NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στους 21 μήνες μειώθηκε ο κύκλος αντικατάστασης των smartphones

Στους 21 μήνες μειώθηκε ο κύκλος αντικατάστασης των smartphones

Οι χρήστες στο Μεξικό είναι εκείνοι που αντικαθιστούν ταχύτερα το smartphone τους!

Στους 21 μήνες μειώθηκε, πλέον, ο μέσος κύκλος αντικατάστασης των “έξυπνων” κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αυξανόμενη “εξάρτηση” των χρηστών από τα smartphones, καθώς και η διαθεσιμότητα πιο προσιτών συσκευών, οδηγεί σταδιακά σε μείωση του μέσου χρόνου εντός του οποίου οι καταναλωτές αντικαθιστούν τις συσκευές του με νέες. Τα καλά νέα για τους κατασκευαστές smartphone επιβεβαιώνει νέα μελέτη της εταιρείας Counterpoint Research.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, οι καταναλωτές στις αναδυόμενες αγορές έχουν γίνει πιο “επιθετικοί” από εκείνους στις αναπτυγμένες αγορές. Έτερη διαπίστωση της έρευνας είναι ότι η παρουσία των κινεζικών εμπορικών brands, που προσφέρουν υψηλές προδιαγραφές σε πιο προσιτές τιμές, ευνόησε την αγορά των smartphones, οδηγώντας σε έναν ταχύτερο κύκλο αναβάθμισης. 

Η έρευνα διαπιστώνει, εξάλλου, ότι - σε παγκόσμιο επίπεδο - οι χρήστες στο Μεξικό είναι εκείνοι που αντικαθιστούν ταχύτερα το smartphone τους, με το μέσο κύκλο αντικατάστασης στη χώρα να διαμορφώνεται στους 18 μήνες. Αυτή η συμπεριφορά, όπως επισημαίνει η εταιρεία, είναι πιθανότατα συνέπεια του υψηλού ποσοστού χρησιμοποιημένων συσκευών στο Μεξικό, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο της συνδρομητικής βάσης κατέχει μια χρησιμοποιημένη συσκευή. Μάλιστα, η Counterpoint Research επισημαίνει ότι ένας στους τρεις χρήστες στο Μεξικό είναι πιθανό να αναβαθμίζει τη συσκευή του κάθε δώδεκα μήνες. Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκονται οι Ιάπωνες χρήστες, οι οποίοι ανέφεραν ότι αντικαθιστούν τη συσκευή τους κάθε 26 μήνες (σ.σ. πρόκειται για το μεγαλύτερο κύκλο αντικατάστασης παγκοσμίως). 

Δαπάνες 

Από την έρευνα της Counterpoint Research προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα και για τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι χρήστες για να αποκτήσουν ένα smartphone. Για παράδειγμα, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες σε Αυστραλία, Κίνα, Γερμανία και Σαουδική Αραβία, δηλώνουν ότι θα ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα από $400 για να αντικαταστήσουν την υφιστάμενη συσκευή τους. Αυτές, όπως επιβεβαιώνει η έρευνα, θα είναι οι αγορές - στόχοι για τους κατασκευαστές, οι οποίοι λογικό είναι να σπεύσουν να εκμεταλλευθούν την πρόθεση των χρηστών. 

Στο μεταξύ, περισσότερο από το ένα τρίτο των Γερμανών και των Αυστραλών χρηστών δηλώνει διατεθειμένο να δαπανήσει  περισσότερα από $500 για την επόμενη αγορά smartphone. Ίσως όχι συμπτωματικά, αναφέρουν οι αναλυτές, η Apple κυριαρχεί στην εγκατεστημένη βάση και στις δύο χώρες.

Στον αντίποδα, μόνο το 13% των Ιαπώνων χρηστών δηλώνει πρόθυμο να δαπανήσει περισσότερα από $400 δολάρια για την αγορά της επόμενης συσκευής τους. Αυτό εξηγεί, επίσης, τους κύκλους επιβράδυνσης της αναβάθμισης, καθώς οι Ιάπωνες καταναλωτές είναι γενικά πιο συντηρητικοί από τους συνομηλίκους τους σε άλλες αγορές.

Με πληροφορίες από sepe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr