NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Δωρεάν Online Μαθήματα στο διαδίκτυο για να βρίσκεσαι “in the zone” κάθε μέρα!

Δωρεάν Online Μαθήματα στο διαδίκτυο για να βρίσκεσαι “in the zone” κάθε μέρα!

Μερικά από τα καλύτερα Δωρεάν Online Μαθήματα στο διαδίκτυο για management, χρηματοδότηση, καινοτομία, κοινωνική επένδυση και πως να βρίσκεσαι “in the zone” κάθε μέρα”!

Διαβάζω: "Μεγάλο κύμα επενδύσεων έρχεται στην Ελλάδα"! Οπότε φαντάζομαι τους επιχειρηματίες της χώρας πάνω σε σανίδες του σέρφ να δαμάζουν τα κύματα στις ακτές της Γης της Οικονομίας ενώ επιτέλους η χώρα θα δροσίζεται μετά από τον παρατεταμένο καύσωνα της κρίσης! Παράλληλα όμως σκέφτομαι τους νέους επιχειρηματίες - ηλικίας 20-30 - όπου τα τελευταία χρόνια το μόνο που ακούνε γύρω τους είναι για την κρίση, για τα μνημόνια, το ΦΠΑ και τα capital controls, και για την ρετσινιά που μας έχουν κολλήσει ότι "μαζί τα φάγαμε". Μπορεί λοιπόν μαζί να μην τα φάγαμε, το σίγουρο όμως είναι ότι λείπουν σύγχρονες υποδομές από αυτήν την χώρα, οπότε νέα επιχειρηματικά μυαλά καλούνται αυτή την στιγμή να δημιουργήσουν νέα πράγματα.

Για αυτό το λόγο αναφέρομαι παρακάτω σε μερικά από τα καλύτερα Δωρεάν Online Μαθήματα (βίντεο, διαλέξεις, σεμινάρια) για επιχειρηματίες, που μπορεί να βρεί κανείς στο διαδίκτυο και που αξίζει να παρακολουθήσει.  

Το αγαπημένο μου course στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Coursera είναι το “Critical Perspectives on Management” που διδάσκεται από τον καθηγητή Rolf Strom-Olsen.

Μέσα από μια ιστορική αναδρομή στον κόσμο των πολυεθνικών, ο Rolf Strom-Olsen σου μαθαίνει να σκέφτεσαι, να αναλύεις και να αξιολογείς θέματα που άπτονται της παγκοσμιοποίησης, του ”καλού management”, της καινοτομίας, της οργάνωσης εταιρειών και της δύναμης της αφήγησης. Παράλληλα μαθαίνεις να βλέπεις “την μεγάλη εικόνα” και να εστιάζεις σε νέες τάσεις στην αγορά καθώς και να εστιάζεις στην μακροπρόθεσμη επένδυση.

‘Οσον αφορά την ικανότητα συγκέντρωσης και σωστής διαχείρισης κεφαλαίου συνιστώ ανεπιφύλακτα την σειρά μαθημάτων στο Υoutube “Raising money for a startup, Stocks and bonds, Finance & Capital Markets”, που διδάσκεται από τον Sal Khan. Το πρώτο βίντεο της σειράς έχει τίτλο “Raising money from an angel investor” και ο Sal σε 9 μόλις εκπαιδευτικά βίντεο σου εξηγεί με πρακτικές ασκήσεις, και με πολύ απλό τρόπο, για το πώς θα βρεις χρηματοδότηση για μια εταιρεία (Getting a seed round from a VC).   

Για το νέο πρόσωπο του καπιταλισμού που προσπαθεί τώρα πια να συνδέσει τους κοινωνικούς επιχειρηματίες με το κεφάλαιο, συνιστώ την παρακάτω συζήτηση του Sir Ronald Cohen (πρόεδρος του The Portland Trust και του Bridges Ventures). Ο Sir Ronald Cohen έχει περιγραφεί ως "ο πατέρας του βρετανικού επιχειρηματικού κεφαλαίου" και ως "ο πατέρας της κοινωνικής επένδυσης". Η καινούργια λοιπόν αυτή τάση της κοινωνικής επένδυσης, επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθεί κεφάλαιο για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και επιθυμούν να βελτιώσουν τον κόσμο μας, επιδιώκοντας παράλληλα επιστροφή κεφαλαίου. Στην εν λόγω συζήτηση ο Ronald εξηγεί την σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δομή των κοινωνιών μας μέσα από τις δικές του εμπειρίες

Για την λέξη καινοτομία έχουν γραφεί χιλιάδες βιβλία και έχουν δοθεί εξίσου χιλιάδες ορισμοί. Δεν ξέρω αν υπάρχει “ο τέλειος ορισμός” ή “το τέλειο βιβλίο” ή “η τέλεια μαγική συνταγή” που θα σε βοηθήσει να καινοτομήσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν διαβάσεις και διευρύνεις τους ορίζοντες σου, στο τέλος θα σκεφτείς και θα βρεις την “προσωπική συνταγή” που κάνει για σένα ώστε να καινοτομήσεις. Για το λόγο αυτό συνιστώ το παρακάτω course στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Coursera, “On Strategy: What Managers Can Learn from Philosophy”, που διδάσκεται από τον καθηγητή Luc de Brabandere.

Και επίσης σημαντικό θεωρώ το course στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Εdx, “The Iterative Innovation Process”, που διδάσκεται από τον καθηγητή Eugene Fitzgerald, τον Andreas Wankerl και τον Arne Hessenbruch.

Και τελειώνω με ένα βίντεο που έχει να κάνει με το σπουδαιότερο κατά την γνώμη μου χαρακτηριστικό/χάρισμα που ένας επιχειρηματίας πρέπει να έχει, αλλά και να καλλιεργεί συνεχώς. Το χάρισμα αυτό έχει να κάνει με την εσωτερική δύναμη ενός ατόμου για επίτευξη στόχων, την ανθεκτικότητα και την ευελιξία του, την ικανότητα να αντιμετωπίζει την αποτυχία και την ικανότητα ανακούφισης του από το στρες. Συνιστώ λοιπόν τη παρουσίαση του Dr Alan Watkins - διεθνώς αναγνωρισμένου εμπειρογνώμονα (expert) σε θέματα ηγεσίας και ανθρώπινης απόδοσης - στο Υoutube. Ο Alan εξηγεί πως να βρίσκεσαι “in the zone”κάθε μέρα αυξάνοντας, το ποσοστό επιτυχίας και απόδοσης σου. 

Με λίγα λόγια μας λέει, πως είναι δυνατόν να φτάσει κάποιος σε μια κατάσταση συνείδησης με αυξημένη εστίαση και προσοχή που επιτρέπει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, παρά το γεγονός ότι γύρω του μπορεί να “βρέχει”… και μνημόνια. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr