NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Ανακηρύχθηκε η νικήτρια του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Life Innovation» της APIVITA

Ανακηρύχθηκε η νικήτρια του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Life Innovation» της APIVITA

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Life Innovation» που είχε προκηρύξει τον Απρίλιο η εταιρεία Apivita, σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιχειρείν», ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στόχος του προγράμματος ήταν να δώσει στους νέους τα κίνητρα για να σκέφτονται και να πράττουν καινοτόμα.

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχτηκε η Αριστεία Σιλιαχλή, μετά τη σύμφωνη γνώμη της κριτικής επιτροπής και του κοινού που παρακολούθησε τις παρουσιάσεις. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορούσε ένα καινοτόμο προϊόν για την ολιστική αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα, με την ονομασία Herbes, που με ένα συνδυασμό αιθέριων ελαίων, φυτικών εκχυλισμάτων και άλλων δραστικών ουσιών προσφέρει προστασία, αντιερπιητική θεραπεία και άμεση ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων. Η κα. Σιλιαχλή θα λάβει πλήρη υποτροφία στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», το οποίο έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η κα. Μαρία Στριγγλόγιαννη, η οποία θα λάβει υποτροφία συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η κα. Μάρθα Καζή, που θα λάβει υποτροφία 3.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι τρεις υποψήφιες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες προτάσεις τους σε μία από τις 3 εναλλακτικές θεματικές ενότητες: καινοτόμο καλλυντικό προϊόν, καινοτόμο διατροφικό προϊόν και καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής.

Ο Νίκος Κουτσιανάς, πρόεδρος της Apivita, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι για την εταιρεία η καινοτομία είναι ένα κομμάτι του DNA της, ενώ επεσήμανε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για μια συλλογική προσπάθεια για στήριξη της καινοτομίας στη χώρα μας. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ και Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, συμφώνησαν στη μεγάλη σημασία της στήριξης κάθε προσπάθειας καινοτομίας στην Ελλάδα, ειδικά σε μια εποχή που τα επίπεδα φαίνονται να είναι εξαιρετικά χαμηλά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr