NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

H INTERAMERICAN κοντά στον “ΔΙΟΓΕΝΗ” για το “Γκολ στη Φτώχεια” και τη “σχεδία”

H INTERAMERICAN κοντά στον “ΔΙΟΓΕΝΗ”  για το “Γκολ στη Φτώχεια” και τη “σχεδία”
19_10_2017 | 14:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Έχοντας στις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου κοινωνικών πρωτοβουλιών “Πράξεις Ζωής” την αντιμετώπιση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης, η INTERAMERICAN συνεχίζει τη σταθερή συνεργασία της με τη ΜΚΟ “Διογένης”. Η εταιρεία υποστήριξε και φέτος, για ενδέκατη χρονιά, με χορηγία ασφάλισης την αποστολή της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο 15ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που διεξήχθη από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο Όσλο Νορβηγίας. Παράλληλα η INTERAMERICAN, έχοντας αγκαλιάσει από το 2014 την ιδέα κοινωνικής επιχειρηματικότητας με το περιοδικό δρόμου “σχεδία”, παρέχει κάθε μήνα σημεία πώλησης στα γραφεία της, όπου οι πωλητές -άστεγοι και άποροι- διαθέτουν αντίτυπα στους εργαζομένους της.

Το φετινό, διπλό τουρνουά street soccer στο Όσλο, συγκέντρωσε τη συμμετοχή 72 ομάδων (48 στο ανδρικό και 24 στο γυναικείο), που εκπροσώπησαν περισσότερες από 50 χώρες. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε για τρίτη φορά τη διάκριση του “ευ αγωνίζεσθαι” σε συλλογικό επίπεδο, ενώ ανάλογη ατομική διάκριση απέσπασε και μέλος της ομάδας, σε σύνολο 500 και πλέον ποδοσφαιριστών. Η INTERAMERICAN κάλυψε δωρεάν με ταξιδιωτική ασφάλιση (ζωής, διαρκούς ανικανότητας από ατύχημα και ομαδικού ατυχήματος) τα 16 μέλη της αποστολής, αθλητές και συνοδούς.

Το περιοδικό δρόμου “σχεδία”, εξάλλου, έχει διατεθεί έως σήμερα σε περισσότερα από 1.800 αντίτυπα στην εταιρική κοινωνία της INTERAMERICΑΝ, η οποία συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην αξιοπρεπή απασχόληση και κοινωνική ένταξη των πωλητών. Οι πωλητές προσπορίζονται το μισό του αντίτιμου και κεφαλαιοποιούν το υπόλοιπο ποσόν για τη συνέχιση της δραστηριότητας.

Επισημαίνεται ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας αποτελεί ένα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει ορίσει για τους επιχειρηματικούς οργανισμούς ο ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030. Η INTERAMERICAN, πέρα από την καμπάνια “Γκολ στη Φτώχεια” και το περιοδικό “σχεδία”, υποστήριξε τον “Διογένη” φέτος και με απόδοση του χρηματικού επάθλου που κέρδισε η ομάδα της εταιρείας, ως πρωταθλήτρια του ποδοσφαιρικού τουρνουά ασφαλιστικών εταιρειών που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Η πολυετής υποστήριξη της εταιρείας στη ΜΚΟ έχει διακριθεί ως παραδειγματική κοινωνική πρωτοβουλία και στα “Hellenic Responsible Business Awards” (2016).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr