NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Εκδήλωση για την ακαδημαϊκή ακεραιότητα, από φοιτητές του Deree

Εκδήλωση για την ακαδημαϊκή ακεραιότητα, από φοιτητές του Deree
19_10_2017 | 15:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του «contract cheating», στην οποία συμμετέχουν πάνω από 70 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Την αντίθεσή τους στο φαινόμενο των επί πληρωμή ακαδημαϊκών εργασιών εκδήλωσαν με μια ευφάνταστη περφόρμανς φοιτητές του Deree – The American College of Greece, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στο campus του στην Αγία Παρασκευή. Αφορμή η International Day of Action Against Contract Cheating, δηλαδή η παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στις κατά παραγγελία ακαδημαϊκές –διπλωματικές ή άλλες– εργασίες των φοιτητών.

Πολλοί φοιτητές δεν συνειδητοποιούν ότι η ανάθεση των εργασιών τους σε τρίτους, επί πληρωμή, όχι απλώς υποβαθμίζει την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να αφομοιώνουν, αλλά υπονομεύει τη συνολική αξία των σπουδών τους, ενώ θέτει σε κίνδυνο και το επαγγελματικό τους μέλλον.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά θέσπισης αυτού του θεσμού, και το Deree βρίσκεται ανάμεσα σε περισσότερα από 70 πανεπιστήμια στον κόσμο που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. H ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια του Πρώτου Μεσογειακού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο για την Ακαδημαϊκή Ακεραιότητα, με θέμα «Integrity as a way forward» (Η ακεραιότητα ως προϋπόθεση για να πάμε μπροστά), τον Σεπτέμβριο του 2016. Η ημέρα ανακηρύχθηκε επίσης Global Ethics Day (σύμφωνα με το Συμβούλιο Carnegie για την Ηθική στις Διεθνείς Σχέσεις) ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το αρνητικό φαινόμενο στην παγκόσμια εκπαίδευση. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr