NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Αθλητική Φυσικοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη από την ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ: μια εξειδίκευση με θετικές προοπτικές

Αθλητική Φυσικοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη από την ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ: μια εξειδίκευση με θετικές προοπτικές

Η Φυσικοθεραπεία, σήμερα, αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο με σημαντικές προοπτικές. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των περιστατικών αυχενικού συνδρόμου, μυϊκής αδυναμίας στην περιοχή της μέσης, ρήξης συνδέσμων και εξάρθρωσης κλειδών, όπως και τραυματισμών κατά τη διάρκεια της άθλησης. Ειδικά η περίπτωση του αυχενικού συνδρόμου ταλανίζει ένα σημαντικό ποσοστό των νέων, ηλικίας 15-40 ετών, λόγω της κακής στάσης σώματος στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή της παρακολούθησης τηλεόρασης. Ωστόσο, τα περιστατικά τραυματισμού στην άθληση συνεχίζουν να κατέχουν την πρωτιά, καθώς απαιτούν άμεση αποκατάσταση και συγκεκριμένη εξειδίκευση για την αντιμετώπισή τους.

Γιατί όμως κάποιος να εξειδικευτεί στην αθλητική φυσικοθεραπεία; Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο κάποιος μπορεί να φανταστεί. Ο αθλητισμός υφίσταται για να καλυτερεύσει τη φυσική κατάσταση των ανθρώπων και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλων των ηλικιών. Ένας αθλητικός φυσικοθεραπευτής, πέραν από ένα φυσικοθεραπευτήριο, μπορεί να εργαστεί και σε κέντρα αθλητικής αποκατάστασης, αθλητικές ομάδες και ακαδημίες, σε ιδιωτικές κλινικές, δημοτικά και ιδιωτικά γυμναστήρια, καθώς και σε διαφόρους εκπαιδευτικούς οργανισμούς μιάς και ο αθλητισμός έχει ενσωματωθεί σε πολλούς τομείς βασικής και συμπληρωματικής εκπαίδευσης. Επομένως, είναι σαφές πως η εξειδίκευση γενικότερα, και πιο συγκεκριμένα στην αθλητική φυσικοθεραπεία, ανοίγει νέες ευκαιρίες στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης στον τομέα των Αθλητικών Φυσικοθεραπευτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων στη Θεσσαλονίκη ειδικά για την Αθλητική Φυσικοθεραπεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Πτυχιούχους Φυσικοθεραπείας και ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι επιθυμούν να εξειδικεύσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο
  • Επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές που διαθέτουν ήδη τη γνώση αλλά αναζητούν την ανάπτυξη και βελτίωση των ικανοτήτων τους με νέες πρακτικές, δεδομένου του ότι ο κλάδος εξελίσσεται συνεχώς και χρειάζεται η συστηματική παρακολούθηση των νέων δεδομένων που προκύπτουν στον τομέα αυτό
  • Σπουδαστές και Αποφοίτους ΙΕΚ στην ειδικότητές Βοηθός Φυσικοθεραπευτή ή Προπονητικής
  • Φοιτητές ΤΕΙ και Κολλεγίων με αντίστοιχη ειδικότητα οι οποίοι διαθέτουν μεράκι και θέληση για τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους στοχεύοντας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους ως επαγγελματίες του χώρου.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο PhD Physiotherapist - Holistic Therapist. Χαρίλαος Βογιατζής, Ιδιοκτήτης Κέντρου Φυσικοθεραπείας Αποκατάστασης στην Θεσσαλονίκη, μαζί με μια  ομάδα εξειδικευμένων καθηγητών  με εμπειρία στον κλάδο της Φυσικοθεραπείας, της Αθλητιατρικής και της Χειρουργικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένα εργαστηριακά μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια  (πρώτες βοήθειες σε τραυματισμούς αθλητών και μετεγχειρητική αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων)

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, αποτελεί βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων, παρέχοντας στους συμμετέχοντες γνώσεις πιστοποιημένες τόσο από το Υπουργείο Παιδείας (ΕΟΠΠΕΠ) όσο και από τον ΝCFE (Βρετανικός Φορέας Πιστοποίησης), που εγγυώνται την αξιοπιστία και ισχύ, ευελιξία στο πρόγραμμα και τα ωράρια, ανταγωνιστικές τιμές με επιδοτήσεις διδάκτρων σε άτομα που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως: ανέργους, χαμηλοεισοδηματίες, πολύτεκνους-τρίτεκνους, άτομα με ειδικές ικανότητες. Επιπλέον, προσφέρεται διευκόλυνση στην παρακολούθηση του προγράμματος από εργαζομένους και προγραμματισμένες προσωπικές συναντήσεις του κάθε καταρτιζόμενου με τον καθηγητή μετά την ολοκλήρωση  της κάθε ενότητας.

Το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην αθλητική φυσικοθεραπεία, λοιπόν, αποτελεί το κλειδί για την επαγγελματική εξειδίκευση και την άμεση εύρεση εργασίας όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο της φυσιοθεραπείας. Γι’ αυτό το λόγο  συγκεκριμένο πρόγραμμα οικοδομεί τους συμμετέχοντες με εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για τη δόμηση ενός ισχυρού υπόβαθρου στην αθλητική φυσικοθεραπεία. Για όσους το σκέφτονται ακόμα, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ παρέχει το πρώτο μάθημα ανοιχτό προς το κοινό. Γιατί κάθε υπόσχεση γίνεται πρόκληση για την ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr