NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Πώς το Word-of-Mouth Marketing θα αυξήσει θεαματικά την πελατεία σας

Πώς το Word-of-Mouth Marketing θα αυξήσει θεαματικά την πελατεία σας

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Word–of–Mouth Marketing ή αλλιώς το μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα! Γνωρίζετε ότι το Word–of–Mouth Marketing παραμένει στις μέρες μας η πιο αποτελεσματική μορφή μάρκετινγκ; Αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση είναι απλή. Το Word–of–Mouth Marketing επιστρατεύει το ισχυρότερο ατού της επιχείρησής σας: τους πελάτες σας. Όταν οι πελάτες σας είναι πολύ ευχαριστημένοι από εσάς, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές σας.

Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί:

  • Το 75% των καταναλωτών δεν εμπιστεύεται τις διαφημίσεις, ενώ το 92% βασίζεται στις συστάσεις φίλων και γνωστών.
  • Είναι 4 φορές πιθανότερο ένας καταναλωτής να προτιμήσει ένα προϊόν που προτείνεται από κάποιον φίλο του, αντί άλλων προϊόντων.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε πέντε αποτελεσματικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τη δυναμική του Word-of-Mouth Marketing στο έπακρο.

Δημοσιεύστε κριτικές και βαθμολογίες

Θέλετε οι πελάτες σας να μιλήσουν για εσάς; Δεν έχετε παρά να το ζητήσετε! Δώστε τους τη δυνατότητα να μοιραστούν με εσάς και το κοινό σας την εμπειρία τους σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται τόσο τις προσωπικές μαρτυρίες, όσο και τα online σχόλια. Επομένως, επιδιώξτε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες και προωθήστε το.

Παρακινήστε τους ικανοποιημένους πελάτες να σας αξιολογήσουν σε sites που ασχολούνται με κριτικές ή σχεδιάστε μία σελίδα αφιερωμένη σε reviews. Μήπως διαθέτετε e–shop; Ακόμη καλύτερα! Ζητήστε από τους αγοραστές να βαθμολογήσουν τα προϊόντα στην ιστοσελίδα σας. Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 63% των επισκεπτών είναι πιο πιθανό να αγοράσει ένα προϊόν, εάν πρώτα έχει διαβάσει κριτικές γι’ αυτό.

Extra tip! Μερικές φορές, δεν αρκεί απλώς να το ζητήσετε – μία ή δύο υπενθυμίσεις ίσως είναι απαραίτητες. Γι’ αυτό, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία. Μία εβδομάδα μετά την αγορά, στείλτε στον πελάτη σας ένα αυτόματο email προς υπενθύμιση, παραπέμποντάς τον σ’ ένα linkαξιολόγησης.

Δημιουργήστε μία αφοσιωμένη κοινότητα

Αξιοποιήστε τα social media, για να δημιουργήσετε κοινότητες πιστών πελατών, στις οποίες θα γίνεται αναπαραγωγή περιεχομένου που σας αφορά. Να θυμάστε πως οι άνθρωποι με κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα, οι οποίοι αλληλεπιδρούν στα ίδια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τείνουν να ασκούν μεγαλύτερη επιρροή μεταξύ τους. Εκεί είναι που το Word-of-Mouth Marketing γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματικό!

Τμηματοποιήστε, λοιπόν, το κοινό σας και αναζητήστε τα καταλληλότερα κανάλια επικοινωνίας μαζί του. Φτιάξτε ένα μοναδικό hashtag αναφερόμενο στην επιχείρησή σας, προτρέψτε την κοινοποίηση φωτογραφιών, βίντεο και gif, μιλήστε στη γλώσσα των fans σας και ενθαρρύνετε την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σχετικών με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Δώστε ένα ισχυρό κίνητρο

Δώστε έναν καλό λόγο στους πελάτες σας να μιλήσουν θετικά για εσάς! Ακόμη κι αν είναι πολύ ευχαριστημένοι από την επιχείρησή σας, ενδέχεται να μην είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο για να σας «διαφημίσουν».

Μια καλή ιδέα είναι να αρχίσετε να προσφέρετε μικρά ή μεγάλα ανταλλάγματα. Ζητήστε από τους αγοραστές σας να αξιολογήσουν ή να προτείνουν το προϊόν σας και, σε αντάλλαγμα, κάντε τους μία καλή έκπτωση ή ακόμη και ένα έξυπνο δώρο.

Extra tip! Σχεδιάστε ένα ολοκληρωμένο referral program. Δίνοντας στο κοινό σας την επιλογή “refer a friend” με σύστημα ανταμοιβών, ενδυναμώνετε την αφοσίωση της ήδη υπάρχουσας πελατείας σας, κερδίζετε νέους πελάτες και υπολογίζετε με ακρίβεια τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας.

Συνεργαστείτε με Opinion Leaders

Τι εννοούμε με τους όρους opinion leaders και influencers; Εννοούμε δημοφιλείς ανθρώπους με έντονη επιρροή στη συμπεριφορά και τις αποφάσεις του αγοραστικού κοινού. Συνδεθείτε με τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν απήχηση στο κοινό σας και είναι ικανοί να δημιουργήσουν μία πολύ θετική εικόνα για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να επιλέξετε είτε bloggers, είτε social media stars, είτε ακόμη και πιο διάσημα πρόσωπα, ευρέως αποδεκτά ως καθοδηγητές γνώμης.

Η συνεργασία μιας επιχείρησης με opinion leaders θεωρείται μία από τις πιο κερδοφόρες Word–of–Mouth Marketing τακτικές. Το 49% των καταναλωτών δηλώνει ότι βασίζει τις αγορές του στις προτάσεις των opinion leaders, ενώ το 40% παραδέχεται ότι αγόρασε ένα προϊόν online, μόλις είδε ότι χρησιμοποιείται από κάποιον influencer στα social media.

Extra tip! Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να προσεγγίσετε τους influencers; Μία καλή αρχή είναι να τους προτείνετε να δοκιμάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας εντελώς δωρεάν.

Προσφέρετε μία μοναδική εμπειρία

Για το τέλος, αφήσαμε το σημαντικότερο όλων! Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, όμως δεν το κατορθώνουν όλοι. Αν επιθυμείτε οι πελάτες σας να συζητάνε για εσάς στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει εσείς πρώτα να τους χαρίσετε μία εμπειρία μοναδική και αξέχαστη, που θα αξίζει να μιλήσει κανείς γι’ αυτήν. Γι’ αυτό, προσφέρετε αξία στον καταναλωτή και λανσάρετε στην αγορά πρωτότυπες υπηρεσίες και προϊόντα ανώτερα των υπολοίπων.

Εν κατακλείδι

Στον κόσμο του πετυχημένου Word–of–Mouth Marketing, ένας ικανοποιημένος πελάτης θα φέρει πολλούς καινούργιους! Ας μην ξεχνάμε πως το κοινό θα αναζητά πάντοτε την πιο αμερόληπτη και αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Και για το κοινό, αυτή η πηγή δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον καταναλωτή. Εφαρμόστε σωστά τις κατάλληλες στρατηγικές και απολαύστε κι εσείς τα αναντικατάστατα οφέλη που μπορεί να αποφέρει η διαφήμιση που γίνεται από στόμα σε στόμα.

Πηγή: developgreece.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr