εργασίας σας σε ένα ευρύ δίκτυο υποψήφιων νέων εργαζομένων.
  • Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), παροχή οικονομικής στήριξης για την κάλυψη των δαπανών κατάρτισης και ένταξης των νέων εργαζόμενων, ασκούμενων ή μαθητευόμενων.
  • Παροχή βοήθειας για τον εντοπισμό των αναγκών της εταιρείας σας και τον καθορισμό ενός κατάλληλου και εφικτού προγράμματος ένταξης για τους μελλοντικούς εργαζομένους, μαθητευόμενους ή ασκούμενους.

Ποιες επιχειρήσεις και φορείς μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα YfEJ;

Για να μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα YfEJ, πρέπει να πληροίτε τα παρακάτω κριτήρια:

  • έχετε επιχείρηση ή φορέα με έδρα στην ΕΕ των 28, στην Ισλανδία ή στη Νορβηγία·
  • θέλετε να προσλάβετε νέους για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και δεν καταφέρνετε να τους βρείτε στη χώρα σας·
  • θέλετε να προσελκύσετε εργαζόμενους, μαθητευόμενους ή ασκούμενους ηλικίας 18-35 ετών από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία ή την Ισλανδία·
  • είστε σε θέση να προσφέρετε κατάρτιση μέσα από την εργασία και άλλη υποστήριξη στους προσληφθέντες νέους.

Πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα YfEJ;

Το YfEJ υλοποιείται από τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης κάθε χώρας που είναι μέλος του δικτύου EURES. Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφείτε σε κάποια από αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης (συνήθως μέσω της συμπλήρωσης σχετικής αίτησης, της υποβολής των στοιχείων σας μέσω του εκάστοτε δικτυακού τόπου ή της αποστολής της διεύθυνσης επικοινωνίας σας με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Εάν η χώρα σας δεν παρέχει ακόμη τις υπηρεσίες του YfEJ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε από τους φορείς που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο. Σας συνιστούμε να επιλέξετε μια από τις κύριες υπηρεσίες απασχόλησης στην Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γαλλία ή τη Γερμανία.

Πού μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες;

Αν θέλετε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μια καλή αρχή είναι οι ιστοσελίδες του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» στον δικτυακό τόπο του EURES. Περαιτέρω πληροφορίες και διάφορες χρήσιμες εκδόσεις, όπως ο οδηγός «Η πρώτη σου εργασία μέσω του EURES», παρέχονται επίσης στον δικτυακό τόπο της ΓΔ EMPL.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr