NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Google: Χρηματοδότηση 75.000 υποτροφιών Udacity για την γεφύρωση του ψηφιακού κενού

Google: Χρηματοδότηση 75.000 υποτροφιών Udacity για την γεφύρωση του ψηφιακού κενού

Η Ildiko Fekete είναι μητέρα δυο παιδιών από την Ουγγαρία, που μετακόμισε σε μια μικρή πόλη για να μεγαλώσει την οικογένεια της, κάνοντας ένα διάλειμμα από την καριέρα της ως καθηγήτρια λογοτεχνίας. Νωρίτερα φέτος, υπέβαλε αίτηση για μια υποτροφία για το Android και την ολοκλήρωσε. Σαν αποτέλεσμα δημιούργησε την οικολογική εφαρμογή Greenfeet και σχεδιάζει να ακολουθήσει την καριέρα του ελεύθερου επαγγελματία.

Στο Google Developer Days - Europe, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή εκδήλωση για προγραμματιστές που πραγματοποιήθηκε στη Κρακοβία, οι παραλήπτες υποτροφιών όπως η Ildiko θα βρεθεί μαζί με 2000 άλλους προγραμματιστές από όλη την Ευρώπη για να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες  προγραμματισμού και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους.

Παρόλο τον ενθουσιασμό, το αυξανόμενο κενό ψηφιακών δεξιοτήτων έχει οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβλέψει ότι μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας για την Επιστήμη Πληροφορικής και Επικοινωνίας θα παραμείνουν κενές μέχρι το 2020.

Πέρυσι, η Google, σε συνεργασία με την Bertelsmann και την Udacityπροσέφερε 10.000 υποτροφίες για προγραμματιστές για να βοηθήσει ανθρώπους σαν την Ildiko να πετύχουν τους στόχους τους. Η ζήτηση για αυτά τα μαθήματα ήταν συντριπτική και για αυτόν το λόγο, η Google προσφέρει 75.000 έξτρα υποτροφίες σε συνεργασία με τις Bertelsmann & Udacity ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι από τα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού.

Η Πρόκληση για 60.000 υποτροφίες έχει ήδη ανοίξει, για αρχάριους αλλά και για υφιστάμενους προγραμματιστές, που θα περιλαμβάνουν μαθήματα ανάπτυξης Android αλλά και Διαδικτύου. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλλετε την αίτησή σας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ.

Αργότερα φέτος, η Bertelsmann θα προσφέρει επίσης την Πρόκληση για 15,000 υποτροφιών για αρχάριους και προχωρημένους φοιτητές στον κλάδο της επιστήμης δεδομένων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr