NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Φροντίδα Υγείας στο Σπίτι: Η Air Liquide αναπτύσσει το «Chronic Care Connect™», την πρώτη της λύση στον τομέα e-health

Φροντίδα Υγείας στο Σπίτι: Η Air Liquide αναπτύσσει το «Chronic Care Connect™», την πρώτη της λύση στον τομέα e-health

Το «Chronic Care Connect™» είναι μία ιατρική λύση παρακολούθησης από απόσταση, σχεδιασμένη για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που βρίσκονται στο σπίτι, καθώς δίνει τη δυνατότητα της απομακρυσμένης υποστήριξης τους με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την καθημερινή παρακολούθηση και την εξατομικευμένη υποστήριξη των ασθενών από νοσηλευτές της Air Liquide μέσω ενός πιστοποιημένου νοσηλευτικού κέντρου.

Ανάλογα με το πρωτόκολλο ιατρικής παρακολούθησης που έχει οριστεί από τον αρμόδιο ιατρό, ο ασθενής χρησιμοποιεί μία ή περισσότερες διασυνδεδεμένες συσκευές (όπως μετρητή πίεσης αίματος, ζυγαριά, παλμικό οξύμετρο, μετρητή γλυκόζης ή αναπνευστήρα). Κάθε συσκευή συνδέεται με ένα ψηφιακό tablet δίνοντας στον ασθενή τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στην παρακολούθησή του. Τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς στέλνονται και αναλύονται από απόσταση από τους νοσηλευτές του κέντρου παρακολούθησης της Air Liquide, οι οποίοι ανταλλάσσουν τακτικά πληροφορίες με τον ασθενή και το γιατρό του.

Οι ασθενείς επωφελούνται από την εξατομικευμένη υποστήριξη που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, παραμένοντας στο σπίτι τους. Από την άλλη πλευρά, ο γιατρός έχει στη διάθεση του μια λειτουργική λύση που επιτρέπει την προληπτική διαχείριση της εξέλιξης της κατάστασης της υγείας των ασθενών του. Αποφεύγοντας τη νοσηλεία, η λύση παρακολούθησης ασθενών της Air Liquide απαντά επίσης στην ανάγκη ελέγχου των δαπανών του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία σε ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια που χρησιμοποιούν ανάλογο είδος παρακολούθησης, η πιθανότητα επιβίωσης εμφάνισε αύξηση σχεδόν 50>#/b### μέσα σε ένα χρόνο[1].

Η λύση της Air Liquide με τις διασυνδεδεμένες συσκευές κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη Γαλλία και στην Ισπανία, και διατίθεται επί του παρόντος σε επιλεγμένους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και διαβήτη. Κατά τους επόμενους μήνες, θα είναι διαθέσιμη επίσης σε ασθενείς που νοσηλεύονται με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Κλάδου Healthcare, δήλωσε: «Συνδυάζοντας την ταχεία υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών με την ανθρώπινη υποστήριξη, ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών για ασθενείς, γιατρούς και συστήματα φροντίδας υγείας. Με την πρώτη της λύση στον τομέα e-health, η Air Liquide μπορεί να υποστηρίξει τους ασθενείς στα σπίτια τους και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές και φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα υγείας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr