NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Αυξάνονται οι τάσεις συγκέντρωσης της αγοράς των Online φαρμακείων στην Ευρώπη

Αυξάνονται οι τάσεις συγκέντρωσης της αγοράς των Online φαρμακείων στην Ευρώπη

Τάσεις συγκέντρωσης μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών, που μάλιστα αναμένεται να ενταθούν  το προσεχές διάστημα, παρουσιάζει η αγορά των Online φαρμακείων στην Ευρώπη.

Πρόσφατα η γερμανο-ολλανδική Shop Apotheke Europe (Shop Apotheke Europe: Αύξηση τζίρου 41% στα 177 εκατ. ευρώ για το 2016) εξαγόρασε την Europa Apotheek έναντι 126 εκατ. ευρώ. Η παραπάνω εταιρεία απασχολεί 130 άτομα, ενώ ο τζίρος της για το 2016 ανήλθε στα 144 εκατ. ευρώ περίπου. Με την παραπάνω εξαγορά, ο συνολικός τζίρος της Shop Apotheke Europe για το 2016 ανήλθε στα 318 εκατ. ευρώ περίπου.

Το παραπάνω γεγονός πιέζει την ελβετική Zur Rose, μητρική της ολλανδικής DocMorris, να προβεί και σε άλλες εξαγορές. Η Zur Rose κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή αγορά των Online φαρμακείων με συνολικό τζίρο τα 880 εκατ. ελβετικά φράγκα και η οποία εισήχθηκε το καλοκαίρι στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Walter Oberhänsli, ένα ποσό που κυμαίνεται από 56 – 74 εκατ. ευρώ και προέρχεται από τα συνολικά έσοδα που εισέπραξε η Zur Rose, αξίας 215 ευρώ περίπου από το χρηματιστήριο θα διατεθεί για εξαγορές ανταγωνιστών (Wen kauft Zur Rose?).


Η αναπτυξιακή στρατηγική της Zur Rose

Σημειώνεται ότι η DocMorris είναι το μεγαλύτερο διαδικτυακό B2C φαρμακείο της Ευρώπης, καθώς ο τζίρος της για το 2016 ανήλθε στα 331 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι πωλήσεις από τα µη συνταγογραφούμενα φάρµακα ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ. Η DocMorris στη Γερμανία απαριθμεί 1,4 εκατ. ενεργούς πελάτες, με όσο όρο αξίας καλαθιού τα 72,00 ευρώ και συνολικές παραγγελίες 4,4 εκατ. ετησίως.

Όπως ανάφερε, στο πλαίσιο του ne33 ThinkTank (ne33ATH17: Η ημερίδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου που προκάλεσε αίσθηση), ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aponeo.de ο Κωνσταντίνος Πρίμπας, η αύξηση του βαθμού συγκεντροποίησης και ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της αγοράς των Online φαρμακείων θα ενταθεί, γεγονός που θα επιφέρει το κλείσιμο των περισσότερων διαδικτυακών φαρμακείων.

Ενώ αν λάβουμε, βέβαια, υπόψη μας ότι και η Amazon ετοιμάζεται να μπει σύντομα (Drugstore stocks tumble as Amazon considers selling prescription drugs online) και η ίδια στον χορό της αγοράς φαρμάκων (Η Amazon ετοιμάζεται να χτυπήσει και τη φαρμακευτική αγορά), τότε η αλλαγή του τοπίου στην αγορά του ομόλογου εμπορίου είναι δεδομένη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr