NEWSFLASH...
Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι
22_10_2016 | 13:45 15_11_2016 | 10:44

Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2016, μέσα από την συλλογική προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας.Στην έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το διάστημα 16-20 Οκτωβρίου 2016, το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε στηρίζοντας οικονομικά και όχι μόνο, 4 ευβοϊκές επιχειρήσεις μέλη του, παραχωρώντας σε αυτές πλήρες εκθεσιακό χώρο και κάθε δυνατή υποστήριξη, θέλοντας να βοηθήσει την προσπάθεια που καταβάλλουν για την προώθηση των προϊόντων τους σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την επιχειρηματικότητα και ιδιαιτέρα για τις εξαγωγές, με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας και τις παρατεταμένες περιόδους αβεβαιότητας που προκαλούν πρόσθετες δυσχέρειες στις διεθνείς συναλλαγές.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητήριου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός εκ των στόχων του Επιμελητηρίου, ο όποιος είναι μέσω των μεγάλων διεθνών εκθέσεων να υποστηρίξει τους εξαγωγείς του τόπου μας που αποδεικνύουν ότι έχουν τις ικανότητες να αναπτύξουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές και να συμβάλλουν συνολικά στην ευβοϊκή εξωστρέφεια, καθιστώντας την ισχυρό αντίδοτο στην ύφεση, στρατηγική επιλογή απέναντι στην κάθετη πτώση της εγχώριας ζήτησης. Ιδιαίτερα δε, αυτές που δραστηριοποιούνται στον Πρωτογενή Τομέα, ο οποίος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης στο νομό.

Στην SIAL πρόβαλλαν τα προϊόντα τους ερχόμενες σε επαφή με εμπόρους και επαγγελματίες του χώρου από όλο τον κόσμο οι ευβοϊκές επιχειρήσεις : ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ (κρασιά), ΡΟΥΜΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-BFRESH SPITIKO (Χυμοί), STAYIA FARM-I.K.E. (Μέλι), ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΕ (προϊόντα Ζύμης). Σε δικό της χώρο ήταν επίσης και η εταιρεία ευβοϊκή εταιρεία ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Τις επιχειρήσεις συνόδευε από πλευράς διοίκησης Επιμελητηρίου, ο κ. Γιάννης Γεροντίτης υποστηρίζοντας την συνολική παρουσία τους, καταγράφοντας τα αποτελέσματα της Ευβοϊκής παρουσίας, διερευνώντας με ομολόγους του και όχι μόνο, τις δυνατότητες συνεργασίας των τοπικών μας επιχειρήσεων με εμπόρους και επιχειρηματίες από άλλες χώρες. Χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ. Γεροντίτης επικεντρώθηκε στην άρτια οργάνωση του περιπτέρου και στην εξαιρετική παρουσίαση των επιχειρήσεων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχει μια εξαιρετική δυναμική στην Εύβοια, αφού παρά τις αντιξοότητες οι επιχειρήσεις μας καταφέρνουν να διατηρούν ψηλά την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr