NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Intale: Ο απαραίτητος σύμμαχος εκατοντάδων Ελλήνων καταστηματαρχών

Intale: Ο απαραίτητος σύμμαχος εκατοντάδων Ελλήνων καταστηματαρχών

O Φάνης Κουτουβέλης, CEO της Intale, έχει σπουδάσει Μηχανικός Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση σε ηλικία μόλις 25 χρονών. Για την επιχειρηματική του δραστηριότητα κέρδισε το 2012 το 1ο βραβείο "i-bank Innovation & Technology" ενώ μέχρι σήμερα η Ιntale έχει καταφέρει να “σηκώσει” 3 εκατ. Δολάρια από Έλληνες και Ευρωπαίους επενδυτές. Μέσω της πλατφόρμας της Intale υποστηρίζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις στο χώρο του FMCG retail (Fast Moving Consumer Goods).

H Intale ξεκίνησε το 2013 από μια ομάδα ενθουσιωδών επιχειρηματιών, που συνειδητοποίησαν ότι μια τεράστια αγορά μικρών καταστημάτων χρησιμοποιεί ακόμη τεχνολογίες της προηγούμενης δεκαετίας. Με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο και αρκετή προσωπική δουλειά η ομάδα της Intale έβαλε ως στόχο να φέρει αυτό τον κλάδο στην εποχή του cloud, αναπτύσσοντας λύσεις που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που θα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα. Η εταιρεία σήμερα έχει φτάσει να απασχολεί 30 υπαλλήλους και έχει ήδη λάβει επενδυτικά κεφάλαια ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να επιδιώκει την υλοποίηση του οράματός της, τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Intale  και ποια τα οφέλη;

Η Intale αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις βασισμένες σε τεχνολογίες cloud, οι οποίες βελτιστοποιούν τις επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες μικρών καταστημάτων λιανικής όπως τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ. Μέσω των δυνατοτήτων που δίνει η χρήση του συστήματος σε συνδυασμό με την χρήση ενός barcode scanner αυτοματοποιούνται όλες οι διαδικασίες διαχείρισης ενός καταστήματος όπως ο έλεγχος του στοκ, οι παραγγελίες προϊόντων με μειωμένα αποθέματα, ο έλεγχος των υπαλλήλων, του ταμείου, της αποθήκης κτλ. Περιλαμβάνει πλήρες κωδικολόγιο των προϊόντων του κλάδου και είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε iOS ή Windows συσκευή, από οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι.

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη λογισμικού οργάνωσης και  διαχείρισης, η Intale είναι η μοναδική εταιρία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο κλάδο της μικρής λιανικής και εξειδικεύεται στις προκλήσεις του. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τα προβλήματα της αγοράς και συμβαδίζοντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας αλλά δεν σταματάμε να αναπτύσσουμε και νέες, μετατρέποντας έτσι το δίκτυο των μικρών γειτονικών καταστημάτων σε ένα ζωντανό δίκτυο που έχει μετρήσιμο μερίδιο στην οικονομία.

Παράθεση - epixeiro.gr

Αν κάτι είναι κοινό για όλους μας είναι ότι η Ελληνική αγορά δεν επαρκεί και πρέπει να έχουμε το όραμα, την πρόθεση και την ιδέα για να επιτύχουμε και εκτός Ελλάδος

Η εταιρεία είδε το 2016 να κλείνει με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ, μέσω της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 80 εκατ. συναλλαγές, ενώ ετοιμάζεται να δοκιμαστεί στη Γερμανία. Μιλήστε μας για αυτές τις επιτυχίες σας και τα επόμενα βήματα της εταιρίας.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι η Intale από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει μία σταθερή πορεία ανάπτυξης. Βέβαια η προηγούμενη χρονιά έκλεισε ιδιαίτερα καλά για εμάς. Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας αυτής, σίγουρα είναι ο τρόπος δουλειάς αλλά και  το πάθος για το κοινό στόχο που έχει ολόκληρη η ομάδα. Είναι αλήθεια πως το Ιntale Point ετοιμάζεται να δοκιμαστεί τους επόμενους μήνες στην αγορά της Γερμανίας και η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία καθώς η συγκεκριμένη αγορά έχει το ίδιο potential με την Ελληνική, με πολλά μικρά καταστήματα τέτοιου τύπου, με σχεδόν τις ίδιες ανάγκες και ελλείψεις. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο επενδυτικό μας κεφάλαιο προέρχεται από εκεί και συγκεκριμένα από τον Alexander Rittweger . O ίδιος επένδυσε ως Angel Investor στην Intale έχοντας ασχοληθεί με τον κλάδο του εμπορίου (retail), δημιούργησε το Payback το μεγαλύτερο multi-brand loyalty πρόγραμμα με 70 εκατομμύρια ενεργά μέλη στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ινδία, στο Μεξικό και στη Πολωνία

Τι θέλετε να δείτε η Intale να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Μέχρι στιγμής η εταιρία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά και στην εξυπηρέτηση ενός ολοένα αυξανόμενου δικτύου πελατών. Μέσα στην επόμενη πενταετία η Intale φιλοδοξεί να έχει επεκταθεί και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές του εξωτερικού ενώ το πλάνο περιλαμβάνει και την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών που θα απευθύνονται σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Ένας τομέας που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς είναι αυτός της διασύνδεσης και ενοποίησης των μεγάλων προμηθευτικών αλυσίδων με τα τελικά σημεία πώλησης.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Στο ξεκίνημα της Intale δεν υπήρχαν οι υποδομές στήριξης για τις νέες επιχειρήσεις όπως συμβαίνει σήμερα. Ακόμη και αν συγκριτικά με τις αγορές του εξωτερικού είμαστε σε πολύ αρχικά στάδια, μέσα σε αυτή την πενταετία που πέρασε, έχουν γίνει αρκετά βήματα και έχουν αρχίσει να δημιουργούνται πιο σταθερές δομές για τις επόμενες startups. Φυσικά κάθε επιχειρηματικός κλάδος έχει τις δικές του δυσκολίες και διαφορετικό ανταγωνισμό να αντιμετωπίσει, αλλά  αν κάτι είναι κοινό για όλους μας είναι ότι η Ελληνική αγορά δεν επαρκεί και πρέπει να έχουμε το όραμα, την πρόθεση και την ιδέα για να επιτύχουμε και εκτός Ελλάδος.  .

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Οποιοσδήποτε έχει μια καλή ιδέα και λέγοντας καλή εννοούμε μία ιδέα η οποία λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει μπορεί να ξεκινήσει μια startup. Οι περισσότερες από αυτές, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ξεκινάνε με ίδιους πόρους και συνήθως αυτό που επενδύουν σε πρώτη φάση είναι χρόνος και ίσως κάποια πρώτα λειτουργικά έξοδα. Επομένως, η απάντηση στο ερώτημα είναι ναι. Στη συνέχεια όμως, θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο υλοποίησης της ιδέας και εξόδου στην αγορά, ώστε να έρθουν οι πρώτοι πελάτες και κατ’ επέκταση τα πρώτα έσοδα. Στην ουσία τα χρήματα είναι απαραίτητα αργότερα, οι επενδύσεις βοηθάνε όταν φτάσει η ώρα για ταχύτερο expansion. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr