NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία | Διεθνή
ανάγνωση

Ταυτόχρονο Ποστάρισμα σε Instagram και Facebook;

Ταυτόχρονο Ποστάρισμα σε Instagram και Facebook;

Ελάχιστοι χρησιμοποιούσαν την Facebook’s Story δυνατότητα και τώρα το Facebook προσπαθεί να σώσει την κατάσταση επιτρέποντας στους χρήστες να δημοσιεύσουν το δικό τους Instagram Story ταυτόχρονα και στα δύο κοινωνικά δίκτυα!

Το 2016, το Instagram που είχε εξαγοραστεί από το Facebook, εισήγαγε την εφαρμογή «Stories» που θύμιζε πάρα πολύ στην αντίστοιχη εφαρμογή με το ίδιο όνομα του Snapchat. Για πολλούς φάνηκε σαν μια κίνηση απόγνωσης αρχικά, όμως ο κόσμος το λάτρεψε. Για την ακρίβεια, ο κόσμος το λάτρεψε τόσο πολύ που το Instagram απέκτησε τόσους ενεργούς καθημερινούς χρήστες μέσα στην άνοιξη του 2017 όσους είχε το Snapchat σε ολόκληρο το έτος του 2016. Μάλιστα, η Delmodo, εταιρία κοινωνικών αναλύσεων, αναφέρει πως το engagement του Snapchat έχει μειωθεί κατά 50% τον μήνα Ιούνιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς.

Μετά από αυτήν την επιτυχία, ήταν επόμενο το Facebook να εισάγει την εφαρμογή των Stories σε όλα τα apps – Στο Facebook τον Ιανουάριο, στο WhatsApp τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στο Facebook Messenger. Ωστόσο ο κόσμος έδειξε πλήρης αδιαφορία.

Κάπως έτσι το Instagram αποφάσισε να τεστάρει μια νέα δυνατότητα: «Διπλό Ποστάρισμα». Όταν ένας χρήστης δημιουργεί ένα Story στο Instagram, μερικοί χρήστες τώρα μπορούν να παρατηρήσουν την επιλογή να κάνουν παράλληλη δημοσίευση απευθείας και στο Facebook. Αν το επιλέξουν, οι χρήστες θα δουν τα Stories να εμφανίζονται μέσα στο Facebook όπως θα εμφανίζονταν και τα Facebook Stories προηγουμένως, με μια μικρή μονάχα αλλαγή, καθώς εμφανίζεται η ταμπέλα “Instagram” για να σημειώσει την διαφορά.

Αυτή η επιλογή βρίσκεται φυσικά ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι προσβάσιμη σε μερικούς μονάχα χρήστες, οπότε δεν είναι γνωστό ακόμα αν αυτή η επιλογή ήρθε για να μείνει. Όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αν αυτή η δυνατότητα παρακινήσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν εντονότερα τα Facebook Stories τότε σίγουρα το Facebook δεν θα το αφήσει έτσι. Εξάλλου, αυτή η επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει έναν δυνατό τρόπο διαφήμισης μέσα στο Facebook.

Τι πιστεύετε εσείς; Θα βοηθήσει το Διπλό και Ταυτόχρονο Ποστάρισμα να ανεβούν τα νούμερα των Facebook Stories; 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr