NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη
ανάγνωση

Είσαι Αγρότης; Αυτή είναι η ασφάλιση που χρειάζεται η αγροτική σου μονάδα!

Είσαι Αγρότης; Αυτή είναι η ασφάλιση που χρειάζεται η αγροτική σου μονάδα!

Η νέα 360 λύση για να προστατέψετε και να ασφαλίσετε την αγροτική σας παραγωγή!

Ο αγροτικός τομέας είναι ένας τομέας πολύτιμος για τα ελληνικά δεδομένα, πολλά υποσχόμενος, ευαίσθητος και πολύπαθος.

Αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και σε αυτόν απασχολούνται 530.000 εργαζόμενοι, περίπου δηλαδή το 14% του εργατικού πληθυσμού της Ελλάδος, ενώ τροφοδοτεί σχεδόν το 30% της ελληνικής βιομηχανίας.

Καθόλου ευκαταφρόνητα ποσοστά, αν αναλογιστεί κανείς πως οι αγροτικές παραγωγές εκτίθενται σε ασταθείς συνθήκες, όπως είναι οι κλιματολογικές (χαλάζι, παγετός, πλημμύρες, καύσωνας, χιόνι), το κόστος παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου, η παγκόσμια οικονομία κά. 

Αυτό αυτόματα μετατρέπει τους αγρότες σε πραγματικούς ήρωες της γης.

Τα σενάρια επικινδυνότητας και η καταγραφή των πιθανών ζημιών που μπορούν να επιφέρουν όλεθρο στη γεωργική παραγωγή είναι πολλά και τα κόστη τους υπέρογκα. Σε αυτά τα κόστη προστίθενται επιπλέον εξωτερικοί παράγοντες, όπως η μειωμένη ζήτηση των προϊόντων, η οικονομική αβεβαιότητα, οι βιολογικοί κίνδυνοι ή η χαμηλή ποιότητα παραγωγής.   

Η λύση βέβαια δεν είναι να μειωθεί η αγροτική παραγωγή και το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται, αλλά οι υφιστάμενοι και εν δυνάμει αγρότες να υπολογίσουν τους κινδύνους και τις απειλές και να θωρακίσουν την παραγωγή & τα μηχανήματά τους δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής και παραγωγικής σταθερότητας της μονάδας τους. Η υιοθέτηση νέων, σύγχρονων πρακτικών, αγροτικών εργαλείων & μεθόδων αποτελεί ανάγκη για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων.

Η απάντηση για τους αγρότες που πραγματικά επιθυμούν το καλύτερο για την παραγωγή τους εξασφαλίζοντας κάλυψη σε πιθανούς κινδύνους, είναι η αγροτική ασφάλιση και δη η ολοκληρωμένη αγροτική ασφάλιση της INTERAMERICAN που παρέχει προστασία και λύσεις 360°.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η ασφάλιση στις μέρες μας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απόλυτη αναγκαιότητα

Γιατί όμως INTERAMERICAN;

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει για έναν αγρότη η προστασία και η ασφάλεια τόσο της φυτικής παραγωγής όσο και της υπαίθριας καλλιέργειάς του. Είναι όλη του η περιουσία. Ο μόχθος και η ανταμοιβή των κόπων του.  

Αν καταστραφεί η σοδειά, προκύπτουν ανυπολόγιστες ζημιές που μπορεί ακόμα και να τον εμποδίσουν να επανακάμψει. 

Η πρόληψη είναι πάντα το σημαντικότερο στάδιο ώστε να αποφευχθεί ο πανικός. Και κατ’ επέκταση, οι ζημιές απειλούν τόσο τους ρυθμούς και την ομαλή λειτουργία της παραγωγής, όσο και τη φήμη ή την εικόνα του αγρότη.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μονοπώλιο των ασφαλίσεων της INTERAMERICAN είναι ακριβώς αυτό, η προστασία και η ασφάλιση της παραγωγής. Οι ασφαλίσεις αυτές αναφέρονται σε αγρότες καθώς και σε Ομάδες Παραγωγών, σε εταιρείες με Συμβολαιακή Γεωργία και σε Συνεταιρισμούς.


Fasa-01.jpg?mtime=20171011115208#asset:64939


Άλλωστε η ανάγκη για την ασφάλεια της αγροτικής παραγωγής ώθησε 200 χρόνια στη δημιουργία του ολλανδικού ασφαλιστικού ομίλου Achmea, στον οποίο ανήκει και η INTERAMERICAN. Η αφορμή και αιτία της ανάγκης δημιουργίας της ασφαλιστικής σε πρώτη φάση ήταν η καταστροφή των σοδειών στο χωριό Achlum από πυρκαγιές και καταιγίδες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και η ομώνυμη ασφαλιστική κοινοπραξία Achlum. Η Achlum, πλέον Achmea, είναι από τους μεγαλύτερους συνεταιριστικούς οργανισμούς στην Ευρώπη.

Η INTERAMERICAN με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ομίλου Achmea, επιδιώκει να στηρίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και το έχει καταφέρει παρέχοντας ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη σε αγροτικά κτίρια, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων (στην Ελλάδα μόνο υπάρχουν 33.930), γεωργικά μηχανήματα, οχήματα, μεταφορές εμπορευμάτων, αγροτική παραγωγή κά.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η υιοθέτηση νέων, σύγχρονων πρακτικών, αγροτικών εργαλείων & μεθόδων αποτελεί ανάγκη για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι έχει καταβάλει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποζημίωσης και δυσμενούς παραδείγματος είναι μια γεωργική επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας στη Μεσσηνία, η οποία ασχολείται με την παραγωγή ντομάτας θερμοκηπίου και της οποίας η παραγωγή καταστράφηκε ολοσχερώς από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδη βροχή το Σεπτέμβριο του 2016. Με την αποζημίωση ύψους 325.000 ευρώ από την INTERAMERICAN κατάφερε να συνεχίσει τη λειτουργία της και να κρατήσει το προσωπικό της.  

Αξίζει να τεθεί σε κίνδυνο η φήμη και η ακεραιότητα της επιχείρησής σας από αμέλεια ή άγνοια;

Σίγουρα η ενημέρωση και η πρόληψη βοηθούν.

Η ασφάλιση στις μέρες μας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απόλυτη αναγκαιότητα.

Θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο;

Ο προσωπικός σας σύμβουλος είναι μόλις ένα κλικ μακριά!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr