NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΕΕ: Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τη διερεύνηση τρόπων διευκόλυνσης των επενδύσεων μεταξύ των κρατών-μελών

ΕΕ: Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τη διερεύνηση τρόπων διευκόλυνσης των επενδύσεων μεταξύ των κρατών-μελών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε ανοιχτή διαβούλευση με θέμα την αναζήτηση τρόπων για την διευκόλυνση των επενδύσεων που πραγματοποιούνται μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της διαβούλευσης είναι η διερεύνηση της χρησιμότητας εγκαθίδρυσης ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για την πρόληψη και τη φιλική επίλυση διαφορών μεταξύ κράτους και επενδυτών εντός της Ενιαίας Αγοράς.  Παράλληλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να προσδιορίσουν περιοχές στις οποίες απαιτείται μεγαλύτερη διευκρίνιση των δικαιωμάτων των ευρωπαίων επενδυτών.

Η διαβούλευση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και τις οργανώσεις, ενώ  ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμμετοχή ενδιαφερόμενων δημοσίων αρχών, παραγωγικών και οικονομικών φορέων, οργανώσεων επενδυτών, δικηγόρων, διαιτητών και μεσολαβητών, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαβούλευση μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί εδώ.

Στους κάτωθι συνδέσμους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μία αρχική εκτίμηση επιπτώσεων ενός πιθανού πλαισίου για την πρόληψη και φιλική επίλυση επενδυτικών διαφορών καθώς και έναν ερμηνευτικό οδηγό για τη διευκρίνιση των προτύπων που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη μεταχείριση των διασυνοριακών ενδοενωσιακών επενδύσεων.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2017οπότε και θα παραμείνει ανοιχτός ο σχετικός σύνδεσμος.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr