NEWSFLASH...
Επινήσιες Ιστορίες
ανάγνωση

Δήμητρα Κορασίδη: Επαγγελματισμός & ενεργός δράση από επαγγελματία της γυναικείας ομορφιάς στην Κέα

Δήμητρα Κορασίδη: Επαγγελματισμός & ενεργός δράση από επαγγελματία της γυναικείας ομορφιάς στην Κέα
24_10_2017

Powered by:
AEΛΙΑ-Επινήσια Ηώς Στηρίζει νέους στα ελληνικά νησιά
epixeiro icon Επινήσιες Ιστορίες

Δημοσιεύουμε σήμερα στο epixeiro, ως 14η ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ιστορία, την συζήτηση που κάναμε στο πλαίσιο του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς με την δραστήρια και γεμάτη ενέργεια Δήμητρα Κορασίδη. Έχοντας επιστρέψει μόνιμα στην Κέα μετά τις σπουδές της, σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία άνοιξε το δικό της χώρο ευεξίας και αισθητικής, έναν καλαίσθητο χώρο, το Senses Spa,  τον οποίο δεν παύει να ανανεώνει, δημιουργώντας νέες εμπειρίες για τις πελάτισσές της, από την Κέα ή επισκέπτριες.

Παράλληλα, σε πολύ μικρή ηλικία για τα ελληνικά δεδομένα ανέλαβε μία θέση ευθύνης εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες της Κέας ως Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας "Η Πρόοδος 1945".

Από την θέση αυτή με όρεξη, θάρρος και επιμονή στηρίζει  τους επαγγελματίες του νησιού μέσα από πολλαπλές δράσεις ενημέρωσης, προώθησης και συστηματικής εκπαίδευσης.

Η ενέργεια και η δημιουργικότητά της δεν παύει όμως εκεί. Αθλήτρια, ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός. Παίζει τένις με πάθος, συμμετέχει στη θεατρική ομάδα του νησιού ως μία από τις πιο ενεργές ηθοποιούς και παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή μαζί με έναν συνεργάτη της. Ανεξάντλητη όρεξη, θετική ενέργεια αλλά και αγάπη για το νησί της!

Παράθεση - epixeiro.gr

Θετική ενέργεια, δημιουργικότητα, φρέσκες ιδέες αλλά και συλλογική δράση για τους επαγγελματίες της Κέας

Πες μας λίγα λόγια για σένα. Καταρχάς αναφορικά με την επιχείρησή σου στο χώρο της αισθητικής: Ποια είναι η βασική φιλοσοφία της επιχείρησης σου;

Επέστρεψα και ζω μόνιμα στο νησί μου από το Φλεβάρη του 2008 μετά τις σπουδές μου, με σκοπό να δραστηριοποιηθώ κι επαγγελματικά εδώ. Ανέκαθεν ήθελα εκείνο πάνω στο οποίο δουλεύω να είναι το δυνατόν ποιοτικότερο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη δουλειά μου.

Αυτό που έχω στο νου μου λοιπόν πριν κάνω οτιδήποτε είναι «πως θα ήθελα εγώ να δεχτώ τις υπηρεσίες από ένα συνάδελφο ώστε να νιώθω άνετα κι όμορφα μέσα από τη χαλάρωση και τα αποτελέσματα της δουλειάς;».

Κατά τα άλλα οι δραστηριότητες μου δεν είναι και λίγες. Αφού, εκτός της δουλειάς μου, που αγαπώ, κάνω αθλητικές δραστηριότητες όπως τένις, το άθλημα που λατρεύω και δε θα βαρεθώ ποτέ, ποδόσφαιρο, με άλλες γυναίκες του νησιού, στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία, παραδοσιακό ή σύγχρονο χορό μέσω συλλόγων με την υποστήριξη του δήμου κι άλλα.

Κάτι ακόμη που υπάγεται στις δραστηριότητες-υποχρεώσεις μου είναι ότι ηγούμαι του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Κέας, γεγονός που με καθιστά υπεύθυνη μαζί με το ΔΣ για τα μέλη μας όσων αφορά την ορθή εκπροσώπηση σε οτιδήποτε, την ενημέρωση γενικά με τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις καθώς και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

14aelia_m2.jpg?mtime=20171020130246#asset:66092

Πόσο εύκολο είναι να καταπιάνεσαι με τόσες πολλές και διαφορετικές ασχολίες; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις;

Η ζωή στο νησί το χειμώνα είναι αρκετά ήρεμη με άπλετο χρόνο. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα να ανταπεξέλθει κανείς σε μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων, αρκεί να υπάρχει διάθεση.

Όμως θέλει προσοχή όσων αφορά στη διαχείριση του χρόνου και τις προτεραιότητες. Αυτό το λέω διότι κάποιες φορές, ιδιαίτερα στην αρχή, έχανα τον έλεγχο με αποτέλεσμα να μην έχω χρόνο ούτε για ένα βιβλίο όλο το χειμώνα.

Το καλοκαίρι όμως που ο κόσμος και η δουλειά αυξάνονται τότε προέχει η δουλειά, μιας και η σεζόν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, και μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις βρισκόμαστε για ζητήματα του συλλόγου ενώ οι δραστηριότητες περνούν σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε έχει γίνει αρκετή δουλειά για τα παραπάνω τους χειμερινούς μήνες.

Με καλή οργάνωση κι επικοινωνία μπαίνουν λοιπόν σε μια σειρά ώστε να διευθετηθούν όλα, ο Σύλλογος, οι προσωπικές μου δραστηριότητες και φυσικά οι φίλοι κι οι συγγενείς με γιορτές, πανηγύρια, χαρές και λύπες... Η επιτυχία θεωρώ ότι είναι στο ότι δεν κάνω τίποτα αναγκαστικά. Το μυστικό πιστεύω πως είναι οι σωστές προτεραιότητες!

Ως πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Κέας ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες σου για το νησί;

Η ορθή προβολή της μοναδικής ομορφιάς του νησιού μας ανά τον κόσμο είναι βασική κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις, αφιερώματα και άρθρα σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά περιοδικά καθώς επίσης στο διαδίκτυο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάφορα sites, σε συνεργασία πάντα με το δήμο και τους άλλους συλλόγους, πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς κ.α.

Μια προτεραιότητά μας είναι η αναβάθμιση και συνεχής ενημέρωση των επιχειρήσεων μέσα από σεμινάρια σχετικά με την ασφάλεια, το μάρκετινγκ, την αντιμετώπιση δύστροπων πελατών, το προβλεπόμενο σέρβις στα εστιατόρια, το οποίο, ακόμα κι αυτό, εξελίσσεται.

Το προσωπικό αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες εκπαιδεύονται τους «νεκρούς» μήνες μέσα από σεμινάρια που διοργανώνουμε ώστε να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη για να ικανοποιούμε και τους πιο ενημερωμένους και απαιτητικούς επισκέπτες. Εκείνο που κοιτάζουμε επίσης είναι να ενημερωνόμαστε για νέες επιχειρηματικές δυνατότητες και τέλος πολλές φορές έχουμε βοηθήσει ώστε νέοι άνθρωποι που ζητούν δουλειά να βρουν θέση εργασίας σε μέλη μας.

14aelia_m1.jpg?mtime=20171020130307#asset:66093

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος σήμερα για να πάρει την ζωή και το μέλλον στα χέρια του;

Όρεξη για δουλειά και δημιουργία, διάθεση για καλή ζωή, αυτοπεποίθηση και τόλμη χρειάζεται. Ή έστω κάποια από αυτά.. Να σας θυμίσω κάτι:  Ο άνθρωπος είναι μιμητικό ον. Το σημαντικότερο όλων, λοιπόν, για να πάρει ένας νέος τη ζωή στα χέρια του είναι να έχει αυτές τις βάσεις από το σπίτι και την οικογένεια από την οποία προέρχεται. Αν για παράδειγμα ένας νέος βλέπει γύρω του ανθρώπους επαναπαυμένους και οκνηρούς δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει κάτι διαφορετικό.

Αν έχει μεγαλώσει μέσα σε ένα περιβάλλον που όλοι είναι εργατικοί και δημιουργικοί τότε πώς θα μπορούσε να παρεκκλίνει; Πιστεύω λοιπόν πως πρέπει να έχει γαλουχηθεί ώστε να μη φοβάται τη δουλειά, τις ευθύνες και το καινούριο. Χρειάζεται να πιστέψει κανείς στον εαυτό του, τη δύναμη και την ικανότητά του. Τα έχουμε όλοι μέσα μας. Κάποιοι, κακώς, δεν πιστεύουν σε αυτά… Κάποιοι πάλι, ευτυχώς, πιστεύουν και προχωρούν.

14aelia_1.jpg?mtime=20171020130328#asset:66094

Υπάρχουν στοιχεία της προσωπικότητας σου που πιστεύεις ότι σε βοηθούν να προσαρμόζεσαι σε δυσκολίες που προκύπτουν στην δουλειά σου;

Είναι δύσκολο κανείς να μιλά για τον εαυτό του. Γενικά θεωρώ ότι είμαι ένα αρκετά θετικό άτομο με όραμα, ανοιχτό μυαλό και κυρίως αυτιά. Κάποιες φορές είμαι απαιτητική και δεν το διαπραγματεύομαι. Ιδίως όταν έχει να κάνει με την ποιότητα της παροχής που προσφέρουμε ή την υγιεινή του χώρου.

Αυτό ίσως να κουράζει τους ανθρώπους που δουλεύουν κοντά μου, αλλά σίγουρα είναι αρκετά κουραστικό για μένα την ίδια, μιας και πρέπει να ελέγχω διαρκώς και φυσικά το μεγαλύτερο μέρος να περνά από το δικό μου χέρι. Σε περίπτωση δυσκολιών επάνω στη δουλειά μου κοιτάζω από μακριά το εκάστοτε πρόβλημα ώστε να μπορέσω να βρω την ιδανικότερη λύση για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

Ο οπτιμισμός όμως που με διακατέχει, η ψυχραιμία και το χιούμορ μου είναι δυνατά εργαλεία που με έχουν βοηθήσει όχι μόνο στις δυσκολίες της δουλειάς αλλά και γενικά στη ζωή μου. Με «όπλα» τα παραπάνω πορεύομαι προοδευτικά προς το χτίσιμο ενός καλού ονόματος.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σχέδια και όνειρα για το μέλλον σου αλλά και για μέλλον του νησιού;

Τα σχέδιά μου; Τρία πράγματα: Ενημέρωση, ενημέρωση κι ενημέρωση!

Πιστεύω ακράδαντα ότι αν πάψεις να παρακολουθείς τις εξελίξεις των πραγμάτων γύρω σου, είτε αυτό αφορά στα επαγγελματικά, στα τουριστικά, είτε ακόμα και στην τεχνολογία τότε παύουν κι όλα τα παραπάνω να «ασχολούνται» μαζί σου. Μένεις πίσω και χάνεσαι..

Ο διαρκής καταιγισμός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά το διαδίκτυο καθιστά τους  καταναλωτές-πελάτες-τουρίστες πληροφορημένους για το παραμικρό. Μας δίνει τη δυνατότητα να ανατρέξουμε και να συμβουλευτούμε για οτιδήποτε ώστε να συγκρίνουμε και να ενημερωνόμαστε.

Δεν μπορώ λοιπόν παρά να παρακολουθώ σεμινάρια, εκθέσεις και συνέδρια σχετικά με τη δουλειά μου, πράγμα το οποίο κάνω με περίσσεια χαρά. Ακόμα, με το ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών διοργανώνουμε σεμινάρια στο νησί για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες και δε σας κρύβω ότι μετά από συζητήσεις έχω στο νου μου κι εκδηλώσεις που θα εξετάσουμε με τους επαγγελματίες και φυσικά το Δήμαρχο με τον οποίο έχουμε πάντα πολύ καλή συνεργασία.

Η κοινωφελής εταιρεία ΑΕΛΙΑ σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς για την υποστήριξη και τη δικτύωση επαγγελματιών αλλά και υποψήφιων επαγγελματιών από 24 νησιά: ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, έμποροι, καλλιτέχνες αλλά και νέοι με ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο των αποστολών του προγράμματος στα επιμέρους νησιά η ΑΕΛΙΑ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δραστήριους επαγγελματίες που ξεχώρισαν για τη δραστηριότητά τους και που σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι αποτελούν πρότυπο για πολλούς άλλους επαγγελματίες από τα νησιά του Προγράμματος ή από όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Σοφία Μακρή, Πέτρος Κωνσταντάς, Φαίη Ορφανού

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr