NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την αγορά Πληροφορικής έως το 2021

Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την αγορά Πληροφορικής έως το 2021

Με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 2% θα «τρέχει» έως το 2021 η αγορά του ΙΤ στη Δυτική Ευρώπη!

Θετική πορεία, παρά την εύθραυστη οικονομική συγκυρία, θα ακολουθήσει η αγορά της Πληροφορικής στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης τουλάχιστον έως το 2021. Οι δαπάνες για την Πληροφορική στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με νέα μελέτη της International Data Corporation (IDC), θα ανέλθουν συνολικά σε $453,8 δις το 2017, που συνιστά ετήσια αύξηση κατά 2,7% σε σύγκριση με το 2016.

Οι δαπάνες για την Πληροφορική, μάλιστα, θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά τουλάχιστον έως το 2021, κερδίζοντας έδαφος κατά 2,0% ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι επενδύσεις σε τρίτες λύσεις πλατφόρμας και οι τεχνολογίες επιτάχυνσης της καινοτομίας, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα (AR/VR), η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και ρομποτική, η 3D εκτύπωση και το Internet of Things (IoT), θα οδηγήσουν τη ζήτηση στην περιοχή. Όπως εξηγούν οι αναλυτές της IDC, οι εταιρείες στην “ώριμη” ψηφιακά αγορά της Δυτικής Ευρώπης προσπαθούν να καινοτομήσουν και μέσω της καινοτόμου δράσης τους να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να εξορθολογήσουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες. 

Το 2017, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι επενδύσεις των τραπεζών και του τομέα της μεταποίησης θα είναι οι κάθετες αγορές με τις μεγαλύτερες δαπάνες για τη Πληροφορική, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών για το ΙΤ στη Δυτική Ευρώπη.

Αναφορικά με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, η IDC προβλέπει, στο μεταξύ, ότι οι λιανικές πωλήσεις, επαγγελματικές υπηρεσίες και οι τηλεπικοινωνίες θα καταγράψουν τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης όσον αφορά τις δαπάνες για το ΙΤ, ενώ θα συνεχίσουν να ηγούνται της αγοράς και το 2018. Μακροπρόθεσμα, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, η λιανική πώληση και η διαδικασίες παραγωγής θα δημιουργήσουν τον ταχύτερο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης για το σύνολο της περιόδου αναφοράς 2017-2021. 

Big Data “Τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως το moblility, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Cloud και τα Big Dataβοήθησαν τις εταιρείες να εισάγουν αλλαγές και να μετακινηθούν από μια παραδοσιακή προσέγγιση σε μια πιο ψηφιοποιημένη, μέσα από τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Ο ανταγωνισμός και θα αγκαλιάσει πλήρως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αυτό θα είναι ένα win-win παιχνίδι, από το οποίο θα επωφεληθούν τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι πελάτες τους, καθώς οι εταιρείες εισάγουν μια πιο προηγμένη προσέγγιση, βελτιστοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC.

Την ίδια στιγμή, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο μεγάλος όγκος των δεδομένων, που παράγουν οι καταναλωτές, θα επιτρέψει στις εταιρείες να κατανοήσουν άμεσα που πρέπει να επικεντρωθούν. Κατά τις εκτιμήσεις τους, αυτό θα οδηγήσει σε πιο εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, γεγονός που θα ενισχύσει την ικανοποίηση των πελατών. 

Στη μελέτη της IDC, οι προβλέψεις για τις δαπάνες Πληροφορικής κατατάσσονται σε 20 τυπικές κατακόρυφες αγορές: τραπεζικές, ασφαλιστικές, κινητές αξίες και επενδυτικές υπηρεσίες, μεταποίηση, διαδικασία παραγωγής, λιανική, χονδρική, επαγγελματικές υπηρεσίες, προσωπικές και καταναλωτικές υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κατασκευές, βιομηχανίες πόρων, Δημόσια και τοπική αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση. prEMEA43154317-F-1.jpg

Με πληροφορίες από sepe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr