NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την πρωτοβουλία Startup Europe comes to universities

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την πρωτοβουλία Startup Europe comes to universities
06_11_2017 | 13:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα επιχειρηματικότητας «Startup Europe comes to Universities» που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας σε Πάτρα και Μεσολόγγι.   

Με διάθεση συνέργειας, στις 23 Οκτωβρίου, στο Μεσολόγγι, το ΤΕΙ συνέπραξε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το έργο Rural SMEs που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE, συνδιοργανώνοντας τη 2η συνάντηση εργασίας εμπλεκόμενων φορέων.

Σε αυτή τη θεσμική ανοικτή συνάντηση, παρουσιάστηκε το δίκτυο Startup Europe Universities Network και το έργο RURAL SMEs, και ακολούθησαν στοχευμένες παρουσιάσεις διασύνδεσης της έρευνας και της καινοτομίας στην αγροτική οικονομία, με παραδείγματα έρευνας του εργαστηρίου Εδαφολογίας του ΤΕΙ και οι καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές του Οινοποιείου Κολυπέρα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από όλους τους συμμετέχοντες προκειμένου να συλλεχθούν απόψεις και ανάγκες για την περαιτέρω διασύνδεση της ακαδημίας με την παραγωγή και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ στις αγροτικές περιοχές, οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη στα πλάνα δράσης και τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε ένα νεανικό event που φιλοξενήθηκε στο συνεργατικό χώρο POS4WORK στην Πάτρα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, το ΤΕΙ συναντήθηκε με φοιτητές και επίδοξους επιχειρηματίες ώστε να παρουσιάσει τα δύο νέα έργα επιχειρηματικότητας (AGROINNOECO και i3) που θα υλοποιήσει με την υποστήριξη του προγράμματος BALKANMED αλλά και τον 3ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Νέοι Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» που φέτος διεξάγεται από το ΕΑΠ για πρώτη φορά σε συνεργασία με δεύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Η δεύτερη εκδήλωση είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει το τοπικό μας οικοσύστημα για τις ευκαιρίες που έρχονται στο άμεσο μέλλον για ανταλλαγή γνώσης, κατάρτιση, κινητικότητα και θερμοκοίτιση ιδεών από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, πιστεύει στις συνέργειες και ανανεώνει το ραντεβού του στην εκδήλωση ανάδειξης των νικητών του 2ου Διαγωνισμού Blue Growth Patras, στις 13 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr