NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνεις επίδειξη ισχύος

Γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνεις επίδειξη ισχύος

Αν έχεις την τάση να το παίζεις «ισχυρός» η επιστήμη σου έχει ένα καλό λόγο να το σταματήσεις!

Λένε ότι για να σε πάρουν στα σοβαρά θα πρέπει να δείχνεις δύναμη, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τη στάση του σώματος. Η επίδειξη ισχύος είναι κάτι που κάνουν όχι μόνο ηγέτες του κόσμου αλλά και πολλοί άνθρωποι στον εργασιακό τους χώρο, θέλοντας να επιβληθούν και να γίνουν σεβαστοί με κάθε τρόπο.

Αν, λοιπόν, κάνεις κι εσύ επίδειξη ισχύος, η επιστήμη έχει ένα καλό λόγο για να το σταματήσεις - και για να κερδίζεις τους άλλους χωρίς αντιπάθειες. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Hertfordshire, μια φυσιολογική στάση του σώματος είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έδειξαν σε 106 ενήλικες φωτογραφίες αντρών και γυναικών με διάφορα ρούχα και στάσεις σώματος, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν ως προς την αυτοπεποίθηση, τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητα που εκπέμπουν καθώς και την πιθανότητα να είναι υψηλά αμειβόμενοι.

Tο αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι υιοθετούν ισχυρές πόζες θεωρούνται πιο ικανοί συγκριτικά με όσους έχουν πιο αδύναμη στάση, αλλά ότι εκείνοι που αξιολογούνται ως πιο επαρκείς είναι εκείνοι που κρατούν ουδέτερη στάση.

«Οι ισχυρές στάσεις έκαναν τα μοντέλα μας να δείχνουν πιο ικανά, αλλά οι άνθρωποι γενικά είχαν μεγαλύτερη εκτίμηση γι' αυτά όταν είχαν μια πιο φυσική στάση σώματος», σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής της μελέτης Daniel J. Gurney, στο PsyPost. Κοινώς, θα δείχνεις πιο ικανός αν λειτουργείς αβίαστα και χωρίς να προσπαθείς να το παίξεις ο πιο ισχυρός.

Σε ό,τι αφορά το ντύσιμο η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες κρίνονται πιο θετικά όταν είναι casual ντυμένες σε σχέση με τους άντρες, που είναι προτιμότερο να επιλέγουν ένα πιο επίσημο παντελόνι.

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr