NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Τέλος για την Uber στο Λονδίνο;

Τέλος για την Uber στο Λονδίνο;

Το Transport for London (TfL) δεν παραχωρεί νέες άδειες στην Uber!

Το TfL αποφάσισε πως η Uber δεν πληροί πια τις προϋποθέσεις για να λειτουργεί στο Λονδίνο. Η απόφαση πάρθηκε στα πλαίσια ‘’δημόσιας ασφάλειας’’ και η Uber αναμένεται να χάσει την άδειά της μέχρι το τέλος του μήνα.

Έχει επιβεβαιωθεί πως η Uber θα κάνει προσφυγή κατά της απόφασης, με τα στελέχη της να δηλώνουν ότι το Λονδίνο αποδεικνύει πως δεν είναι ανοιχτό σε καινοτόμες εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Uber απασχολεί περίπου 40.000 οδηγούς στο Λονδίνο και περίπου 3 εκατομμύρια χρήστες πραγματοποιούν 1 εκατομμύριο διαδρομές σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Uber στο Λονδίνο, Tom Elvidge δήλωσε: «Για να προστατέψουμε το συμφέρον των οδηγών μας, και την υπηρεσία που παρέχεται στους πελάτες μας, σκοπεύουμε να κάνουμε άμεσα προσφυγή και να αντιμετωπίσουμε την απόφαση αυτή στο δικαστήριο». Ενώ δήλωσε επίσης πως η Uber δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 600 πόλεις διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 πόλεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το TfL ωστόσο ανησυχεί για τον ελλιπή έλεγχο των οδηγών και τις αναφορές για σοβαρά επικίνδυνα περιστατικά.

Οδηγός της Uber στο Λονδίνο δηλώνει: «Δεν πιστεύω πως είναι δίκαια απόφαση. Η Uber προσφέρει ευέλικτο ωράριο, και εβδομαδιαίο εισόδημα».

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου σε δήλωσή του αναφέρει: «Στηρίζω απόλυτα την απόφαση του TfL, σαφώς και δεν πρέπει να παρέχει νέα άδεια στην Uber εφόσον απειλείται η ασφάλεια των πολιτών του Λονδίνου».

Θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση οι ανταγωνιστές;

Οι οδηγοί των παραδοσιακών μαύρων ταξί καιρό τώρα διαδηλώνουν ενάντια της Uber, καθώς από όταν η τελευταία πήρε πενταετή άδεια το 2012, έχει σαφώς πάρει τα ηνία της βιομηχανίας στην πόλη. Ο Joseph Evans, αναλυτής του Enders Analysis, λέει πως η υπάρχουσα κατάσταση αποτελεί ευκαιρία για τις υπόλοιπες εταιρίες να κερδίσουν πίσω τους πελάτες τους, ειδικά αν η Uber χάσει προφανώς στην προσφυγή της στ αανώτατα δικαστήρια.

Ενώ υπάρχει φυσικά και η Taxifyτου Markus Villig, μια startup από την Εσθονία που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με την Uber, παρέχοντας ωστόσο οικονομικότερες διαδρομές και πραγματοποιώντας μεγαλύτερους ελέγχους για το ιστορικό και το ποινικό μητρώο των οδηγών. Η Taxify, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες και παρουσία σε 19 χώρες με περισσότερες από 25 πόλεις σε Ευρώπη, Δυτική Ασία, Αφρική και Μεξικό διείσδυσε στην αγορά του Λονδίνου στις 5 Σεπτεμβρίου και σίγουρα μπορούμε να πούμε πως είχε καλό timing.

Έχουν υπάρξει αντίστοιχα ζητήματα;

Πράγματι, δεν είναι η πρώτη φορά που η Uber αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Πέρσι είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από την πόλη του Texas στο Austin αλλά ύστερα από κάποιες αλλαγές κατάφερε να επιστρέψει και το ίδιο φυσικά μπορεί να συμβεί και με το Λονδίνο. Παρόμοια προβλήματα έχουν παρατηρηθεί επίσης σε Παρίσι και Δανία.

Η Uber έχει 21 μέρες για να κάνει την προσφυγή και σίγουρα αναμένεται μια σκληρή δικαστική μάχη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr