NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Air Liquide ενισχύει τη συνεργασία της με την Sinopec στην Κίνα

Η Air Liquide ενισχύει τη συνεργασία της με την Sinopec στην Κίνα
26_10_2017 | 12:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Air Liquide προχώρησε σε μια νέα κοινοπραξία με την Sinopec (China Petroleum & Chemical Corp.) στο Πεκίνο, και θα επενδύσει 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση και αναβάθμιση τριών υφιστάμενων Μονάδων Διαχωρισμού Αέρα (ASU - Air Separation Unit) και την κατασκευή μίας νέας Μονάδας Παραγωγής Αζώτου. Παράλληλα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, η Air Liquide είχε ξεκινήσει τη λειτουργία μιας νέας, σύγχρονης ASU που προμηθεύει με οξυγόνο και άζωτο τη Sinopec στη Νότια Κίνα.

Η νέα κοινοπραξία «Air Liquide-BYPC Gases», με έδρα το Πεκίνο, θα προμηθεύει με οξυγόνο και άζωτο την Sinopec Beijing Yanshan Co., συνολικής δυναμικότητας 340 τόνων οξυγόνου και 1.110 τόνων αζώτου ημερησίως.

Στη Νότια Κίνα, στην πόλη Maoming της επαρχίας Guangdong, η νέα μονάδα ASU1 θα προμηθεύει με οξυγόνο (850 τόνους ημερησίως) και άζωτο (840 τόνους ημερησίως) το νέο εργοστάσιο παραγωγής αιθυλενοξειδίου της Maoming Petrochemical (MPCC), θυγατρικής εταιρίας της Sinopec.

Η Sinopec αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες με ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς ενέργειας και χημικών στην Κίνα. Η Air Liquide συνεργάζεται με τη Sinopec από το 2007, αριθμώντας ήδη τρεις κοινοπραξίες.

Ο Francois Abrial, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για την περιοχή «Ασία-Ειρηνικός», δήλωσε: «Η συνεχής ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Sinopec αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Air Liquide να παρέχει προηγμένες τεχνολογίες και ανταγωνιστικές λύσεις. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Sinopec στην Κίνα με την εμπειρία μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr