NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

10 Ηγετικά quotes από 10 Ηγέτες του αθλητισμού

10 Ηγετικά quotes από 10 Ηγέτες του αθλητισμού

Οι σπουδαίοι αθλητές έγραψαν το όνομα τους στην ιστορία όχι μόνο για τα κατορθώματα τους, αλλά και για τη στάση ζωής που τους βοήθησε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν στην κορυφή.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο κόσμος του αθλητισμού δεν διαφέρει πολύ από τον επιχειρηματικό. Όπως και για έναν αθλητή, έτσι και για έναν επιχειρηματία, υπάρχουν οι νίκες και οι ήττες, η χαρά και η απογοήτευση, σκληρή δουλειά, προετοιμασία, πάθος κλπ.

Επομένως, όπως ένας αθλητής θα μπορούσε να βρει έμπνευση στα λεγόμενα ενός πετυχημένου επιχειρηματία, το ίδιο μπορεί να συμβεί και από την ανάποδη. Συλλέξαμε λοιπόν έτσι 10 ηγετικά quotes από 10 αθλητές που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και έμειναν στην ιστορία για τα κατορθώματά τους.

Mark Spitz (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ)

"Εάν αποτύχεις να προετοιμαστείς γι' αυτό που σε περιμένει, είσαι προετοιμασμένος να αποτύχεις".

Michael Jordan (ΜΠΑΣΚΕΤ)

"Αστόχησα σε περισσότερα από 9.000 σουτ στην καριέρα μου και έχασα σε 300 παιχνίδια. Επίσης, 26 φορές πήρα την ευθύνη του τελευταίου σουτ και απέτυχα να οδηγήσω την ομάδα μου στη νίκη. Έχω αποτύχει επανειλημμένα στη ζωή μου. Γι' αυτό και στο τέλος πέτυχα".

Wayne Gretzky (ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ) 

"Αστοχείς στο 100% των ευκαιριών που φοβάσαι να πάρεις".

Jackie Joyner-Kersee (ΣΤΙΒΟΣ) 

"Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο στο τι θα πετύχεις. Είναι απλά ένα εμπόδιο που μόνος σου επιλέγεις να βάλεις στον εαυτό σου".

Martina Navratilova (ΤΕΝΙΣ) 

"Εκείνος που είπε πως δεν έχει σημασία να θα χάσεις ή αν θα κερδίσεις, πιθανότατα θα έχασε".

Kevin Durant (ΜΠΑΣΚΕΤ) 

"Η σκληρή δουλειά υπερνικάει το ταλέντο όταν το ταλέντο δεν έχει διάθεση να δουλέψει σκληρά". 

Jesse Owens (ΣΤΙΒΟΣ) 

"Στο τέλος, το να υπερβάλεις εαυτόν είναι εκείνο που χωρίζει την πρώτη από την δεύτερη θέση. Χρειάζεται θέληση, αποφασιστικότητα, πειθαρχία και αυτοθυσία. Αν δουλέψεις και τα αποκτήσεις, ακόμα κι αν δεν κερδίσεις δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις". 

Jim Courier (ΤΕΝΙΣ) 

"Η ευγενής άμιλλα για μένα είναι όταν ένας αθλητής αποχωρεί από το τερέν και δεν μπορείς να καταλάβεις αν νίκησε ή έχασε, όταν είναι υπερήφανος για τον εαυτό του ό,τι και να έχει συμβεί".

Muhammad Ali (Πυγμαχία)

''Οι πρωταθλητές δεν δημιουργούνται στα γυμναστήρια. Οι πρωταθλητές δημιουργούνται από κάτι που έχουν βαθιά μέσα τους – μια επιθυμία, ένα όνειρο, ένα όραμα''.

Mike Kryzewski (Μπάσκετ)

''Στην ηγεσία, δεν υπάρχουν πιο σημαντικές λέξεις από αυτήν την εμπιστοσύνης. Σε οποιαδήποτε οργάνωση, η εμπιστοσύνη πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των μελών της ομάδας για να καταστεί δυνατή η επίτευξη στόχων''.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr