NEWSFLASH...
Coaching & Training | Business Coaching
ανάγνωση

Η γνώση αποκτά αξία όταν μοιράζεται

Η γνώση αποκτά αξία όταν μοιράζεται

«Η γνώση αποκτά αξία όταν μοιράζεται». Αυτό είναι το μήνυμα πάνω στο οποίο χτίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα δυο νέοι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και της εκπαίδευσης. Ο Παναγιώτης Μητρούλιας και ο Γιάννης Παπαϊωάννου, δημιούργησαν το TrainerSynergy.Com, με στόχο να....μοιραστούν τη γνώση που έχουν αποκτήσει από τη μέχρι σήμερα επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Δουλειά τους είναι να παράγουν εκπαιδευτικό υλικό και να υλοποιούν εκπαιδευτικές συναντήσεις, σεμινάρια και συνεδρίες coaching. Συνεργάζονται με μεμονωμένα άτομα, επαγγελματίες, αλλά και με επιχειρήσεις δημιουργώντας ισχυρές προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης. Στοχεύουν στην εξέλιξη των δυνατοτήτων των ατόμων ή των ομάδων με τις οποίες συνεργάζονται και επιδιώκουν να συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας, τόσο των ατόμων, όσο και των επιχειρήσεων. Ο Παναγιώτης μίλησε στο epixeiro.gr για αυτό το πρότζεκτ τους.

Τι είναι το TrainerSynergy.com;

Είναι μια διαφορετική προσέγγιση στην εξέλιξη των δυνατοτήτων ατόμων και επιχειρήσεων. Μέσα από το coaching και την εκπαίδευση προσφέρουμε σε άτομα και επιχειρήσεις, συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η αύξηση των πωλήσεων, η διαχείριση συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον, ή παραπόνων πελατών, η παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου, η διαχείριση καριέρας, η απόδοση της ομάδας και πολλά άλλα.    

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος μεταξύ των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε είναι:

  • Executive Coaching: Χτίζουμε προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης και εχεμυθείας με διοικητικά στελέχη εταιριών, που επιθυμούν να γίνουν καλύτεροι ηγέτες και να αποδεσμεύσουν τις δυνατότητες τους.
  • Performance Coaching: Δουλεύουμε με ομάδες, ή το σύνολο των εργαζομένων μιας εταιρίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας τους.
  • Σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού και υλοποίηση εκπαιδευτικών συναντήσεων. Προτείνουμε την ανάπτυξη προσωποποιημένου πλάνου βελτίωσης. Είμαστε σε θέση να καλύψουμε μεγάλο εύρος θεματικών αντικειμένων με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ατόμων ή των εταιριών.

Θέλουμε, οι συνεργάτες, να μας αναγνωρίζουν ως αξιόπιστους HRD (Human Resources Development) επαγγελματίες στους οποίους μπορούν να εμπιστευθούν τη σπουδαιότερη διαδικασία της ζωής, ή της επιχείρησης τους: Την εξέλιξή τους.

Τι διαφορετικό έχετε να προτείνεται από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης;

Είναι διαφορετική η προσέγγισή μας στην έννοια της εκπαίδευσης και στην εξελικτική διαδικασία του ατόμου, του επαγγελματία και της επιχείρησης. Προερχόμαστε από το χώρο των επιχειρήσεων και παράλληλα έχουμε μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση. Έχουμε διαπιστώσει λοιπόν, τους περιορισμούς των εκπαιδευτικών πρακτικών και αναζητούμε εξατομικευμένες λύσεις για να τους υπερβούμε.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε ενσωματώσει στην προσέγγιση μας τη μεθοδολογία του coaching, μέσω της οποίας επιδιώκεις να υποστηρίξεις το άτομο να βρει τις απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να δεσμευθεί στην επίλυση των προβλημάτων που συναντά. 

Τι μπορείτε να προσφέρετε σε μια επιχείρηση μέσω της εκπαίδευσης;

Το μοντέλο του Coactive Coaching που βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του TrainerSynergy.com, είναι κάτι ευρύτερο από την εκπαίδευση. Μέσω του Coactive Coaching επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην εξέλιξη των ανθρώπων με τους οποίους συνεργαζόμαστε, να μεταφέρουμε γνώσεις και δεξιότητες εκεί που δεν υπάρχουν και να ενισχύσουμε τις δεξιότητες εκεί που χρειάζεται.

Στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον που ζούμε, οι επιχειρήσεις χρειάζονται ανθρώπους που να μπορούν να προσαρμόζονται, να εξελίσσονται και να υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις επιδιώξεις τους.

Στο ασταθές περιβάλλον που περιγράφετε, μήπως η επένδυση στην εξέλιξη των ατόμων είναι μια περιττή πολυτέλεια, μακριά από τον πραγματισμό των επιχειρήσεων;

Κάθε άλλο. Προερχόμαστε από αυτόν τον κόσμο του πραγματισμού στον οποίο αναφέρεστε και τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι περισσότεροι επαγγελματίες έρχονται σε επαφή μαζί μας, επειδή ζητούν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα της επαγγελματικής τους καθημερινότητας. Σε αυτά τα ερωτήματα επικεντρωνόμαστε και δίνουμε πολύ συγκεκριμένες λύσεις και απαντήσεις. Δουλεύουμε με τους ανθρώπους – επαγγελματίες, ώστε να συνειδητοποιήσουν τι δεν είναι λειτουργικό, ή παραγωγικό στις επιλογές τους. Αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις και δίνουμε βάρος στη δέσμευση του ίδιου του ατόμου απέναντι στη λύση που επιλέχθηκε. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων.

Για ποιο λόγο δυο νέοι άνθρωποι αποφασίζουν στα χρόνια της κρίσης να ασχοληθούν με την εκπαίδευση;

 «Η δράση δηλώνει προτεραιότητες». Αυτή η φράση του Μαχάτμα Γκάντι στριφογυρίζει στο μυαλό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προσπάθεια μας να στήσουμε το TrainerSynergy.com, δηλώνει τη θέληση μας να αποτελέσουμε μέρος μιας διεξόδου.

Αυτή η διέξοδος είναι βιοποριστική για εσάς;

Είναι δεδομένο ότι κάθε επαγγελματική προσπάθεια πρέπει να σε στηρίζει οικονομικά. Αρχικά όμως, αυτό που μας ώθησε, είναι η διάθεση για δημιουργία σε ένα αντικείμενο που αγαπάμε και θεωρούμε ότι έχουμε να προσφέρουμε. Ζούμε σε μια περίοδο γενικότερης διολίσθησης, όχι μόνο οικονομικής, αλλά και κοινωνικής. Θέλουμε να αντιδράσουμε σε αυτό αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πεποίθηση μας είναι ότι η γνώση αποτελεί σημείο επανεκκίνησης για ανθρώπους και επιχειρήσεις. Επομένως για εμάς ήταν από καιρό η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε τις κλήσεις, τι γνώσεις και τις δυνατότητες μας για να κάνουμε αυτό το βήμα.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να κάνουμε γνωστή την πρότασή μας και την αξία που μπορεί να προσδώσει σε άτομα και εταιρίες που θα μας εμπιστευθούν. Μελλοντικά, σκοπεύουμε να φτιάξουμε διαδραστική πλατφόρμα εκπαίδευσης όπου θα συγκεντρώσουμε προτάσεις, ιδέες και λύσεις από τους καλύτερους 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr