NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Η Ecoverified χαρτογραφεί τις οικολογικές επιχειρήσεις

Η Ecoverified χαρτογραφεί τις οικολογικές επιχειρήσεις

Η ομάδα της Ecoverified, η οποία χαρτογραφεί τις οικολογικές επιχειρήσεις, μίλησε στο epixeiro.gr

Η Ecoverified προέκυψε από την συνεργασία τεσσάρων ατόμων με διαφορετικές σταδιοδρομίες, αλλά έναν κοινό στόχο, την αειφόρο ανάπτυξη. Η ομάδα απαρτίζεται από τον Βασίλη, μηχανολόγο μηχανικό με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην ενέργεια, τον Αντώνη, χημικό με διδακτορικές σπουδές και εργασία πάνω στη βιοτεχνολογία, την Αναστασία, σύμβουλο επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην πληροφορική, και τον Γιάννη, σύμβουλο προώθησης με εξειδίκευση στη σύσταση εταιριών. Σκοπός είναι η συνεργασία με εταιρίες που προωθούν βιώσιμες πολιτικές ενώ ταυτόχρονα παρέχουν συμβουλές σε startup εταιρίες στον τομέα της στρατηγικής.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η Ecoverified και ποια τα οφέλη?

Η Ecoverified αποσκοπεί στην άλλοτε ‘φιλική’ και άλλοτε επαγγελματική συμβουλευτική σε project σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνεργασίες μας προκύπτουν μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο επαγγελματικών συνδέσεων των τεσσάρων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και από διαγωνισμούς και σχετικές προσκλήσεις συνεργασίας. Έχουμε εμπλακεί σε μεγάλα project παραγωγής ενέργειας και περιβαλλοντικής αντιρύπανσης στην Ασία και στην Ευρώπη και έχουμε ανταλλάξει ιδέες με διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις σε τομείς όπως η ανακύκλωση και η ενεργειακή αναβάθμιση. Επίσης έχουμε συμβουλεύσει πληθώρα ευρωπαϊκών start-up εταιριών μέσω επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων σε θέματα ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και γενικής στρατηγικής.

Όλα τα μέλη της εταιρίας διατηρούμε το υπάρχον επάγγελμα μας, κάνοντας την Ecoverified μια εποικοδομητική ενασχόληση. Όταν χρειάζεται περαιτέρω εμπλοκή στα ζητήματα, φροντίζουμε να διαθέτουμε τον απαιτούμενο χρόνο.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ελλείψει ή μη αρχικού κεφαλαίου, οι υποψήφιοι επιχειρηματίες πρέπει πρώτα να εξειδικευτούν στον τομέα που τους ενδιαφέρει

Ποιο είναι τo ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Τα μέλη της Ecoverified έχουμε παρουσία σε διεθνείς εταιρίες, διατηρώντας επαφές με το εξωτερικό και δημοσιεύοντας τη δουλειά μας σε παγκόσμια κλίμακα. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να ελέγξουν την εγκυρότητα του έργου μας και να εμπιστευτούν τις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις μας. Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων.

Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα διεθνές προφίλ, κατοχυρώσαμε εξαρχής το όνομα της εταιρίας ως trademark στην ευρωπαϊκή αγορά κάτω από τις, δύσκολες να αποκτηθούν, κατηγορίες 35 και 41, οι οποίες καλύπτουν την εμπορική εκμετάλλευση και τη συμβουλευτική σε περιβαλλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ο Αντώνης, ο οποίος διαμένει στην Αγγλία, έφερε αναγνώριση στην εταιρία μέσω του περιβαλλοντικού προγράμματος CASI2020, μια κοινοπραξία μεγάλων ευρωπαϊκών πανεπιστήμιων και εταιριών. Παράλληλα, η Ecoverified επιλέχτηκε ως φιναλίστ στο ελληνικό Enterprise Form του πανεπιστήμιου MIT της Αμερικής (MITEF).

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία; Τι θέλετε να δείτε το Ecoverified να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Η εταιρία ως brand name ξεκίνησε από την Αναστασία, ως προϊόν του MBA της. Στην συνέχεια προστέθηκαν ο Βασίλης και ο Αντώνης ως οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι  της ομάδας. Τέλος, προστέθηκε ο Γιάννης ώστε να παρέχει στήριξη στην προώθηση της εταιρίας.

Σήμερα είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της εταιρίας μας καθώς εμπλεκόμαστε ενεργά σε επιλεγμένες συνεργασίες. Σε 5 χρόνια θα θέλαμε να έχουμε καταφέρει να εδραιωθούμε περισσότερο στην  αγορά της Κίνας και της Ασίας γενικότερα (προσωπικός στόχος του Αντώνη) καθώς και στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών (προσωπικός στόχος του Βασίλη).

ecoverified_m.jpg?mtime=20170911114825#asset:61479

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές; Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Η απάντηση είναι ναι, καθώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας και παγκοσμιοποίησης, οι υποψήφιοι επιχειρηματίες έχουν πλέον πρόσβαση σε περισσοτέρους τομείς. Ταυτόχρονα όμως ανταγωνίζονται ολόκληρο τον πλανήτη, ακόμα και στην Ελλάδα.

Ελλείψει ή μη αρχικού κεφαλαίου, οι υποψήφιοι επιχειρηματίες πρέπει πρώτα να εξειδικευτούν στον τομέα που τους ενδιαφέρει είτε ακαδημαϊκά, είτε μέσω της  δουλειάς και εμπειρίας με ένα αντικείμενο, είτε μέσω του διαδικτύου. Έτσι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια μικρή αλλά πλήρως εξιδεικευμένη αγορά και να ανταπεξέλθουν απέναντι σε εταιρίες κολοσσούς. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους την πιθανή μελλοντική εξέλιξη στο εξωτερικό, αντικείμενο στο οποίο εμείς συμβουλεύουμε νεοφυείς εταιρίες. Τέλος, να μην φοβούνται τις συνεργασίες, καθώς ο συνδυασμός γνώσεων προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αναγνώρισης εμποδίων αλλά και ευκαιριών. Επιπλέον, μέντορες και έμπειροι σύμβουλοι, αναδυόμενοι μέσω διαφορετικών επαγγελματικών και κοινωνικών δομών, μπορούν να προσφέρουν κατάλληλη βοήθεια και σωστή κατεύθυνση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr