NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Συνεργασία του CSE με το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για δράση των Ηνωμένων Εθνών

Συνεργασία του CSE με το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για δράση των Ηνωμένων Εθνών

Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) συμμετέχουν στη Δράση «Συνεργασία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» (Partnerships for SDGs) των Ηνωμένων Εθνών. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ­­­(Sustainable Development Goals – SDGs) υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και έχουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το 2030.

Μέσω της πρωτοβουλίας Partnership for Sustainability Education (#SDGAction23013) που αναπτύσσουν οι δύο φορείς, σκοπός είναι να αναδειχθεί η σημασία των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και η συμβολή μιας αποτελεσματικής μακροπρόθεσμης στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας στο χτίσιμο ενός καλύτερου μέλλοντος, μέσω της εκπαίδευσης φοιτητών, επιχειρηματιών και φορέων.      

Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο πρώτος φορέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που ξεκινάει μια τέτοια συνεργασία μέσω της οποίας αναδεικνύονται τρεις από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: α) Ποιοτική Εκπαίδευση και προώθηση της Διά Βίου Μάθησης,  β) Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και των Συνεπειών της και γ) Ανανέωση και Ενίσχυση της Παγκόσμιας Συνεργασίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στα πλαίσια του Partnership for Sustainability Education, έχουν σχεδιαστεί συστηματικές δράσεις και προγράμματα, όπως η διοργάνωση του Annual Sustainability Summit που πραγματοποιείται από το MBA International και το Κέντρο Αειφορίας-CSE. Το Συνέδριο αυτό κάθε χρόνο έχει διαφορετική θεματολογία, απευθύνεται σε φοιτητές, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευσή τους σχετικά με την υιοθέτηση υπεύθυνων πρακτικών στην εταιρική στρατηγική.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο νέος φοιτητικός διαγωνισμός «Ideas for Sustainable Start ups» για τους φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ‘MBA International’ και ‘Executive MBA’ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι πιστοποιημένα από το AMBA (The Association of MBAs). Ο διαγωνισμός αφορά στην ανάδειξη και υποστήριξη καινοτόμων ιδεών για νέες επιχειρήσεις που θέλουν να φέρουν αλλαγή σε κοινωνικό ή/και περιβαλλοντικό επίπεδο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr