NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Τι μας επιφυλάσσει το φετινό TEDxPatras; Αυτό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου!

Τι μας επιφυλάσσει το φετινό TEDxPatras; Αυτό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου!
12_10_2017 | 12:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Φέτος, το TEDxPatras στοχεύει να απαντήσει σε ερωτήματα που θα επηρεάσουν τη στάση μας σε καταστάσεις, τον τρόπο αντίδρασής μας καθώς και σε ερωτήματα για τη σημασία και τη δυναμική της «στιγμής». Η φετινή εκδήλωση αποτελεί ένα περιβάλλον ιδεών, τεχνολογιών, επιστημών, πολιτισμού και πολλών στιγμών. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες, workshops, παιχνίδια, γευστικές εμπειρίες και δράσεις σε όλους του χώρους του Royal Theater.

Σήμερα -που η καθημερινότητα τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, η πληροφόρηση αυξάνεται εντυπωσιακά, η πολιτική και η οικονομία βρίσκονται σε ανισορροπία, η τεχνολογία κινείται με μεγάλη ταχύτητα ενώ οι κοινωνικές αλλαγές εξελίσσονται δημιουργώντας νέες καταστάσεις- διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που συχνά μοιάζει με άλυτο αδιέξοδο. Οι φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο προσδιορίζονται χρονικά και ως «στιγμές». 

Άραγε, σε αυτό τον κόσμο μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα «κατά πόσο μια στιγμή μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας;» ή αν μια «στιγμή» μπορεί να καθορίσει μια νέα διαδρομή; Μπορεί μια «στιγμή» ή ένα σύνολο «στιγμών» να διαρκέσουν 18 λεπτά; Η καινοτομία ενός TEDx event είναι και το διάστημα στο οποίο ο κάθε ομιλητής καλείται να μεταφέρει τις δικές του εμπειρίες που «αξίζει να διαδοθούν» και αυτό είναι μόλις 18 λεπτά! 

Στην κεντρική σκηνή του TEDxPatras 2017 θα βρεθούν 17 ομιλητές και 28 performers, ενώ για όσους δεν καταφέρουν να βρίσκονται στο χώρου του Royal Theater θα υπάρξει και ζωντανή αναμετάδοση… έως και το Λονδίνο, σε χώρο που οργανώνουν μέλη της ομάδας TEDxPatras, με στόχο να μεταφέρουν το κλίμα και το σήμα πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης το TEDxPatras έχει δημιουργήσει διαμορφωμένους χώρους για δυνατούς λύτες! Σας αρέσει η ιστορία, ο αθλητισμός, η τέχνη, η μουσική, ο κινηματογράφος ή οι επιστήμες; Έχετε παρατηρητικότητα ή καλή μνήμη; Έχετε ομαδικό και ανήσυχο πνεύμα; Στο φετινό TEDxPatras οι στιγμές της ιστορίας, ο αθλητισμός και οι τέχνες περιπλέκονται, σχηματίζοντας ένα σταυρόλεξο!

Ωστόσο, κάθε «στιγμή» κρύβει μια προσωπική ιστορία. Η Ολυμπία Οδός και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς σχεδίασαν μια πρωτότυπη βιωματική δράση, για την ευαισθητοποίηση των οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας, εστιάζοντας ειδικότερα στους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, σε ένα διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο "Τα τροχαία δεν έχουν undo". Mε τη χρήση προσομοιωτή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν με ακρίβεια τις συνθήκες οδήγησης, το αίσθημα του κινδύνου, αλλά και τη σημασία της ζώνης ασφαλείας, κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης ή ανατροπής του αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια δυνατή δυνατή, που έχει στόχο να προκαλέσει, να αφυπνίσει και πάνω από όλα, να μας κρατήσει ασφαλείς. Γιατί στην πραγματική οδήγηση, δεν υπάρχουν έξτρα ζωές.

Το TEDxPatras 2017 υιοθετεί νέες τεχνολογικές εμπειρίες για τους φίλους και τους συμμετέχοντες! Η διαδικασία είναι απλή! Κατεβάστε την εφαρμογή του TEDxPatras “AR Moments”, βρείτε μια αφίσα στους δρόμους της Πάτρας, σκανάρετε την αφίσα με το κινητό σας και μια πλήρης εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR – Augmented Reality) θα ξεπηδήσει μπροστά σας! Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android & iOS.

Τελευταίες ημέρες πριν το event και ο στόχος του TEDxPatras είναι να μεταφέρει νέες ιδέες, ρηξικέλευθες σκέψεις, εμπειρίες και καινοτόμες στρατηγικές μέσα από μια ψηφιακή και ψυχαγωγική εμπειρία. Η ομάδα του TEDxPatras περιμένει τα μέλη της τοπικής κοινότητας που συγκινούνται και κινητοποιούνται από αυτές τις στοχεύσεις και τους καλεί να ζήσουν μοναδικές «στιγμές»!

Περισσότερες πληροφορίες στο 2017.tedxpatras.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr