NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για γρήγορο και φθηνό ίντερνετ

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για γρήγορο και φθηνό ίντερνετ

Στις 12 Σεπτεμβρίου η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζει το WIFI4EU, ένα πρόγραμμα για την προώθηση της δωρεάν σύνδεσης wifi σε δημόσιους χώρους σε ολόκληρη την ΕΕ.

“Αυτή είναι η ευκαιρία για να δοθεί ευρύτερη και ίση πρόσβαση, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τοποθεσίαή την οικονομική κατάσταση”, είπε σε συνέντευξή του ο εισηγητής της πρότασης Κάρλος Ζορίνιο (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία).

Στόχος της πρωτοβουλίας WIFI4EU είναι να προσφέρει ελεύθερο και γρήγορο ίντερνετ μέχρι το 2020 σε περισσότερες από 6.000 κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόσβαση σε αυτό το πρόγραμμα θα δίνεται σε δημόσιους φορείς με ανοιχτούς στο κοινό χώρους, όπως βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, πάρκα, σιδηροδρομικοί σταθμοί, τερματικοί σταθμοί λεωφορείων κλπ.

Το πρόγραμμα διαθέτει συνολικά 120 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν στις τοπικές αρχές που θα δηλώσουν ενδιαφέρον.

Πως θα εφαρμοστεί;

“Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Τα κουπόνια θα δοθούν σε εκείνους που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα και με αυτά θα μπορούν να συνδεθούν”, εξηγεί ο Κάρλος Ζορίνιο.

Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω κουπονιών για την αγορά εξοπλισμού και σύνδεσης. Οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να πληρώσουν για τη συνδεσιμότητα και τη συντήρηση, ενώ θα πρέπει και να δεσμευτούν για την παροχή της υπηρεσίας για τρία χρόνια.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΕ, η οποία θα επιτρέπει στους δημόσιους φορείς να υποβάλλουν αίτηση online. Αν η ολομέλεια του ΕΚ δώσει το πράσινο φως στο πρόγραμμα, οι αιτήσεις θα ανοίξουν στις αρχές του 2018.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr