NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Γερμανίας (2016)

Τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Γερμανίας (2016)

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου λιανεμπορίου (EHI), ο τζίρος των 100 κορυφαίων διαδικτυακών καταστημάτων στη Γερμανία σημείωσε και για το 2016 σημαντική άνοδο. Ειδικότερα, ο τζίρος των εκατό κορυφαίων e-Shops ανήλθε στα 24,4 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις αγαθών της τάξεως του 12,00% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Βέβαια, η κυριαρχία των τριών κορυφαίων παικτών, ήτοι της Amazon, της Otto και της Zalando συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή, καθώς ο συνολικός τζίρος αυτών ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ – γεγονός που αντιπροσωπεύει το 44% του συνολικού τζίρου των εκατό κορυφαίων eShops. Στη λίστα της iBusiness με τα 100 μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Γερμανίας για το 2016, η Amazon συνεχίζει να κατέχει τη δεσπόζουσα θέση στη γερμανική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου με πωλήσεις ύψους 8,1 δισ. ευρώ. Την Amazon ακολουθεί η Otto με τζίρο τα 2,7 δισ. ευρώ, ενώ στη τρίτη θέση της κατάταξης ακολουθεί η Zalando με πωλήσεις 1,1 δισ. ευρώ.

Photo Credit: One Way Stock via Compfight cc

Μάλιστα η απόσταση από τα υπόλοιπα διαδικτυακά καταστήματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς στους παραπάνω τζίρους των τριών πλατφορμών (Το Αλφαβητάρι της Οικονομικής των πλατφορμών) δεν έχουν υπολογιστεί τα πρόσθετα έσοδα τόσο από τη λειτουργία των Marketplaces (Marketplaces: Τα επιχειρηματικά μοντέλα, που είναι οι πραγματικοί νικητές της συγκεντροποίησης στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο) και τα έσοδα από τις διαφημίσεις όσο και τα έσοδα των θυγατρικών τους.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η MediaMarkt μπήκε στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης, παρότι αυτή έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις.

Όσον αφορά το eFood, η Hellofresh (Θα καταφέρει άραγε η Hello Fresh να γίνει ένα σημαντικό Brand στον κλάδο του eFood;) βρέθηκε στη 27η θέση της σχετικής κατάταξης, ενώ το ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ της Rewe με πωλήσεις ύψους 108 εκατ. ευρώ κατέλαβε την 58η θέση.

Εξαιρετική ήταν και η εξέλιξη των online φαρμακείων. Στη πρώτη 20αδα της σχετικής λίστας περιλαμβάνεται το online φαρμακείο της DocMorris, ενώ στη λίστα των 100 κορυφαίων eShops περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ διαδικτυακά φαρμακεία.

Από όλα, όμως, τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατέγραψε η βρετανική AO.com, η οποία δραστηριοποιείται μόλις από τα τέλη του 2014 στη γερμανική αγορά, καθώς από την 707η θέση της κατάταξης βρέθηκε φέτος στην 80η θέση.

Τέλος, στην 74η θέση κατάταξης της εν λόγω λίστας μπήκε για πρώτη φορά και η θυγατρική της Alibaba, η Aliexpress.com.

Την αφίσα της iBusiness με τη λίστα των 100 μεγαλυτέρων διαδικτυακών καταστημάτων της Γερμανίας, μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν εδώ(αρχείο PDF).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr