NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «You.Change.Com»

Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «You.Change.Com»

Ως νέος/νέα αισθάνεσαι οτι έχεις μειωμένη βούληση συμμετοχής στις δράσεις της τοπικής σου κοινότητας;

Θα σε ενδιέφερε να προσφέρεις στην τοπική σου κοινότητα και παράλληλα να αποκτήσεις νέες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή σου, όπως επίσης και γνώσεις σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας;

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων σου δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξεις τις επιχειρηματικές σου δεξιότητες και να υλοποιήσεις δράσεις με στόχο την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της κοινότητάς σου, δρώντας ως «Δημιουργός Αλλαγής» στην κοινότητά σου.

Το ΚΜΟΠ και η ΕΑΤΑ ζητούν νέους και νέες ηλικίας από 16 έως 28 ετών, για να συμμετάσχουν αρχικά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 40 ωρών που θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, και στη συνέχεια να λάβουν υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν νέες ιδέες στις τοπικές τους κοινότητες σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται.

Οι υπηρεσίες εκπαιδευσης, υποστήριξης και καθοδήγησης που θα παρασχεθούν στους νέους απο το ΚΜΟΠ και την ΕΑΤΑ ώστε να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν νέες ιδέες στις τοπικές τους κοινότητες είναι οι εξής:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 40 ωρών σε ενότητες όπως προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες (Soft Skills), δεξιότητες επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη δεξιοτήτων για έργα τοπικής κοινότητας και οριζόντιες δεξιότητες για έργα τοπικής κοινότητας.
  • Υποστήριξη προκειμένου να επιλλεχθει το καλύτερο προτεινόμενο σχέδιο δράσης σε χώρους της κοινότητάς τους που δεν χρησιμοποιούνται.
  • Συνεχή καθοδήγηση για την σωστή υλοποίηση της δράσης, που θα βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένη μεθοδολογία υλοποίησης.

Ο αριθμός των νέων που θα επιλεχθούν θα είναι 15 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανήκουν σε μειονεκτούσες ομάδες ή/και μειονεκτούσες κοινότητες (π.χ. άτομα εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης/ άτομα με χαμηλό μορφωτικό και κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο/ άτομα απο οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας/ άτομα που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες/ μετανάστες ή πρόσφυγες/ άτομα ΛΟΑΤ).

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «You.Change.Com - Empowering Young Disadvantaged Individuals to Trigger Change in their Communities» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και θα διαρκέσει 24 μήνες (Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018). Βασικός στόχος του έργου You.Change.Com είναι να παρακινήσει τους νέους ανθρώπους να δράσουν ως «Δημιουργοί Αλλαγής» στις κοινότητές τους, να εμπνευστούν και να υλοποιήσουν στρατηγικές για μια κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, αξιοποιώντας παράλληλα μη εκμεταλλεύσιμους χώρους (ανακύκλωση γης). H καινοτομία του έργου και η προστιθέμενη αξία του έγκειται στο γεγονός ότι δεν επιχειρεί απλά να εκπαιδεύσει τους νέους ανθρώπους και να αναπτύξει τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ανοίγει δρόμους μέσα στις τοπικές κοινότητες όπου τα νέα άτομα μπορούν να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν νέες ιδέες. Το έργο θα υλοποιηθεί από μια κοινοπραξία εταίρων με ιδιαίτερη εμπειρία σε παρόμοια θέματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2017 πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr