NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Intrideo: Εντυπωσιάστε τον εργοδότη σας μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα!

Intrideo: Εντυπωσιάστε τον εργοδότη σας μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα!

O Βασίλης Δήμτσας έχει εννεαετή εμπειρία στο διεθνές εμπόριο, στην ανάπτυξη και στην διαχείριση αλυσίδων καταστημάτων, με 9 παραρτήματα να έχουν ιδρυθεί από αυτόν. Από το 2015 κινείται ανάμεσα σε Ελλάδα και Καναδά, για τις ανάγκες του concept του, και συγκεκριμένα για την Intrideo, για την οποία και μίλησε στο epixeiro.gr.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε η Intrideo και ποιος  ο σκοπός της;

Ξεκινήσαμε τον Αύγουστο του 2015 μια ομάδα 3 φίλων να δημιουργήσουμε ένα ‘Tinder’ για επαγγελματίες. Ένα professional network που προοριζόταν για B2B συναντήσεις. Στην πορεία προσθέσαμε και το video feature. Τον Ιούνιο του 2016 γίναμε δεκτοί στο Northwestern Ontario Innovation Centre για ένα accelerate program τριών μηνών μετά το πέρας του οποίου κλείσαμε και την πρώτη μας συμφωνία με επενδυτές. H Intrideo, σήμερα είναι ήδη μία ιδρυμένη εταιρεία στον Καναδά, έχει χρηματοδοτηθεί, απασχολεί πάνω από 15 άτομα και από τις δύο χώρες και είναι σε διαρκή αναζήτηση για να εμπλουτίσει την ομάδα.

Η Intrideo είναι προϊόν pivot της αρχικής ιδέας, καθώς μέσα από σχολαστικό και απαιτητικό product validation καταλήξαμε σε ένα γενικότερο redefine – rebranding του αρχικού  project. Το service πλέον αφορά ένα Human Resources Management tool και πιο συγκεκριμένα ένα Softs Skills pre-screening εργαλείο.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Intrideo, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Η Intrideo εξομαλύνει τη διαδικασία των προσλήψεων για εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία. Οι υποψήφιοι μπορούν τώρα να κάνουν μια πολύτιμη πρώτη εντύπωση στους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες τους συνοδεύοντας το βιογραφικό τους με ένα εισαγωγικό βίντεο 20 δευτερολέπτων, επιτρέποντας στους υποψήφιους εργοδότες να προ-επιλέξουν τους υποψηφίους που θα ήθελαν να καλέσουν σε συνέντευξη βάσει των soft skills τους, προτού χρειαστεί να δεσμεύσουν πολύτιμο επαγγελματικό χρόνο για μια συνέντευξη. Αυτό το pre-screening εξασφαλίζει στους εργοδότες ότι θα δεσμεύσουν χρόνο για συνέντευξη μόνο μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Τo video pitch 20 δευτερολέπτων φυσικά! Είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο που κάνει αποτελεσματικότερους τους HR managers, μειώνει τους χρόνους πρόσληψης και το turn-around  του προσωπικού και επιτρέπει στις εταιρείες να συνεχίσουν να επικεντρώνουν τις ενέργειές τους σε προσπάθειες κερδοφορίας χωρίς την επιβάρυνση μιας μακράς διαδικασίας προσλήψεων. Ιδανικό HR tool για θέσεις που απαιτούν soft skills , όπως hospitality, food industry, customer service and sales, talent acquisition  κτλ.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Ένας συνδυασμός γνώσης και ιδεών όλων των συντελεστών κρύβεται πίσω από το τελικό προϊόν. Η δική μου επαγγελματική εμπειρία, η έμπνευση των συνεργατών, καθώς και η πολύτιμη συνεισφορά της πείρας και των αναγκών των επενδυτών έφτασαν το προϊόν εδώ που είναι σήμερα.

Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα σας τόσο για τους υποψήφιους όσο και για τους HR Managers;

Όσο αφορά τους Job Seekers η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και δωρεάν. Με ένα απλό Sign Up στο intrideo.com. Η συμμετοχή κάποιου brand γίνεται κατόπιν επαφής του HR της εταιρείας μαζί μας και πληρώνοντας κάποιο annual subscription fee.

Όσον αφορά τα βίντεο των 20 δευτερολέπτων που φτιάχνουν και ανεβάζουν στην πλατφόρμα σας οι υποψήφιοι, τους παρέχετε κάποιου είδους βοήθεια; Τι υπηρεσίες-παροχές προσφέρετε γενικότερα;

Στην παρούσα φάση παρέχουμε κάποια tips αλλά σε μικρή έκταση, καθώς είναι επιλογή μας να μην απωλέσουν τη φυσικότητά τους οι applicants. Θέλουμε τα 20’’ pitch videos να αντιπροσωπεύουν πράγματι τον αιτούντα και να μην φτάσουμε σε επίπεδα παραγωγής επαγγελματικών video.

Τι θέλετε να δείτε η Intrideo να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Θα θέλαμε να δούμε το  brand μας καταξιωμένο ως τον leader του soft skills pre-screening παγκοσμίως. Και με την έλευση του χρόνου να προσθέτουμε επιπλέον disruptive τεχνολογίες πάνω σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν ήδη νέα features στα σκαριά.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά γίνεται. Το κάναμε για 9 μήνες μέχρι να βρούμε το πρώτο μας seed κεφάλαιο, οπότε μπορώ να πω από πρώτο χέρι ότι γίνεται.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Εδώ λέω πάντα τα ίδια… Αν δεν είναι περιπέτεια μην το κάνεις! Αν δεν έχει πλάκα μην το κάνεις! Αν η περιπέτεια για κάποιον έχει πλάκα τότε keep going!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr